Skip to main content

BLOGS

Η Cameron Diaz μίλησε ανοιχτά για το πόσο δυσκολεύτηκε όταν η Drew Barrymore υποτροπίασε με το αλκοόλ

Μετά το διαζύγιό της, η Drew Barrymore βρήκε παρηγοριά στο αλκοόλ, αλλά η πορεία της προς τη νηφαλιότητα ήταν το καλύτερό της ταξίδι



Η Drew Barrymore είναι από καιρό ανοιχτή για την ιστορία της με τη χρήση ουσιών. Ως έφηβη, έγραψε ακόμη και απομνημονεύματα για την εμπειρία της με τον εθισμό. Ως ενήλικας, ήταν λίγο πιο ιδιωτική για τη σχέση της με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το 2021, είπε ότι βρισκόταν σε ένα «ήσυχο ταξίδι ανακτώντας την αυτοπεποίθηση» όσον αφορά το ποτό και ότι ήταν χωρίς αλκοόλ για περισσότερα από δύο χρόνια, σύμφωνα με το CNN. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στους Los Angeles Times, ωστόσο, η Barrymore έδωσε μια οικεία ματιά στο πώς ξεπέρασε μια υποτροπή με τη βοήθεια στενών φίλων όπως η Cameron Diaz.

Όταν η Barrymore έφυγε από την αποτοξίνωση στα 14 της, εργάστηκε σε μια καφετέρια όπου γνώρισε την Diaz και δημιούργησαν μια φιλία. «Δεν μπορείς καν να καταλάβεις πόσο δύσκολο ήταν να είσαι εκείνη ως παιδί, και μετά βρέθηκε στην άλλη άκρη ανακτώντας την ικανότητα να σωθεί», είπε η Diaz στους LA Times. Έτσι, όταν η Diaz στράφηκε στο αλκοόλ μετά το διαζύγιό της από τον Will Kopelman το 2016, η Ντίαζ είπε ότι ήταν «δύσκολο να το αντιμετωπίσω».

Σε συνέντευξή της στις 27 Δεκεμβρίου στο περιοδικό People, η Barrymore χαρακτήρισε εκείνη την εποχή «αιχμηρά δύσκολη», περιγράφοντας πώς άρχισε να πίνει ξανά για να αντιμετωπίσει τον πόνο του διαζυγίου. «Απλώς προσπαθούσα να μουδιάσω τον πόνο και να νιώσω καλά – και το αλκοόλ το έκανε εντελώς αυτό για μένα», εξήγησε. «Το να πίνω για μένα ήταν μια σταθερή, όπως οι σκέψεις "Δεν μπορείς να αλλάξεις. Είσαι αδύναμος και ανίκανος να κάνεις ό,τι είναι καλύτερο για σένα. Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι θα κυριαρχήσεις σε αυτό το πράγμα, και σε καλυτερεύει"».

https://www.instagram.com/p/CpkJcR0N3Xh/

Αν και η Barrymore είχε ξεπεράσει τον εθισμό μια φορά στο παρελθόν, αυτή τη φορά ένιωθε διαφορετικά. Τώρα εμπλέκονταν παιδιά και αυτό περιέπλεξε την εμπειρία της και επιδείνωσε τον πόνο. «Αφού η ζωή που σχεδίαζα για τα παιδιά μου δεν λειτούργησε - σχεδόν νομίζω ότι ήταν πιο δύσκολο από τα πράγματα [που πέρασα] ως παιδί. Ένιωθα πολύ πιο έντονα γιατί δεν ήμουν μόνο εγώ. Ήταν κυρίως αυτά τα παιδιά για τα οποία νοιαζόμουν τόσο πολύ», είπε στο People.

Μετά από μια «περίοδο χάριτος» μετά το διαζύγιο, οι φίλοι της μαζεύτηκαν για παρέμβαση. «Ήξερα ότι αν μαζευόμασταν όλοι κοντά της και της δίναμε την υποστήριξη που χρειαζόταν, θα έβρισκε τον δρόμο της», είπε η Diaz στους LA Times. «Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη». Ωστόσο, η συζήτηση δεν ήταν αρκετή για να την κάνει να απομακρυνθεί από το αλκοόλ.

https://www.instagram.com/p/CpjyXIfqd0g/

Τελικά ο θεραπευτής της, ο διάσημος ψυχαναλυτής των διασημοτήτων Barry Michels, έδωσε τέλος στη σχέση τους μετά από μια δεκαετία συνεργασίας. «Απλώς είπε, "Δεν μπορώ να το κάνω άλλο αυτό"», είπε η Barrymore στους LA Times. «Αφορούσε πραγματικά το ποτό μου. Είπα, "Το καταλαβαίνω. Ποτέ δεν σε έχω σεβαστεί περισσότερο. Βλέπεις ότι δεν γίνομαι καλύτερη. Και ελπίζω, μια μέρα, να κερδίσω την εμπιστοσύνη σου πίσω"».

Ήξερε ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να μείνει στη νηφαλιότητα είναι αν ήταν δική της απόφαση. Έτσι, όταν έμαθε για την ευκαιρία να παρουσιάσει το δικό της talk show, έπρεπε να κάνει μια επιλογή. «Νομίζω ότι η ευκαιρία σε μια παράσταση όπως αυτή με κινητοποίησε πραγματικά», είπε. «Έλεγα: «Δεν μπορώ να το χειριστώ αυτό αν δεν βρίσκομαι σε ένα πραγματικά καθαρό μέρος».

Αυτό και τα παιδιά της την βοήθησαν να σωθεί. «Ήταν τα παιδιά μου που με έκαναν να νιώσω ότι ήρθε η ώρα του παιχνιδιού», δήλωσε στο People.

https://www.instagram.com/p/Cph9D_2AN2j/

Τον Αύγουστο του 2019 σταμάτησε το ποτό αφού γύρισε τον πιλότο για το «The Drew Barrymore Show». Τότε συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να διαφυλάξει τον εαυτό της. «Φαίνεται να εμπνέεσαι τόσο από όλους τους άλλους, αλλά αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου σαν να είσαι…» είπε στους LA Times. «Πότε θα είσαι αρκετός για τον εαυτό σου;»

Τον Ιανουάριο, η εκπομπή της ανανεώθηκε για τέταρτη σεζόν. Και δύο χρόνια μετά την παραίτηση του θεραπευτή της, επικοινώνησε με τον Michels για να του πει ότι ήξερε ότι ήταν ικανή να αλλάξει. Τώρα συνεργάζονται ξανά.

Αυτές τις μέρες, η Barrymore είπε ότι είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ - κάτι που θεωρεί ως επιλογή και όχι ως μια μαγική κατάσταση. Τώρα έχει επικεντρωθεί στο να είναι μητέρα, κάτι που αποκαλεί «ο ρόλος της ζωής μου», στις κόρες της Olive, 10 και Frankie, 8. «Συνειδητοποίησα ότι μόνο με εμένα και τα κορίτσια μου, είμαι πραγματικά ευτυχισμένη», είπε. «Πάντα πίστευα ότι θα ήμουν σε αυτόν τον τροχό του χάμστερ για όλη αυτή τη ζωή. Αλλά ίσως θα υπάρξει κάτι διαφορετικό πριν σβήσουν τα φώτα».

https://www.instagram.com/p/CphI6dTJKz-/

Στο τεύχος Δεκεμβρίου 2022 του περιοδικού Drew, η Barrymore συζήτησε τον αντίκτυπο που έχει στη ζωή της τρία χρόνια αργότερα. Περιέγραψε το ταξίδι της σε μια ιδιαίτερα ειλικρινή έκδοση του βιβλίου «Take Care of Yourself». Σύμφωνα με το Entertainment Tonight, η σταρ του Never Been Kissed χαρακτήρισε το ταξίδι της στη νηφαλιότητα «ένα από τα πιο λυτρωτικά πράγματα στο ταξίδι της ζωής μου» και μια αληθινή πράξη αγάπης για τον εαυτό μου. Ενθάρρυνε επίσης τους αναγνώστες της να αφήσουν χώρο για παρόμοιες πράξεις αυτοφροντίδας.

«Ένα από τα πιο γενναία πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να σκοτώσεις αυτούς τους δράκους και τελικά να αλλάξεις έναν απαίσιο κύκλο στον οποίο έχεις κολλήσει. Για μένα, ήταν το να σταματήσω να πίνω», έγραψε η Barrymore. Πρόσθεσε ότι σε προσωπικό επίπεδο, η εγκατάλειψη του αλκοόλ ήταν ένας τρόπος για να «απαλλαγεί επιτέλους από τα βασανιστήρια της ενοχής και της δυσλειτουργίας». Αν και δεν χρειάζεται ο καθένας να εγκαταλείψει το αλκοόλ συγκεκριμένα, το θέμα, σύμφωνα με την Barrymore, είναι απλώς να αναγνωρίσεις ότι είναι εντάξει να κάνεις τον εαυτό σου προτεραιότητα.

Τελικά, «Αυτή ήταν η καλύτερη δεκαετία της ζωής μου, χωρίς αμφιβολία», είπε στο People. «Δεν ήταν απλώς το πιο φοβερό, είναι που νιώθω ότι έχω σκοτώσει περισσότερους δράκους από ό,τι ποτέ σε όλη μου τη ζωή».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη