Skip to main content

BLOGS

«Όταν αρνείσαι την ικανότητα για πένθος, αρνείσαι και τη χαρά» William Hurt

Ο σπουδαίος ηθοποιός William Hurt γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1950 κι έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 13 Μαρτίου 2022



Γοητευτικός, ταλαντούχος, αγαπημένος. Ο William Hurt γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1950 και ήταν Αμερικανός ηθοποιός. Σπούδασε στη σχολή Juilliard και άρχισε να παίζει στη σκηνή τη δεκαετία του 1970. Ο Χαρτ έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1980 ως προβληματικός επιστήμονας στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Altered States του Ken Russell, για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για το Νέο Αστέρι της Χρονιάς. Το 1981 έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, ως δικηγόρος που υποκύπτει στους πειρασμούς μιας παντρεμένης γυναίκας που υποδύεται η Kathleen Turner, στο νεο-νουάρ Body Heat.

Ο Hurt συγκέντρωσε τρεις συνεχόμενες υποψηφιότητες για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, για το Kiss of the Spider Woman (1985), Children of a Lesser God (1986) και Broadcast News (1987), κερδίζοντας το πρώτο από αυτά.

Ο Hurt παρέμεινε ενεργός ηθοποιός στη σκηνή καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, εμφανιζόμενος σε παραγωγές εκτός Μπρόντγουεϊ, συμπεριλαμβανομένων των Henry V, Fifth of July, Richard II και A Midsummer Night's Dream. Ο Hurt έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για το βραβείο Tony το 1985 για την παραγωγή του Hurlyburly στο Broadway.

Αφού έπαιξε διάφορους ρόλους χαρακτήρων την επόμενη δεκαετία, κέρδισε την τέταρτη υποψηφιότητά του για Όσκαρ για την ερμηνεία του στο θρίλερ του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ A History of Violence (2005). Οι μετέπειτα ρόλοι του στις ταινίες της καριέρας του περιλαμβάνουν στροφές στα AI Artificial Intelligence (2001), The Village (2004), Syriana (2005), The Good Shepherd (2006), Mr. Brooks (2007), Into the Wild (2007), Robin Hood (2010), και τις ταινίες Marvel Cinematic Universe, στις οποίες υποδύθηκε τον Thaddeus Ross.

Τον Μάιο του 2018, ανακοινώθηκε ότι ο Hurt είχε καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο που είχε ήδη κάνει μετάσταση στα οστά. Πέθανε από επιπλοκές της νόσου στο σπίτι του στο Πόρτλαντ του Όρεγκον στις 13 Μαρτίου 2022, σε ηλικία 71 ετών.

Με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

«Όταν αρνείσαι την ικανότητα για πένθος στη ζωή σου αρνείσαι και τη χαρά ταυτόχρονα. Και τα δύο έρχονται από το ίδιο τούνελ. Δεν έχεις το ένα χωρίς το άλλο».

 

«Νομίζω ότι η υποκριτική μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στον εαυτό σου και να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τους άλλους ανθρώπους».

 

«Το επίτευγμα είναι η εκτίμηση. Η ικανότητά σας να μπορείτε να νιώθετε έκπληξη και δέος από την ομορφιά!»

 

«Η ικανότητα του να έχεις βαθιά συναισθήματα και της ουσιαστικής ικανοποίησης στη ζωή προέρχεται από την ικανότητα να αισθάνεσαι».

 

«Θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν ότι πάλεψα να ζήσω και να πω την αλήθεια μου, και ότι έκανα μια αξιοπρεπή προσπάθεια».

 

«Αλλά δεν πρόκειται να ζήσω για πάντα. Και όσο περισσότερο το ξέρω, τόσο περισσότερο εκπλήσσομαι που βρίσκομαι εδώ».

 

«Τα μεγάλα ρίσκα προκύπτουν μετά από μακροπρόθεσμη, εξαιρετικά επίπονη, και πολύ θαρραλέα μελέτη».

 

«Το να είμαι διάσημος δεν είναι κάτι που θα με έκανε να νιώσω επιτυχημένος - εκτός κι αν είχα στόχο τη μετριότητα».

 

«Πρέπει να δημιουργήσετε ένα ιστορικό για να σπάσετε το δικό σας καλούπι, ή τουλάχιστον την ιδέα άλλων ανθρώπων για αυτό το καλούπι».

 

«Μερικές φορές οι άνθρωποι με αποκαλούν επιτυχημένο για όλους τους λόγους που με κάνουν να πιστεύω ότι είμαι αποτυχημένος».

 

«Το να είμαι πατέρας, να είμαι φίλος, αυτά είναι τα πράγματα που με κάνουν να νιώθω επιτυχημένος».

 

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι η καλύτερη δουλειά μου βγήκε από το να είμαι αφοσιωμένος και χαρούμενος».

 

«Το απλό γεγονός της ύπαρξης, του να γνωρίζεις ότι έχεις επίγνωση – αυτό για μένα είναι το πιο εκπληκτικό γεγονός».

 

«Θέλω να αποδείξω κάτι. Αυτό είναι ότι οι ηθοποιοί είναι καλλιτέχνες, όχι απαραίτητα ναρκισσιστές».

 

«Ξέρω τι μου αρέσει στην υποκριτική - και είναι η δημιουργική διαδικασία».

 

«Υπάρχει το δίπολο: φόβος ή πίστη. Αν ζεις με τον φόβο, τότε πάντα αναζητάς ασφάλεια. Αν ζεις με πίστη, τότε πάντα αναζητάς την ελευθερία».

 

«Ήταν μια μακρά επιστροφή. Τα πράγματα ήταν πολύ σκοτεινά για μένα. Αλλά έχω πίστη τώρα, και αυτό μου σώζει τη μέρα. Ήμουν θυμωμένος με τον Θεό για πολύ καιρό επειδή ήμουν δυσαρεστημένος μαζί μου. Δεν είχα μάθει να κάνω τη διάκριση μεταξύ του Θεού και των γονιών μου. Αλλά υπάρχει μια ειρήνη τώρα. Στο τέλος, αρρώστησα και κουράστηκα να είμαι άρρωστος και κουρασμένος».

 

«Δεν σπούδασα πώς να δίνω συνεντεύξεις. Σπούδασα υποκριτική».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department