Skip to main content

BLOGS

«Ποτέ δεν ήμουν κάποιος που ένιωθε άνετα με την ευτυχία» Hugh Laurie

Έγινε 64 αλλά εμείς θέλουμε ακόμα να παίξουμε μαζί του «τον γιατρό»



Γοητευτικός, ταλαντούχος, πετυχημένος, τον αγαπάμε ως μουσικό αλλά και για τις υποκριτικές του ικανότητες. Ο Hugh Laurie γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1959 στην Οξφόρδη της Αγγλίας, με πατέρα γιατρό, ασχολήθηκε τυχαία με την ηθοποιία όταν αναγκάστηκε να απέχει από την κωπηλασία εξαιτίας της λοιμώδους μονοπυρήνωσης, και γράφτηκε στη λέσχη Footlights, η οποία υπήρξε αφετηρία για πολλούς Βρετανούς επιτυχημένους κωμικούς. Αποφοιτώντας με μάστερ στην ανθρωπολογία και την αρχαιολογία από το κολέγιο του Σέλγουιν του Κέιμπριτζ, δεινός κωπηλάτης κατά τη διάρκεια των σπουδών του και με κολλητούς φίλους στα φοιτητικά του χρόνια την Έμα Τόμσον και τον Στίβεν Φράι, ο Χιου Λόρι από νωρίς έδειχνε σημάδια του εκρηκτικού του ταπεραμέντου.

Με διάφορες συνεργασίες του για τηλεοπτικές σειρές της Βρετανίας τις δεκαετίες των ‘80s και ‘90s, ξεχώρισε για τους ρόλους του στη Μαύρη Οχιά, μάλιστα με αφορμή αυτή τη σειρά ο Λόρι εμφανίστηκε σε μουσικό βίντεο της Άνι Λένοξ, φορώντας κοστούμι εποχής όπως εμφανιζόταν στη Μαύρη Οχιά ΙΙΙ. Εμφανίστηκε επίσης ως επιστήμονας σε βίντεο για το «Πείραμα IV» κοντά στην Κέιτ Μπους.  

Με περάσματα από διάφορες ταινίες (όπως «Λογική κι ευαισθησία», τα «101 σκυλιά της Δαλματίας», «Η πτήση του Φοίνικα» και άλλες) και σειρές (εμφανίστηκε μέχρι και στα «Φιλαράκια» ως guest star), ο ρόλος που τον καθιέρωσε και του πρόσφερε μέχρι και τη Χρυσή Σφαίρα ήταν αυτός του Gregory House ή αλλιώς Dr House, ο πικρόχολος -απίστευτα σέξι ωστόσο- ευρηματικός, εριστικός και αεικίνητος παθολόγος της ομώνυμης σειράς House, έφερε τον Λόρι στη δημοσιότητα από το 2004 και τον κράτησε σταθερά ως το 2012.

https://www.instagram.com/p/CtWCdadIw3f/

Ως κλασικός δίδυμος, εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός έχει να επιδείξει συγγραφικό παρελθόν, με το πρώτο του μυθιστόρημα να έχει γίνει best seller… ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η μουσική του καριέρα με τον ίδιο να ξέρει να παίζει πιάνο, ντραμς, σαξόφωνο και φυσαρμόνικα ενώ το ερμηνευτικό ταλέντο του ως τραγουδιστής είναι εξίσου αξιοσημείωτο!

Παντρεμένος με την Τζο Γκριν, θεατρική μάνατζερ, από τον Ιούνιο του 1989, ζουν στο Βόρειο Λονδίνο με την κόρη τους Ρεμπέκα (γεννημένη το 1993), και δύο γιους, τον Μπιλ (γεννημένο το 1991) και τον Τσάρλυ (γεννημένο το 1988).

Με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε μερικές χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Είναι πιο εύκολο για μια καμήλα να περάσει από το μάτι της βελόνας παρά για έναν πλούσιο να κάνει δίσκο μπλουζ».

 

«Πάντα κολλούσα στη δυτική ιατρική. Μπορείτε να μασήσετε ό,τι βότανο θέλετε, αλλά χωρίς αντιβιοτικά, τα τρία τέταρτα από εμάς δεν θα ήμασταν εδώ».

 

«Είμαι φανατικός του καφέ. Μόλις ανακαλύψεις τον σωστό καφέ, δεν μπορείς να τον αλλάξεις».

 

«Η δυστυχία είναι μια ημιτελής κατάσταση. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν χρειάζονται τη βοήθειά μας».

 

«Αγχώνομαι για πολλά πράγματα, αυτό είναι το πρόβλημα. Με πιάνει άγχος για όλα. Απλώς δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πράγματα συνέχεια. Και εδώ είναι το πραγματικά καταστροφικό μέρος – είναι πάντα αναδρομικό. Χάνω χρόνο σκεπτόμενος τι έπρεπε να πω ή να κάνω».

 

«Δεν μου αρέσει η πράξη του να μιλάω, με κάνει να νιώθω ελαφρώς ζαλισμένος».

https://www.instagram.com/p/CtV7R5-MmGK/ 

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ίσως δεν το δείχνω πολύ, ή καλά, αλλά νομίζω ότι μου αρέσουν οι άνθρωποι».

 

«Ποτέ δεν ήμουν κάποιος που νιώθει άνετα με την ευτυχία».

 

«Πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι ο House δεν έχει καθόλου γοητεία. Θα διαφωνούσα, όμως: τον βρίσκω απίστευτα γοητευτικό και ατελείωτα διασκεδαστικό. Έχει ένα είδος χάρης και ευφυΐας, και τελικά, νομίζω ότι είναι στο πλευρό των αγγέλων».

 

«Πολύ συχνά ασπάζομαι την ενδοσκόπηση και την αυτοαμφισβήτηση. Μακάρι να μπορούσα να αγκαλιάσω τα καλά πράγματα».

 

«Νομίζω ότι ο πόνος είναι πολύ δύσκολη εμπειρία – είναι εξαιρετικά δύσκολο πράγμα να νιώθεις ενσυναίσθηση από στιγμή σε στιγμή. Και συχνά δεν θυμάσαι τον δικό σου πόνο, ξέρεις, εκείνη τη στιγμή που έσπασες ένα μέλος ή κάηκες ή, νομίζω, αυτό είναι ένα συνηθισμένο πράγμα για το οποίο μιλούν οι γυναίκες με τον τοκετό, ότι η ανάμνηση του πόνου είναι δύσκολο να την ανακαλέσεις και να την ξαναζήσεις, ευτυχώς».

 

«Η διασημότητα είναι απολύτως παράλογη. Η διασκέδαση φαίνεται να φουσκώνει. Κάποτε ήταν το βασικό σημείο στίξης στη ζωή σας, μια ταινία ή ένα μυθιστόρημα ή ένα θεατρικό έργο, ένας τρόπος να γιορτάσετε μια καλή εβδομάδα ή μήνα. Τώρα είναι σαν να είναι όλα τα σημεία στίξης».

 https://www.instagram.com/p/CtVkUfIu_AZ/

«Δεν μιλάω σαν τον Χάουζ, ούτε περπατάω όπως αυτός. Σίγουρα δεν σκέφτομαι σαν αυτόν. Στην πραγματικότητα δεν μου αρέσει να σκέφτομαι περισσότερο από 15 λεπτά. Είμαι ένα εύθραυστο λουλούδι».

 

«Δεν με θεωρώ αστείο. Θεωρώ τον εαυτό μου μάλλον σοβαρό, στην πραγματικότητα. Και είμαι δύσπιστος για τη διασκέδαση. Ποτέ δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αυτό ή πώς να το αντιμετωπίσω ή πώς να το δημιουργήσω. Αυτό είναι δικό μου λάθος. Ξέρω ότι είναι βάρος για τους ανθρώπους με τους οποίους συνυπάρχω. Είναι κουραστικό».

 

«Ομολογώ ότι δεν μπορώ να αρνηθώ την ιδέα ότι υπάρχει αρετή στο βάσανο, ότι υπάρχει ένα είδος ψυχικής οικονομίας, σύμφωνα με την οποία, αν αγκαλιάζεις την επιτυχία, τη χαρά και την άνεση, αυτά τα πράγματα πρέπει να πληρωθούν».

 

«Οι άνθρωποι θα επιβιώσουν και θα βρουν την ευτυχία. Η ευτυχία έρχεται μόνο όταν δεν την ψάχνεις».

 

«Ο πόνος είναι ένα γεγονός. Σου συμβαίνει και το αντιμετωπίζεις με όποιον τρόπο μπορείς».

 

«Ακόμη και οι μεγαλύτεροι ποιητές, νομίζω, δεν μπορούν να φτάσουν στα μέρη που μπορεί να φτάσει η μουσική στον άνθρωπο – θα έλεγα το μυαλό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ολόκληρο το σώμα. Κατά κάποιον τρόπο φαίνεται να εμποτίζει ολόκληρο το σώμα».

Διαβάστε επίσης

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

Προτεινόμενα

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά τον χωρισμό της

Οι φωτογραφίες με μαγιό που πόσταρε η ηθοποιός