Skip to main content

BLOGS

H πρώτη 3D απεικόνιση ολόκληρου του ναυαγίου του Τιτανικού είναι γεγονός [ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ]

Οι ερευνητές πέρασαν έξι εβδομάδες χαρτογραφώντας όλο το ναυάγιο και τα συντρίμμια του σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από αυτό



Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη 3D απεικόνιση ολόκληρου του ναυαγίου του Τιτανικού, γεγονός που αποτελεί το δίχως άλλο έναν τεράστιο άθλο ως προς την ερευνητική δουλειά που αυτή χρειάστηκε.

Χρησιμοποιώντας δύο τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα, οι υπεύθυνοι ερευνητές πέρασαν έξι εβδομάδες χαρτογραφώντας όλο το ναυάγιο και τα συντρίμμια του σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από αυτό. Το τελικό αποτέλεσμα αποτελείται από 715.000 εικόνες, οι οποίες και συνθέτουν ένα πλήρες και λεπτομερέστατο 3D μοντέλο. Οι ίδιοι ερευνητές αφιέρωσαν επιπλέον 7 μήνες στη σύνθεση του τεράστιου όγκου δεδομένων που συνέλλεξαν, ενώ ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει λεπτομερώς όλη την πολύμηνη προσπάθεια αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Μιλώντας για την ερευνητική διαδικασία στην οποία και συμμετείχε, ο Anthony Geffen δήλωσε: «Όλα τα συμπεράσματά μας για το πώς βυθίστηκε και πολλές λεπτομέρειες προέρχονται από υποθέσεις, επειδή δεν υπάρχει ένα μοντέλο που να μας βοηθήσει να αναδομήσουμε με ακρίβεια το ναυάγιο ή να μετρήσουμε με ακρίβεια τις αποστάσεις του. Είμαι ενθουσιασμένος καθώς η ποιότητα του μοντέλου θα βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές να περπατήσουν εικονικά στον Τιτανικό. Να δουν πού βρισκόταν η γέφυρα και τόσα πολλά ακόμα».

Ο Park Stephenson που έχει επίσης ασχοληθεί με το ναυάγιο του Τιτανικού δήλωσε: «Παρατηρώ λεπτομέρειες τις οποίες δεν είχε δει κανείς μας πριν και αυτό με βοηθά να προσθέσω πάνω σε όλα τα άλλα που έχουμε μάθει έως σήμερα. Βλέπουμε το ναυάγιο με εντελώς διαφορετική ματιά. Πλέον έχουμε πραγματικά δεδομένα τα οποία μπορούν να τα αναλύσουν μηχανικοί και να έχουν μία βαθύτερη κατανόηση των διεργασιών πίσω από το ναυάγιο και το σπάσιμο του σκάφους στα δύο, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην πραγματική ιστορία της καταστροφής του Τιτανικού».

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

https://youtu.be/pVBf2iOVC84

Διαβάστε επίσης

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

BLOGS

Το Rebel Moon ήρθε στο Netflix

Ο Ζακ Σνάιντερ ετοιμάζει αυτό το sci-fi event φαντασίας εδώ και μια δεκαετία.

BLOGS

«Με ενδιέφερε μόνο η καλλιτεχνική πλευρά της ζωής» Elton John

Ο Elton John γιορτάζει τα 77α γενέθλιά του

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.