Skip to main content

BLOGS

«Γελάτε μαζί μου γιατί είμαι διαφορετική. Γελάω μαζί σας γιατί είστε όλοι το ίδιο» Lady Gaga

Η Lady Gaga είχε γενέθλια τις 28/3, πάνω στην ώρα που έσκασαν και οι πρώτες φωτό από τα γυρίσματα του νέου Joker



Αυτές τις μέρες είναι στην επικαιρότητα για τις φωτό από τα γυρίσματα του νέου Joker, και είναι όπως πάντα εντυπωσιακή.

Η Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα (Stefani Joanne Angelina Germanotta), ευρύτερα γνωστή ως Lady Gaga, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, μουσικός, ηθοποιός, τραγουδοποιός και χορεύτρια ενώ έχει λανσάρει και δική της σειρά καλλυντικών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, της έχουν δοθεί οι τίτλοι «Mother Monster», «Βασίλισσα της Ποπ» και «Πριγκίπισσα της Ποπ».

Το καλλιτεχνικό όνομα Lady Gaga προέκυψε από το τραγούδι των Queen Radio Ga Ga. Η μουσική και το στιλ της είναι επηρεασμένα από το Ντέιβιντ Μπάουι, το Μάικλ Τζάκσον, τη Μαντόνα, τη Whitney Houston και τους Queen. Εκτός από την ποπ μουσική (που είναι το κύριο είδος της) και τη ροκ μουσική , έχει κάνει κομμάτια με ραπ, τζαζ , κάντρι και glam ροκ. Επίσης έχει τραγουδήσει μαζί με τους: Elton John, Rolling Stones, U2, Metallica, Bon Jovi κ.ά. Θεωρείται από πολλούς ως η «Νέα Βασίλισσα της Ποπ». 

https://www.instagram.com/p/CqBLGsEp8ZF/

Το 2016 πήρε την πρώτη της υποψηφιότητα για Βραβείο Όσκαρ , και βραβείο Hollywood Music in Media Awards για τη μπαλάντα της «Til It Happens To You», που αφορά στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ απέσπασε επίσης την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο ως C. Elizabeth στη δημοφιλή αμερικανική σειρά τρόμου American Horror Story. Είχε εμφανιστεί στον κινηματογραφικό φακό και παλαιότερα μα όχι ως πρωταγωνίστρια. Το 2018 , εμφανίστηκε ως πρωταγωνίστρια στην ταινία A Star is Born μαζί με τον Μπράντλεϊ Κούπερ.

https://www.instagram.com/p/CqXFnFXrZzd/

Ορόσημα της καριέρας της

Η Gaga έχει κερδίσει δεκατρία βραβεία Grammy, ένα Όσκαρ, δύο Χρυσές Σφαίρες, ένα βραβείο BAFTA, τρία βραβεία Brit, δεκαέξι World Records Guinness, και τα εναρκτήρια Songwriters Hall of Fame's Contemporary Icon Award. Έλαβε ένα Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη των Εθνικών Βραβείων Τεχνών, το οποίο τιμά άτομα που έχουν επιδείξει επιτεύγματα και ηγετικό ρόλο νωρίς στην καριέρα τους, το βραβείο καλλιτέχνη Jane Ortner από το Μουσείο Grammy το 2016, και ένα Βραβείο Εθνικού Συμβουλίου Κριτικής για την καλύτερη ηθοποιό το 2018. Η Gaga έχει επίσης αναγνωριστεί από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) με το βραβείο Fashion Icon. Το 2019, έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Όσκαρ, Βραβείο BAFTA, Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Γκράμι μέσα σε ένα χρόνο για τη συνεισφορά της στο soundtrack του A Star Is Born. Στα MTV Video Music Awards 2020, τιμήθηκε με το εναρκτήριο βραβείο Tricon που αντιπροσωπεύει επιτεύγματα σε τρεις (ή περισσότερους) τομείς της ψυχαγωγίας.

Αναγνωρισμένη από το Billboard ως ο καλύτερος ποπ σταρ το 2009, με τιμητική διάκριση το 2010 και το 2011 και ως γυναίκα της χρονιάς το 2015, η Gaga εμφανίστηκε διαδοχικά στο chart του περιοδικού Καλλιτέχνες της Χρονιάς (σημείωσε τον οριστικό τίτλο το 2010) και κατέκτησε 11ος στο τσαρτ Κορυφαίων καλλιτεχνών του 2010. Είναι η μακροβιότερη ηθοποιός στο τσαρτ Dance/Electronic Albums του Billboard με 244 εβδομάδες στο νούμερο ένα, ενώ το The Fame (2008) κατέχει το ρεκόρ για τον περισσότερο χρόνο στην κορυφή στην ιστορία του chart, με 175 μη συνεχόμενες εβδομάδες. Το άλμπουμ της Born This Way (2011) συμπεριλήφθηκε στην αναθεώρηση του Rolling Stone για το 2020 των 500 Καλύτερων Άλμπουμ Όλων των Εποχών και το τραγούδι "Bad Romance" και το μουσικό του βίντεο συγκαταλέγονται στα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και στα 100 καλύτερα μουσικά βίντεο του Rolling Stone. All Time, αντίστοιχα, το 2021. Το 2023, το περιοδικό συμπεριέλαβε την Gaga στους 200 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.

Με εκτιμώμενες πωλήσεις 170 εκατομμυρίων δίσκων έως το 2018, η Gaga είναι ένας από τους μουσικούς καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως και έχει δημιουργήσει μερικά από τα σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Από το 2022, έχει εισπράξει περισσότερα από 689,5 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από περιοδείες συναυλιών και κατοικίες με 6,3 εκατομμύρια θεατές, όντας η πέμπτη γυναίκα που ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο συνολικά όπως αναφέρθηκε στο Billboard Boxscore, λαμβάνοντας το Pollstar Βραβείο Pop Touring Artist of the Decade (δεκαετία 2010). Είναι η δέκατη τέταρτη κορυφαία καλλιτέχνης ψηφιακού σινγκλ στις ΗΠΑ, με 85,5 εκατομμύρια ισοδύναμες μονάδες πιστοποιημένες σύμφωνα με την Recording Industry Association of America (RIAA),[d] ήταν η πρώτη γυναίκα που έλαβε την πιστοποίηση Digital Diamond Award από την RIAA, έναν από τους τρεις καλλιτέχνες με τουλάχιστον δύο πιστοποιημένα τραγούδια Diamond ("Bad Romance" και "Poker Face"), και ο πρώτος και μοναδικός καλλιτέχνης που έχει δύο τραγούδια πέρασαν επτά εκατομμύρια λήψεις ("Poker Face" και "Just Dance"). Το 2020, έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που είχε τέσσερα σινγκλ ("Just Dance", "Poker Face", "Bad Romance" και "Shallow") που πουλούσαν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

https://www.instagram.com/p/CqXL3kgMLi7/

Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, ήταν το άτομο με τη μεγαλύτερη παρακολούθηση στο Twitter από το 2011 έως το 2013, η πιο διάσημη διασημότητα το 2013 και η πιο ισχυρή ποπ σταρ το 2014. Συμμετείχε στο Forbes Celebrity 100 από το 2010 έως το 2015 και στη συνέχεια από το 2018 έως το 2020, έχοντας στην κορυφή της λίστας το 2011. Κέρδισε 62 εκατομμύρια $, 90 εκατομμύρια $, 52 εκατομμύρια $, 80 εκατομμύρια $, 33 εκατομμύρια $ και 59 εκατομμύρια $ από το 2010 έως το 20 , και 50 εκατομμύρια $, 39 εκατομμύρια $ και 38 εκατομμύρια $ μεταξύ 2018 και 2020. Η Gaga εμφανίστηκε επίσης στη λίστα τους με τις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο από το 2010 έως το 2014. Ονομάστηκε ένα από τα 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο από το περιοδικό Time το 2010 και το 2019, και κατετάγη δεύτερη στη δημοσκόπηση αναγνωστών με τη μεγαλύτερη επιρροή των τελευταίων δέκα ετών το 2013.

https://www.instagram.com/p/Cpvmf5VDD60/

Τον Μάρτιο του 2012, η Gaga κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση στη λίστα του Billboard με τους κορυφαίους χρηματοδότες του 2011 με κέρδη 25 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία περιλάμβαναν πωλήσεις από το Born This Way και την περιοδεία της στο Monster Ball. Το επόμενο έτος, έφτασε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους κορυφαίους διασημότητες κάτω των 30 ετών, την οποία ήταν επίσης στην κορυφή το 2011, και τον Φεβρουάριο του 2016, το περιοδικό υπολόγισε την καθαρή περιουσία της σε 275 εκατομμύρια δολάρια. Τον Δεκέμβριο του 2019, η Gaga κατέλαβε τη 10η θέση στη λίστα του Forbes με τους κορυφαίους μουσικούς της δεκαετίας με κέρδη 500 εκατομμυρίων δολαρίων τη δεκαετία του 2010. Ήταν η τέταρτη γυναίκα μουσικός με τα υψηλότερα κέρδη στη λίστα.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός