Skip to main content

BLOGS

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να αγαπάς πλήρως, με όλη σου την καρδιά. Πάντα κερδίζεις δίνοντας αγάπη» Reese Witherspoon

Η Reese Witherspoon στα 47 της συνεχίζει να είναι μια δυναμική, πετυχημένη, ταλαντούχα και γοητευτική γυναίκα



Σύμβολο δραστήριας και επιτυχημένης γυναίκας, ξεχειλίζει γοητεία, ευφυΐα, ταλέντο και εσωτερική κι εξωτερική ομορφιά. Πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες, η Ρις Γουίδερσπουν (Laura Jeanne Reese Witherspoon) γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1976 και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός. Η ίδια πήρε τον πρώτο πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία Συνέβη το Καλοκαίρι (The Man in the Moon) το 1991, και αργότερα την ίδια χρονιά έκανε και το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην τηλεταινία Wildflower. Το 1996 εμφανίστηκε στο Προσευχήσου να Πεθάνεις (Freeway) και ακολούθησαν συμμετοχές σε τρεις μεγάλες ταινίες το 1998: Overnight Delivery, Pleasantville και Το Λυκόφως του Ντετέκτιβ (Twilight). Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία Σκάνδαλα στα Θρανία (Election), για την οποία έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Το 2001 ήταν η χρονιά που η καριέρα της εκτοξεύτηκε με το ρόλο της Ελ Γουντς στην εισπρακτική επιτυχία Η Εκδίκηση της Ξανθιάς (Legally Blonde) και το 2002 ακολούθησε άλλη μια εμπορική ταινία Ο Γάμος Είναι της Μόδας (Sweet Home Alabama), η οποία παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη εισπρακτική της επιτυχία στο αμερικανικό box office. Το 2003 υποδύθηκε για δεύτερη φορά το ρόλο της Ελ Γουντς στη συνέχεια Η Εκδίκηση της Ξανθιάς 2 (Legally Blonde 2: Red, White & Blonde) ενώ συμμετείχε και ως παραγωγός. Το 2005, η Γουίδερσπουν έλαβε επαίνους για την ερμηνεία της ως Τζουν Κάρτερ στην ταινία Walk the Line, για την οποία κέρδισε το Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα, το BAFTA και το Screen Actors Guild Award α' γυναικείου ρόλου.

Το Μάρτιο του 1997 γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Ράιαν Φιλίπ. Αρραβωνιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 1998 και παντρεύτηκαν στις 5 Ιουνίου 1999. Απέκτησαν δύο παιδιά, την Άβα Ελιζαμπεθ, η οποία γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1999 και τον Ντίκον Ρις, ο οποίος γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2003. Τον Οκτώβριο του 2006, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να χωρίσει.

https://www.instagram.com/p/Cpp3iLcDLeo/

Για όλο το 2007, κυκλοφορούσαν φήμες για τη σχέση της με τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Και οι δύο διέψευσαν τις φήμες. Ωστόσο, μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της, η Γουίδερπουν επιβεβαίωσε το δεσμό της με τον Τζίλενχαλ σε μια συνέντευξή της, τον Νοέμβριο του 2008. Τον Νοέμβριο του 2009 ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι χώρισε, κάτι το οποίο διέψευσαν και οι δύο, ωστόσο εβδομάδες αργότερα επιβεβαιώθηκε ο χωρισμός τους.

Το Φεβρουάριο του 2010, ανακοινώθηκε η σχέση της Γουίδερσπουν με τον Τζιμ Τοθ. Ο Τοθ εργαζόταν ως ατζέντης ταλέντων στην εταιρία που εκπροσωπούσε τη Γουίδερσπουν. Οι δυο του ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους στις 28 Δεκεμβρίου 2010 και παντρεύτηκαν στις 26 Μαρτίου 2011.

https://www.instagram.com/p/CqENF44N6K5/

Με αφορμή τα γενέθλιά της, θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Όλοι χρειάζονται αγάπη. Όλοι το αξίζουν».

 

«Νιώθω πολύ ευλογημένος που έχω δύο υπέροχα, υγιή παιδιά που με κρατούν απόλυτα προσγειωμένο, υγιή και το υπενθυμίζω πάντα στον εαυτό μου λίγο πριν πάω σε μια επίδειξη βραβείων για να θυμάμαι να εστιάζω στα αληθινά σημαντικά».

 

«Αλλά με το σωστό είδος καθοδήγησης και αποφασιστικότητας μπορείς να καταφέρεις τα πάντα και το μεγαλύτερο επίτευγμα που πιστεύω ότι πήρα από την ταινία ήταν να ξεπεράσω αυτόν τον φόβο».

 

«Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να αγαπάς πλήρως, με όλη σου την καρδιά. Πάντα κερδίζεις δίνοντας αγάπη».

 

«Η αυτοπεποίθηση είναι το παν σε αυτή το επάγγελμα».

 https://www.instagram.com/p/Cpfl2cdjjtP/

«Δεν ξέρω τι θα έκανα τόσες φορές στη ζωή μου αν δεν είχα τις φίλες μου».

 

«Υπάρχουν πράγματα στη ζωή μου που είναι δύσκολο να συμβιβαστούν, όπως το διαζύγιο. Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πώς θα μπορούσε να συμβεί. Το να κατηγορείς είναι τόσο εύκολο. Δεν έχω χρόνο για μίσος ή αρνητικότητα στη ζωή μου. Δεν υπάρχει χώρος για αυτό».

 

«Είναι αστείο που όλα αφορούν τα ρούχα. Είναι περίεργο. Σκίζεσαι στη δουλειά και μετά κερδίζεις ένα βραβείο και όλα έχουν να κάνουν με το ντύσιμό σου. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό».

 

«Νομίζω κυριολεκτικά ότι δείχνω άσχημα σε κάθε φωτογραφία».

 

«Είχα γονείς που πίστευαν ότι μπορούσα να κάνω τα πάντα - και ξέρω πώς αυτό με έκανε να νιώσω. Νομίζω ότι και οι δύο γονείς μου, έχοντας σταδιοδρομία στο ιατρικό επάγγελμα, αισθάνονται ότι βοηθούν τους ανθρώπους σε καθημερινή βάση, και αυτό μου εμφυτεύτηκε ως αξία. Έπρεπε να παλέψω για να εγκαταλείψω την ιδέα να γίνω γιατρός».

 https://www.instagram.com/p/CqFUe4QO6GR/

«Λοιπόν, έκανα τα παιδιά μου τόσο μικρή που νιώθω ότι είμαι κι εγώ παιδί και μεγαλώνω μαζί τους. Τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν τείνουν να με επηρεάζουν πραγματικά».

 

«Ο Κύριος ξέρει, κάθε μέρα δεν είναι επιτυχία, κάθε χρόνος δεν είναι επιτυχία. Πρέπει να γιορτάσεις το καλό».

 

«Είναι δύσκολο να κάνεις παιδιά. Είναι δύσκολο να έχεις δουλειά. Είναι δύσκολο να έχεις σχέση - για όλους».

 

«Δεν πιστεύω στην τελειότητα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Αλλά η ενέργεια του να θέλεις τα πράγματα να είναι υπέροχα είναι μια ενέργεια που θυμίζει τελειομανή».

 

«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν τόσο πολύ για τη διαχείριση της καριέρας τους, αλλά σπάνια ξοδεύουν τη μισή ενέργεια για τη διαχείριση της ΖΩΗΣ τους. Θέλω να κάνω τη ζωή μου, όχι μόνο τη δουλειά μου, την καλύτερη που μπορώ. Τα υπόλοιπα θα βγουν από μόνα τους».

 https://www.instagram.com/p/CpTzyp_t4j6/

«Τρελαίνομαι σε ένα βιβλιοπωλείο. Κάνει την καρδιά μου να χτυπά δυνατά γιατί θέλω να αγοράσω τα πάντα».

 

«Μου αρέσει να μαγειρεύω comfort food. Θα φτιάξω ψάρια και λαχανικά ή κρέας και λαχανικά και πατάτες ή ρύζι. Το τελετουργικό του είναι διασκεδαστικό για μένα, και η δημιουργικότητά του».

 

«Νομίζω ότι οι γυναίκες είναι φυσικοί φροντιστές. Φροντίζουν τους πάντες. Φροντίζουν τους συζύγους τους, τα παιδιά τους και τα σκυλιά τους, και δεν ξοδεύουν πολύ χρόνο απλώς για να επιστρέψουν και να βγουν έξω».

 

«Νομίζω, όπως κάθε εργαζόμενος γονιός, νιώθω μερικές φορές ότι δεν υπάρχουν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Αλλά γενικά, είμαι πολύ τυχερός που η δουλειά μου έχει μεγάλη ευελιξία. Περνάω πολύ χρόνο με τα παιδιά, μόνο στο σπίτι».

 

«Αν χρειάζομαι άντρα; Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την ανάγκη ενός άντρα. Αφορά την ανάγκη για αγάπη».

 https://www.instagram.com/p/CpNdsFUjnkr/

«Θα ήθελα πολύ να έχω περισσότερα παιδιά. Τα παιδιά είναι το καλύτερο μέρος της ημέρας μου. Δεν ξυπνάω για να κάνω ταινίες. Ξυπνάω για να κάνω παρέα με την οικογένειά μου».

 

«Ο πρώην σύζυγός μου ασχολείται πολύ με την ανατροφή των όμορφων παιδιών μας. Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί και οι δύο μεγαλώσαμε σε εργατικές οικογένειες στη μέση Αμερική. Είμαστε στην ίδια σελίδα με αυτόν τον τρόπο».

 

«Ανησυχώ για τα παιδιά μου που μεγαλώνουν και πώς ο κόσμος μπορεί να τα πληγώσει. Ταυτόχρονα, όμως, δεν ανησυχώ καθόλου που θα μεγαλώσουν - γιατί έχουν μεγάλες αξίες και μεγάλη αίσθηση του εαυτού τους».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

BLOGS

Οι IDLES επιστρέφουν με το μουσικό video του “POP POP POP”

Λίγο πριν ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους από τη Βόρεια Αμερική 

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele

Γίνεται 36 ετών και συνεχίζει να «περπατάει» τη μουσική της με τον πιο θαρραλέο, πετυχημένο και ειλικρινή τρόπο

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Ο έρωτας με τον Κατράκη και ο θάνατος του συζύγου της

Η αγαπημένη Χριστίνα της σειράς «Ντόλτσε Βίτα» πέθανε σε ηλικία 76 ετών

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας