Skip to main content

BLOGS

«Απολαμβάνω τα χρόνια μου, τη ζωή μου, την οικογένειά μου. Είμαι απλώς χαρούμενη - ένας ευτυχισμένος άνθρωπος» Sharon Stone

Στα 66 της, η Sharon Stone συνεχίζει να μας κατακτά με την αυθεντική γοητεία της



Γοητευτική, σύμβολο του σεξ, πετυχημένη και απρόβλεπτη. Η Sharon Vonne Stone γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1958 και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Γνωστή για το ότι έπαιζε πρωτίστως femme fatales και γυναίκες μυστηρίου στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή σεξ σύμβολα της δεκαετίας του 1990. Έχει λάβει διάφορες διακρίσεις, όπως ένα βραβείο Primetime Emmy, ένα βραβείο Χρυσής Σφαίρας και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Έλαβε ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame το 1995 και ονομάστηκε Αξιωματικός του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στη Γαλλία το 2005 (Διοικητής το 2021).

Μετά το μόντελινγκ σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και έντυπες διαφημίσεις, η Στόουν έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη δραματική ταινία Stardust Memories (1980) του Γούντι Άλεν και έπαιξε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία τρόμου Deadly Blessing (1981) του Γουές Κρέιβεν. Στη δεκαετία του 1980, εμφανίστηκε σε ταινίες όπως Ασυμβίβαστες διαφορές (1984), King Solomon's Mines (1985), Cold Steel (1987) και Above the Law (1988). Έκανε μια σημαντική ανακάλυψη με το ρόλο της στην ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας του Paul Verhoeven Total Recall (1990), πριν αποκτήσει διεθνή αναγνώριση όταν υποδύθηκε την Catherine Tramell σε μια άλλη ταινία του Verhoeven, το ερωτικό θρίλερ Basic Instinct (1992), για το οποίο κέρδισε την πρώτη της Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Κινηματογραφική Ταινία – Δράμα.

Η ερμηνεία της Στόουν ως τρόπαιο συζύγου στο επικό αστυνομικό δράμα Καζίνο (1995) του Μάρτιν Σκορτσέζε της χάρισε τις καλύτερες κριτικές της καριέρας της, τη Χρυσή Σφαίρα και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Άλλες αξιόλογες ταινίες της περιλαμβάνουν Sliver (1993), The Specialist (1994), The Quick and the Dead (1995), Sphere (1998), The Mighty (1998), The Muse (1999), Catwoman (2004), Broken Flowers ( 2005), Alpha Dog (2006), Bobby (2006), Lovelace (2013), Fading Gigolo (2013), The Disaster Artist (2017), Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese (2019) και The Laundromat (2019).

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις:

 

«Μια γυναίκα έχει πολλά πρόσωπα καθώς διανύει τη ζωή της. Είναι σαν να χρειαζόμαστε περισσότερα από ένα χτένισμα. Έχουμε πολλές, πάρα πολλές αλλαγές στην εξέλιξη της ζωής μας. Εξελισσόμαστε, μαθαίνουμε και μεγαλώνουμε. Βλέπουμε τη ζωή διαφορετικά και η ζωή μας βλέπει διαφορετικά».

 

«Αν συμπεριφέρεσαι σαν να ξέρεις πού πας, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις – εκτός από τη νευροχειρουργική».

 

«Η Άβα Γκάρντνερ ήταν η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο και είναι υπέροχο που δεν έκοψε το πρόσωπό της. Αντιμετώπισε τη γήρανση σηκώνοντας το πηγούνι της και λαμβάνοντας το φως με καλύτερο τρόπο. Και έμοιαζε με γυναίκα. Ποτέ δεν προσπάθησε να μοιάζει με κορίτσι».

 

«Υπήρχε ένα σημείο στα 40 μου όταν μπήκα στο μπάνιο με ένα μπουκάλι κρασί, κλείδωσα την πόρτα και είπα, “Δεν θα βγω έξω μέχρι να αποδεχτώ πλήρως την εμφάνιση μου αυτή τη στιγμή”».

 

«Η ειρήνη υπάρχει. Υπάρχει στην καρδιά και την ψυχή σου».

 

«Είναι η εμπειρία που πραγματικά δεν μπορείς να χάσεις όταν δοκιμάζεις την αλήθεια».

«Αυτή η ιδέα ότι το να είσαι νεανικός είναι το μόνο πράγμα που είναι όμορφο ή ελκυστικό απλά δεν είναι αλήθεια. Δεν θέλω να έχω μια αγέραστη ομορφιά. Θέλω να είμαι μια γυναίκα που να είναι η καλύτερη που μπορώ στην ηλικία μου».

 

«Νομίζω ότι γερνάω, αλλά απολαμβάνω τη διαδικασία».

 

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τόσο την έλλειψη. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να χαρίσουμε τα πάντα».

 

«Τρώω σωστά, κοιμάμαι, γυμνάζομαι, είμαι χαρούμενη. Έχω μια όμορφη οικογένεια, καλούς φίλους. Διαλέγω τα καλά πράγματα. Επιλέγω τα χαρούμενα, υγιή πράγματα. Δεν επιλέγω τα άσχημα, ανθυγιεινά, που με κάνουν δυστυχισμένη».

 

«Το διαζύγιο είναι δύσκολο και επίπονο και περίπλοκο και κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσεις».

 

«Οι άνθρωποι φοβούνται να αλλάξουν. Νομίζουν ότι κάτι χάνουν. Δεν καταλαβαίνουν ότι κάτι κερδίζουν κι αυτοί».

«Ξέρω εδώ και καιρό ότι μπορώ να γνωρίσω όποιον άντρα θέλω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να γνωρίσω οποιονδήποτε. Σίγουρα δεν μου αρέσει να βιάζω καταστάσεις».

 

«Μου άρεσαν οι ταινίες και ήθελα να γίνω σαν τη Μέριλιν Μονρό. Νόμιζα ότι ήταν τόσο λαμπερή και όλοι έδειχναν να την αγαπούν. Ήθελα να είμαι έτσι και είπα σε όλους ότι θα είμαι η επόμενη Μέριλιν Μονρό».

 

«Υπάρχουν πολλά καλά πράγματα στο να είσαι διάσημος, αλλά υπάρχουν και μερικά όχι και τόσο καλά πράγματα».

 

«Απολαμβάνω τα χρόνια μου, απολαμβάνω τη ζωή μου, απολαμβάνω την οικογένειά μου. Είμαι απλώς χαρούμενη - ένας ευτυχισμένος άνθρωπος».

 

«Είμαι αμείλικτη. Η μητέρα μου λέει ότι θα μπορούσα να πουλήσω πάγο στους Εσκιμώους».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»