Skip to main content

BLOGS

Τη δική του εμπειρία με την υπερφαγία μοιράζεται ο Ed Sheeran

Ο Ed Sheeran μιλάει για το στίγμα γύρω από άνδρες με διατροφικές διαταραχές και μοιράζεται τη δική του εμπειρία



Πολλά συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες. Στο τεύχος Απριλίου 2023 του Rolling Stone, ο Ed Sheeran μίλησε για το ότι πέρασε μεγάλο μέρος του 2022 αντιμετωπίζοντας τη θλίψη και την ανάρρωσή του από μια διατροφική διαταραχή, παρά την επαγγελματική του επιτυχία. Σε διάστημα ενός έτους, η σύζυγος του 32χρονου μουσικού, Cherry Seaborn, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου και ο καλύτερος φίλος του, Jamal Edwards, πέθανε από καρδιά. Ο Sheeran χρειάστηκε επίσης να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε μια δίκη πνευματικών δικαιωμάτων, την οποία κέρδισε αργότερα. Καθώς τα χτυπήματα συνέχιζαν να έρχονται, ο Sheeran πάλευε να πάρει ανάσα.

«Στις αρχές του 2022, μια σειρά γεγονότων άλλαξαν τη ζωή μου, την ψυχική μου υγεία και τελικά τον τρόπο που έβλεπα τη μουσική και την τέχνη», είπε ο Sheeran. «Πάντα είχα πραγματικά χαμηλά επίπεδα στη ζωή μου», πρόσθεσε, «αλλά δεν το αντιμετώπισα πραγματικά μέχρι πέρυσι».

https://www.instagram.com/p/CqHD5xoNpSp/

Όταν ένας άλλος φίλος πέθανε αργότερα μέσα στη χρονιά, ο Αυστραλός σταρ του κρίκετ Shane Warne, η ψυχική υγεία του Sheeran έφτασε στο κατώτατο όριο. «Ένιωθα ότι δεν ήθελα να ζήσω άλλο. Και αυτό το είχα σε όλη μου τη ζωή», είπε. «Είσαι κάτω από τα κύματα και πνίγεσαι. Απλώς είσαι κάπως σε αυτό το πράγμα. Και δεν μπορείς να βγεις από αυτό». Κοιτάζοντας πίσω, ο μπαμπάς δύο παιδιών είπε ότι ένιωθε μεγάλη ντροπή και αμηχανία για τα συναισθήματά του εκείνη τη στιγμή.

Ο Sheeran άρχισε να αναζητά θεραπεία. «Κανείς δεν μιλάει πραγματικά για τα συναισθήματά του εκεί από όπου κατάγομαι», είπε. «Πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμο να μπορείς να μιλάς με κάποιον και απλά να εκτονώνεσαι και να μην νιώθεις ένοχος για την έκφρασή τους».

https://www.instagram.com/explore/tags/edsheeran/

Ενώ η θεραπεία του επέτρεψε να ξεπεράσει το πένθος του, ο Sheeran ξέρει ότι δεν είναι μια γρήγορη λύση. «Η βοήθεια δεν είναι ένα κουμπί που πατιέται, όπου είστε αυτόματα ΟΚ", είπε ο Sheeran. «Είναι κάτι που θα υπάρχει πάντα και πρέπει απλώς να το διαχειριστούμε».

Ως μέρος του θεραπευτικού του ταξιδιού, ο Sheeran έκοψε τις ουσίες και συνέχισε να απέχει από το σκληρό ποτό. Το κίνητρο ήταν κυρίως η γέννηση του πρώτου του παιδιού το 2020. «Δύο μήνες πριν γεννηθεί η Lyra, η Cherry είπε: «Αν μου σπάσουν τα νερά, θέλεις πραγματικά κάποιος άλλος να με οδηγήσει στο νοσοκομείο;».

https://www.instagram.com/p/CqDi_GMt-x-/

Τώρα, ο Sheeran παλεύει με τη σχέση του με το φαγητό. «Έχω συνείδηση του εαυτού μου ούτως ή άλλως, αλλά μπαίνεις σε μια βιομηχανία όπου συγκρίνεσαι με κάθε άλλο ποπ σταρ», είπε. «Ήμουν στο One Direction και έλεγα, "Λοιπόν, γιατί δεν έχω ένα six pack;" Και απαντούσα, "Α, γιατί αγαπάς τα κεμπάπ και πίνεις μπύρα". Μετά κάνεις τραγούδια με τον Τζάστιν Μπίμπερ και τον Σον Μέντες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν φανταστικές φιγούρες. Και πάντα έλεγα: "Λοιπόν, γιατί είμαι τόσο χοντρός;"».

Ο Sheeran έπεσε σε ένα μοτίβο υπερφαγίας, λέγοντας ότι έβρισκε τον εαυτό του να μη χορταίνει με τίποτα. Παραδέχτηκε ότι ήταν ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα, και ακόμη και τώρα είναι δύσκολο να μιλήσει γι' αυτό. «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που, ως άντρας που μιλάω για αυτά, νιώθω τρελά άβολα. Ξέρω ότι οι άνθρωποι θα το δουν με έναν τρόπο, αλλά είναι καλό να είμαι ειλικρινής μαζί τους. Επειδή πολλοί άνθρωποι κάνουν το ίδιο πράγμα και κρύβονται το ίδιο επίσης».

 

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.