Skip to main content

BLOGS

«Είναι αληθινή αγάπη μόνο όταν δίνεις τη δυνατότητα στον άλλον να γίνει καλύτερος» Michelle Yeoh

Όλα όσα θες να ξέρεις για την απίθανη Michelle Yeoh



Θυμάστε όταν το Crouching Tiger, The Hidden Dragon βγήκε στην οθόνη το 2000 και όλοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις; Η ταινία εγκαινίασε μια νέα εποχή με σεκάνς μάχης και ο κόσμος εστίασε αμέσως πάνω στη Michelle Yeoh. Και συνέβη ξανά με το Everything Everywhere All At Once το 2022 – όπου πρόσθεσε άλλο ένα «παράσημο» στη συλλογή της κερδίζοντας το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την πολυσυζητημένη ταινία, η οποία παρεμπιπτόντως έγραψε ιστορία και στα Όσκαρ φέτος .

Τώρα, ας ξεκαθαρίσουμε τα γεγονότα: η Michelle Yeoh είναι icon. Για τέσσερις δεκαετίες, είχε μια αρκετά εντυπωσιακή καριέρα. Από κορίτσι του Μποντ μέχρι γκέισα, την έχουμε δει να κάνει τα πάντα.

Εδώ είναι μερικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη Michelle Yeoh.

Το μπαλέτο είναι η πρώτη αγάπη της

Ενώ η Michelle Yeoh ήταν πολύπλευρη στο σχολείο και διέπρεψε στην κολύμβηση και το ράγκμπι, ήθελε να γίνει χορεύτρια μπαλέτου. Ξεκίνησε τα μαθήματα μπαλέτου της όταν ήταν τεσσάρων και συνέχισε να κυνηγά το όνειρό της αφού μετακόμισε στο Λονδίνο. Τελικά εγγράφηκε στη διάσημη Royal Academy of Dance.

Κέρδισε πολλά καλλιστεία

Γνωρίζατε ότι στέφθηκε Μις Μαλαισία το 1983; Αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος τίτλος που κέρδισε. Ταξίδεψε επίσης στην Αυστραλία το 1983 και κέρδισε πολλούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Miss Moomba και Queen of the Pacific.

Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε τυχαία

Ο επιχειρηματίας Dickson Poon, ο συνιδρυτής της D&B Films, έψαχνε για μια ηθοποιό για να εμφανιστεί με τον Jackie Chan σε μια διαφήμιση. Όταν ο Poon έτυχε να δειπνήσει με έναν φίλο, πρότεινε την Yeoh, που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Malaysia. Πέταξε στο Χονγκ Κονγκ, έκλεισε τη δουλειά και έκλεισε συμβόλαιο με την D&B Films. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

https://www.instagram.com/p/CnTVk97LDK_/

Δεν είχε επίσημη εκπαίδευση πολεμικών τεχνών

Η Michelle Yeoh δεν έχει επίσημη εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες. Και είναι δίκαιο να αναρωτηθούμε πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο καταπληκτικός στο κουνγκ φου χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση. Αλλά η ευελιξία της χορεύτριας της επέτρεψε να παίξει ρόλους πολεμικών τεχνών. Έμαθε τις κινήσεις στο σετ και εκπαιδεύτηκε δίπλα σε βετεράνους σταρ της δράσης όπως ο Ντικ Γουέι.

Πρωταγωνίστησε σε ταινία της Marvel

Ενώ δεν υπάρχει καμία συζήτηση ότι η Yeoh έχει δώσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές της ερμηνείες στις τοπικές ταινίες του 1980, οι ρόλοι της στο Χόλιγουντ της έδωσαν τη φήμη που της άξιζε. Έγινε πρωτοσέλιδο με τον ρόλο της ως υπερήρωας της Marvel, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Η ταινία εισάγει τον πρώτο Ασιάτη ήρωα στο ρόστερ του MCU.

Μιλάει τρεις γλώσσες

Η Michelle Yeoh μιλά αγγλικά, μαλαισιανά και καντονέζικα. Έμαθε αγγλικά και μαλαισιανά πριν μάθει καντονέζικα. Τώρα μια σταρ του Χόλιγουντ, και πολύ σεβαστή, είναι εύκολο να ξεχάσει ότι τα αγγλικά δεν είναι η μητρική της γλώσσα.

https://www.instagram.com/p/CpwItiduHMO/

Ασκεί τον Βουδισμό

Κάθε ηθοποιός του οποίου το άθλημα απαιτεί υπομονή και στόχο μπορεί να επωφεληθεί από τον διαλογισμό και την πειθαρχία. Γεννημένη σε βουδιστική οικογένεια, η Μισέλ εξασκεί τον Βουδισμό μέχρι σήμερα. Η πνευματικότητα και η πίστη βρίσκονται στο επίκεντρο της ζωής της.

Λατρεύει την περιπέτεια

Προσπαθεί να χωρέσει όσο περισσότερα ταξίδια ενώ εργάζεται. Έτσι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι μια ταξιδιώτης που αναζητά την περιπέτεια του να βρίσκεται στο δρόμο και τις γνήσιες συνδέσεις που κάνει.

Είναι η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου

Η ηθοποιός έγραψε επίσης ιστορία στα Βραβεία Screen Actors Guild (SAG) 2023, καθώς έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε το βραβείο Εξαιρετικής Ερμηνείας από γυναίκα ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η νίκη ήρθε για την εκπληκτική της ερμηνεία στο Everything Everywhere All at Once. Αφού έγινε το έργο A24 με τις υψηλότερες εισπράξεις, η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας ηγήθηκε επίσης στη λίστα υποψηφιοτήτων για Όσκαρ 2023. Η Michelle Yeoh έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου στα 95α Όσκαρ. Η υποψηφιότητα της Yeoh για Όσκαρ ήταν η πρώτη της ποτέ και η πρώτη για Μαλαισιανή σε οποιαδήποτε κατηγορία Όσκαρ.

Το Everything Everywhere All at Once ήταν ο μεγαλύτερος νικητής στα 95α Όσκαρ. Η ταινία κέρδισε επτά Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας για τους Daniel Kwan και Daniel Scheinert, από 11 υποψηφιότητες.

 https://www.instagram.com/p/CpzWhLJvvWo/

Κατατάχθηκε ως η μεγαλύτερη ηρωίδα όλων των εποχών

Το 2008, το Rotten Tomatoes κατέταξε τη Michelle Yeoh ως την καλύτερη ηρωίδα δράσης. Η καριέρα της Michelle είναι γεμάτη υπερπαραγωγές και το εμβληματικό βιογραφικό της είναι ισχυρή απόδειξη. Από κλασικές επιτυχίες όπως το Memories of a Geisha και το Crazy Rich Asians μέχρι τους ρόλους με τους Jet Li και Jackie Chan, η Yeoh είναι η απόλυτη ηρωίδα με κάθε έννοια της λέξης.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga