5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα

Ναταλία Πετρίτη

Η αποτοξίνωση μετά από τις διακοπές του Πάσχα είναι ιδιαίτερα σημαντική για ζωτικά όργανα του σώματός μας, όπως το ήπαρ, αφού έχουν παρέλθει μέρες υπερκατανάλωσης τροφής γεμάτης από λίπη, όπως και μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Η απομάκρυνση των τοξινών και η παροχή υγιεινών και θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό μας μας προστατεύει από ασθένειες, ενώ συμβάλει επίσης στην απώλεια των κιλών που ενδεχομένως βάλαμε. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να αποτοξινώσεις το συκώτι σου έπειτα από τις διακοπές του Πάσχα, εύκολα και άμεσα.

Κατανάλωσε άφθονα υγρά

Για να αποτοξινωθεί ο οργανισμός σου, κατανάλωσε δύο με 2,5 λίτρα νερού την ημέρα, αλλά και φυσικούς χυμούς. Ο φρέσκος χυμός λαχανικών είναι η καλύτερη επιλογή για το συκώτι, με επιλογές όπως το καρότο, το σπανάκι και το παντζάρι.

Κατανάλωσε τροφές φιλικές στο συκώτι

Υπάρχουν τρόφιμα που είναι εξορισμού φιλικά στο συκώτι μας και τα οποία καλό είναι να καταναλώνονται σε μια αποτοξίνωσή του. Αυτά είναι τα παντζάρια, τα μούρα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο και το πράσινο τσάι. Απαραίτητη είναι ακόμη η κατανάλωση λιγότερων επεξεργασμένων τροφίμων, όπως για παράδειγμα οι έτοιμες σάλτσες και τα έτοιμα γεύματα κατάψυξης, ενώ η αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων λαχανικών θα βοηθήσει σημαντικά.

Κατανάλωσε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Οι τροφές που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, η πέστροφα, οι σαρδέλες, ο λιναρόσπορος και τα καρύδια, είναι ιδανικές για την υγεία του ήπατος, καθώς απομακρύνουν τις τοξίνες που επιβαρύνουν τη λειτουργία του. Βάλτα άφοβα στην καθημερινότητά σου σε αφθονία.

Περιόρισε το αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε κάποια σοβαρή βλάβη στο ήπαρ, αυξάνοντας ακόμη και τον κίνδυνο του ίκτερου, της κίρρωσης, της ηπατικής ανεπάρκειας και του καρκίνου του ήπατος. Περιόρισε την κατανάλωσή του στο ένα ποτήρι κρασί την ημέρα ή στα τρία ποτά την εβδομάδα.

Απόβαλε τα περιττά κιλά

Μέσα από τη στροφή σε μια πιο υγιεινή διατροφή, προσπάθησε να αποβάλεις περιττό βάρος το οποίο μπορεί δυνητικά να επιβαρύνει με τη σειρά του τη λειτουργία του ήπατος. Περιόρισε σε αυτό το πλαίσιο τα κορεσμένα λίπη, όπως και τους πολλούς υδατάνθρακες και θα δεις διαφορά. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares