Skip to main content

BLOGS

17 Μαΐου 2023 – Διεθνής Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας

Μήνυμα Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών: ”Κάθε  επίθεση στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αποτελεί επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα Ηνωμένα Έθνη στέκονται σταθερά στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας”



Καθώς εορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας, αντιμετωπίζουμε μία σκληρή αλήθεια. Σε κάθε γωνιά του κόσμου, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν βία, διώξεις, ρητορική μίσους, αδικία, ακόμη και ανοιχτές δολοφονίες.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών.

Εν τω μεταξύ, οπισθοδρομικοί νόμοι συνεχίζουν να ποινικοποιούν  τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε όλο τον κόσμο, τιμωρώντας τα απλώς και μόνο επειδή είναι αυτά που είναι.

Κάθε  επίθεση στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αποτελεί επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις πολύτιμες αξίες μας.

Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να οπισθοδρομήσουμε.

https://www.instagram.com/p/CsWCF5DNMPU/

Τα Ηνωμένα Έθνη στέκονται σταθερά στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και θα συνεχίσουν να εργάζονται έως ότου τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια γίνουν πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους.

Ανανεώνω την έκκλησή μου προς όλα τα κράτη μέλη να υποστηρίξουν την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να τερματίσουν την ποινικοποίηση των συναινετικών σχέσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και των διεμφυλικών ατόμων.  Το να είσαι ο εαυτός σου δεν πρέπει ποτέ να είναι έγκλημα.

Σύμφωνα με το φετινό θέμα – «Πάντα Μαζί: Ενωμένοι στη διαφορετικότητα» – καλώ τον κόσμο να μιλήσει με μία φωνή για την εξάλειψη του στίγματος, των διακρίσεων, των επιβλαβών πρακτικών και της συχνά θανατηφόρας βίας που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

https://www.instagram.com/p/CsVlG1FNNgr/

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Ανήκουν σε κάθε μέλος της ανθρώπινης οικογένειας – ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή ποιον αγαπούν.

https://www.instagram.com/p/CsWHspsOlPB/

Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την οικοδόμηση ενός ειρηνικού και δίκαιου κόσμου στον οποίο όλοι οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Πολύτιμα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας Λουίς Σεπούλβεδα

Μικρός φόρος τιμής,  σε έναν συγγραφέα που ήξερε να φτιάχνει υπέροχες ιστορίες, με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατό του

BLOGS

«Ένα όμορφο σώμα χάνεται, αλλά ένα έργο τέχνης δεν πεθαίνει» Leonardo da Vinci

O εκπληκτικός Leonardo da Vinci γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452 και το πολυποίκιλο και σπουδαίο έργο του μας μαγεύει ακόμα

BLOGS

«Θέλεις να είσαι τέλεια και θέλεις όλοι να σε αγαπούν» Saoirse Ronan

Η Saoirse Ronan γιορτάζει τα 30ά γενέθλιά της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.