Skip to main content

BLOGS

10 αγαπημένες fictional μπάντες της pop culture

Από το κινηματογραφικό School of Rock στη λογοτεχνία του Don DeLillo, η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει 10 fictional μπάντες πέρα από τις προφανείς επιλογές



Από το κινηματογραφικό School of Rock στη λογοτεχνία του Don DeLillo, η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει 10 fictional μπάντες πέρα από τις προφανείς επιλογές

Πριν από λίγο καιρό, το r του Todd Field είχε σταθεί η αφορμή για ένα αφιέρωμα σε αγαπημένους μαέστρους και μουσικούς που δεν υπήρξαν ποτέ, μας χάρισαν όμως μερικές από τις πιο ένδοξες μουσικές παραγωγές στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Και να που τώρα μια νέα, τηλεοπτική αυτή τη φορά παραγωγή, μας κάνει να στραφούμε για ακόμη μια φορά στις μπάντες που αν και δεν υπήρξαν ποτέ, μεσουράνησαν στην pop culture, τόσο σε μικρές και μεγάλες οθόνες, όσο και στις σελίδες εμβληματικών μυθιστορημάτων περασμένων δεκαετιών. Με αφορμή λοιπόν το Daisy Jones & The Six της Τaylor Jenkins Reid που έκανε πια και την τηλεοπτική του πρεμιέρα, να μερικά ακόμη φανταστικά συγκροτήματα που ευχαρίστως θα βλέπαμε live στα θερινά φεστιβάλ.

 

The Clash at Demonhead/Sex Bob-omb [Scott Pilgrim vs. The World]

scott-pilgrim-vs-world

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για το Scott Pilgrim vs. The World του Edgar Wright, μιας από τις πλέον feelgood, αλλά και video-game inspired ταινίες της περασμένης δεκαετίας. Σε αυτήν, οι fictional μπάντες των The Clash at Demonhead και Sex Bob-omb είναι μόλις μερικές από αυτές που πλαισιώνουν την ιστορία του Scott Pilgrim, που μάχεται όλους τους πρώην συντρόφους της Ramona Flowers που του έχει κλέψει την καρδιά. Και φήμες λένε ότι ο Beck βρίσκεται πίσω από πολλά από τα κομμάτια τους!

https://youtu.be/jtrmWnFAHYE

https://youtu.be/bmQVm18Q_Io

 

School of Rock band [School of Rock]

school-rock

Η ταινία που μετέτρεψε τον Jack Black στον αστέρα που γνωρίζουμε όλοι σήμερα δεν είναι άλλη από το School of Rock, που κυκλοφόρησε πριν από δύο γεμάτες δεκαετίες (feel old yet?). Σε αυτήν, ο ίδιος πρωταγωνιστεί ως ένας εκκεντρικός δάσκαλος, που βάζει στόχο να μετατρέψει μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου όπου και διδάσκει σε rock stars. Ιδού λοιπόν η μοναδικά χαρισματική fictional μπάντα του School of Rock, η οποία όχι απλά θα σημείωνε τεράστια επιτυχία, αλλά θα έκανε διάσημη και την πραγματική μπάντα του Black, τους Tenacious D.

https://youtu.be/SMTQEDGD0cI

 

The Soggy Bottom Boys [O Brother, Where Art Thou?]

soggy-bottom

Η fictional μπάντα των Soggy Bottom Boys από το O Brother, Where Art Thou? των αδερφών Coen ήταν τόσο μη υπαρκτή, που ούτε καν οι μουσικοί που τραγουδούσαν σε αυτήν στην πραγματικότητα δεν εμφανίζονταν στη μεγάλη οθόνη (ο μουσικός Dan Tyminski ερμήνευσε τα vocals του χαρακτήρα του George Clooney, ενώ η μουσική παιζόταν από τον ίδιο τον Tyminski και τη bluegrass μπάντα του από το Nashville). Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω μπάντα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της ταινίας, όπως και στο γεγονός ότι αυτή υπήρξε υποψήφια για πολλά αγαλματίδια Oscar.

https://youtu.be/YDDEqgmGIVg

 

Weird Sisters [Harry Potter and the Goblet Of Fire]

weirdsisters

Μια millennial writer δεν χρειάζεται και πολλούς λόγους για να αγαπά το Harry Potter franchise, η φανταστική μπάντα των Weird Sisters από το Κύπελο της Φωτιάς είναι ωστόσο εκείνος ο παράγοντας που κάνει τη εν λόγω ταινία της σειράς ένα τσακ περισσότερο cool από όλες τις υπόλοιπες. Κι αυτό μιας που στη μπάντα για την οποία μιλάμε, που διασκεδάζει τους μάγους-μαθητές σε χοροεσπερίδα του Hogwarts, μέλη είναι οι Jonny Greenwood και Phil Selway των Radiohead, μαζί με τους Jarvis Cocker και Steve Mackey των Pulp. Το δε hit τους, “Do the Hippogriff”, υπογράφει ο ίδιος ο Jarvis Cocker.

https://youtu.be/9tNUAumvfzg

 

Josie and the Pussycats [Josie and the Pussycats]

joshie

Αυτή η fictional μπάντα έγινε στη συνέχεια και κανονική, κυκλοφορώντας το 1970 τον πρώτο της δίσκο από την Capital records. Ο λόγος για τις Josie and the Pussycats, το συγκρότημα που πρωταγωνιστούσε στην ομώνυμη animated σειρά της θρυλικής Hanna-Barbera (και spin-off της σειράς Archie), στο οποίο οι πρωταγωνίστριες συμμετείχαν στη μπάντα, λύνοντας παράλληλα τρελά μυστήρια που προέκυπταν όσο εκείνες βρίσκονταν σε περιοδεία. Για τη δημιουργία της μπάντας, η εταιρεία προχώρησε στη διεξαγωγή οντισιόν με 500 φιναλίστ, προτού επιλεχθούν οι τραγουδίστριες που θα ερμήνευαν το δημοφιλές trio. Go Pussycats, go!

https://youtu.be/qEdWvYA0icg

 

Dr. Teeth and the Electric Mayhem [The Muppet Show]

hi-dr-teeth

Έχοντας ξεπηδήσει μέσα από το θρυλικό Muppet Show, οι Dr. Teeth and the Electric Mayhem αποτελούσαν το φανταστικό συγκρότημα που συνδύαζε λίγο από Janis Joplin με Jimi Hendrix, αλλά και μπόλικα ευτράπελα από αυτά που μόνο στο Muppet Show θα μπορούσαμε να δούμε!

https://youtu.be/XoKFBjd5-F8

 

Hedwig & the Angry Inch [Hedwig & the Angry Inch]

hedwig1

Η gender-queer punk-rock μπάντα του ομώνυμου musical του John Cameron Mitchell μπορεί να είναι φανταστική, σίγουρα όμως έχει σημειώσει από το 2001 όταν και κυκλοφόρησε η ταινία τέτοια επιτυχία, που βρέθηκε στην πραγματική ζωή να δίνει stage performances απ’ άκρη σ’ άκρη στον κόσμο. Δεν το λες και λίγο.

https://youtu.be/kzH6WBzwaOI

 

Sonic Death Monkey/Kathleen Turner Overdrive/Barry Jive and the Uptown Five [High Fidelity]

hfjackblack

Ο Jack Black πασχίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του High Fidelity να βρει μέλη για τη μπάντα του όπως και όνομα για αυτήν, σπάζοντας τα νεύρα όλων στο αγαπημένο δισκάδικο που είδαμε ποτέ σε κινηματογραφική παραγωγή και λογοτεχνικό βιβλίο. Η διασκευή του όμως στο κομμάτι “Let’s Get it On” του Marvin Gaye προς το τέλος του High Fidelity, καθιστά το φανταστικό συγκρότημά του σε ένα από τα αγαπημένα μας.

https://youtu.be/1V_-iZYIofU

 

Nazgûl [The Armageddon Rag]

87914_vvvfj-ebhzhjdlw_43938

Πολύ πριν από το A Song of Ice and Fire και οποιαδήποτε άλλη Game of Thrones related δουλειά του, ο George R. R. Martin είχε κυκλοφορήσει το 1983 το απόλυτο λογοτεχνικό crossover, όπου το Summer of Love βρίσκει το φανταστικό γκρουπ των Nazgûl να έχει αναμειχθεί σε ένα μυστηριώδες έγκλημα και το παρελθόν του πρωταγωνιστή του βιβλίου να τον στοιχειώνει. Όλα αυτά στο The Armageddon Rag.

 

Bucky Wunderlick και η μπάντα του, Yesterday [Great Jones Street]

87914_vvvfj-ebhzhjdlw_43940

Στο τρίτο μυθιστόρημα της καριέρας του, Great Jones Street, ο Don DeLillo ασχολείται με έναν superstar που αφήνει τη μπάντα του, τους Yesterday, κατά τη διάρκεια περιοδείας και όσο αυτοί βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους. Ο ίδιος κλειδώνεται σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα δίχως έπιπλα και βυθίζεται στις σκέψεις του, αλλά και τα ναρκωτικά. Εμπνευσμένο από την ιστορία του ίδιου του Bob Dylan, που επίσης άφησε πίσω τη σκηνή στο απόγειο της καριέρας του το 1966, παγιδευμένος σε όλες τις ψυχολογικές παγίδες που μπορεί να βρεθεί ένας μουσικός που μετατρέπεται σε αστέρα δίχως να το έχει ποτέ υπολογίσει.

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/movieworld/cinema-features/79265-10-agapimenes-fictional-bantes-tis-pop-culture

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

Προτεινόμενα

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου