Skip to main content

BLOGS

«Κανείς δεν το καταλαβαίνει, είμαι πολύ ευαίσθητος» Iggy Pop

Ο νονός του punk και αιώνιος έφηβος Iggy Pop γίνεται 76 ετών!



Αιώνιος έφηβος, χαρισματικός, αστείρευτος, αεικίνητος, γίνεται 76 ετών και συνεχίζει να μας κάνει να παραληρούμε όταν τον βλέπουμε live στη σκηνή! O Τζέιμς Νιούελ Όστερμπεργκ Τζούνιορ, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Iggy Pop (ελεύθερη απόδοση: Ίγκι Ποπ( γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1947 και είναι τραγουδιστής και συνθέτης της ροκ μουσικής, όπως και ηθοποιός. Είναι γνωστός για την εκρηκτική σκηνική του παρουσία και ξεκίνησε την καριέρα του με τους Stooges, πριν συνεχίσει ως σόλο καλλιτέχνης στα μέσα της δεκαετίας του '70.

Έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του με τα κομμάτια "I Wanna Be Your Dog", "Search and Destroy" και "TV Eye" με τους Stooges, αλλά και τα "The Passenger", "Lust for Life" και "Real Wild Child (Wild One)" από την προσωπική του καριέρα.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Βασικά, είμαι μουσικός τραγουδιστής, αλλά κάνω φωνητικά πράγματα ως δευτερεύοντα, όπως υδραυλικά ή κάτι τέτοιο».

 

«Έγινα Iggy επειδή είχα ένα σαδιστικό αφεντικό σε ένα δισκοπωλείο. Ήμουν σε ένα συγκρότημα που λεγόταν Iguanas. Και όταν αυτό το αφεντικό ήθελε να με ντροπιάσει και να με ταπεινώσει, μου έλεγε “Ίγκυ, πάρε μου έναν καφέ, ελαφρύ”».

 

«Κάτι που μου αρέσει πολύ είναι να κάθομαι δίπλα στο νερό όταν υπάρχει ρεύμα και να κοιτάζω το νερό. Δεν ψαρεύω, δεν κυνηγώ, δεν κάνω καταδύσεις, δεν κάνω κάποιο άθλημα – διαπρέπω στο να κοιτάζω το κενό. Είμαι πολύ καλός σε αυτό.

 https://www.instagram.com/p/CrSf2tUvAw-/

«Όταν το θέμα του “νονού της πανκ” άρχισε να υπερισχύει, ντρεπόμουν πραγματικά, πολύ. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να έχω μια μεγάλη, μεγάλη εξέδρα και μια κάπα και τα πάντα, και ήταν πολύ ενοχλητικό. Και μετά, μετά από λίγο, μαθαίνεις ότι αν σε αποκαλούν οι άνθρωποι οτιδήποτε, αυτό είναι ένα υπέροχο δώρο».

 

Το «punk rock» είναι μια λέξη που χρησιμοποιούν οι ντιλετάντες και οι άκαρδοι χειριστές για τη μουσική που καταλαμβάνει τις ενέργειες, τα σώματα, τις καρδιές, τις ψυχές, τον χρόνο και το μυαλό των νεαρών ανδρών που δίνουν ό,τι έχουν σε αυτήν.

 

«Η μαμά μου ήταν αγία. Μου έμαθε να είμαι ακραία καλός».

 

«Κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και σκέφτομαι, "Ουάου, είμαι πραγματικά υπέροχος".... Νομίζω ότι είμαι ο καλύτερος, τέλος πάντων».

 

«Οι γονείς μου ήθελαν να ανάψουν το καλλιτεχνικό μου κερί. Αλλά με τον καιρό, ο ορισμός των “τεχνών” άρχισε να απλώνεται. Και καθώς μεγάλωσα, ξαφνικά κατάλαβαν, Θεέ μου, είμαστε οι γονείς του Ίγκι Ποπ».

 

«Τα στάδια γίνονται όλο και πιο ψηλά, και εγώ γερνάω όλο και μεγαλύτερος».

 https://www.instagram.com/p/CrSR5liI5NW/

«Στο πανεπιστήμιο, είχα εμμονή να διαβάζω για τις ζωές του Ρεμπώ και του Μπωντλαίρ, και ήμουν βουτηγμένος στους τρελούς ποιητές και έφτασα να δω τα πρώτα μου θέματα μέσα από αυτό το πρίσμα».

 

«Είμαι λάτρης των ταξιδιών».

 

«Ήμουν αυτός που ήμουν στο γυμνάσιο σύμφωνα με τους κανόνες συμπεριφοράς για έναν κανονικό άνθρωπο, όπως να υπακούω στη μαμά και τον μπαμπά σου. Μετά τελείωσα το λύκειο και έφυγα από το σπίτι και μόλις ξεκίνησα, ελλείψει καλύτερης θητείας, άρχισα να τρέχω προς την ελευθερία».

 https://www.instagram.com/p/CrSNekLh4vB/

«Είμαι λίγο κατεστραμμένος με περίπου 15 διαφορετικούς τρόπους, και ήταν ωραίο που καμία συγκεκριμένη κατεστραμμένη περιοχή δεν έγινε μείζον ζήτημα. Είμαι ένας περισσότερο από μέτρια υγιής άνδρας 65 ετών που έχει ξεφύγει από πολλά πράγματα».

 

«Ήμουν ένα πολύ ωραίο παιδί. Κάπως ήσυχο, αλλά ήσυχο από την άποψη ότι δεν έβγαινα έξω και δεν έβαζα φωτιά. Είχα όμως μεγάλο στόμα και ήμουν δημιουργικός τύπος, ξέρεις».

 https://www.instagram.com/p/CEzbZ3RBwRl/

«Δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ κοιτάζοντας μπροστά. Κοιτάζω λοιπόν προς τα πίσω».

 

«Κανείς δεν το καταλαβαίνει, είμαι πολύ ευαίσθητος».

 

«Είναι δίκαιο να πω ότι έχω μια πλευρά που είναι συνετή και μια πλευρά που δεν είναι».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι. 

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;