Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Ημαθίας και ο 4χρονος φίλος τους



Το Allyou σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ φιλοξενεί προσωπικές ιστορίες παιδιών, εφήβων αλλά και ειδικών, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με στόχο τη νίκη.

 

 

Αυτό που θα διαβάσεις είναι ένα γράμμα, μια επιστολή καρδιάς, από τους άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Ημαθίας

"Διάγνωση λευχαιμίας σε 4χρονο φίλο της Ομάδας μας. Ο μικρός από την μέρα που περπάτησε όπου μας έβλεπε, ήθελε να ανέβει στις υπηρεσιακές μας μηχανές και να προσπαθεί να οδηγεί, να ανοίγει φάρους και να γελάει συνεχώς. 

Η είδηση για τον μικρό μας φίλο που έπαιρνε τον δρόμο για την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» μας συντάραξε όλους μας. Έπρεπε κάτι να κάνουμε, κάπως να βοηθήσουμε. 

Μαζευτήκαμε, μιλήσαμε, πήγαμε δώσαμε αίμα μαζί με τις συζύγους μας, τους συγγενείς, τους φίλους μας, γιατί μας είπαν πως για αρχή θα το χρειάζονταν. Κατεβήκαμε στην πρωτεύουσα και πήγαμε στο πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα, το «ΕΛΠΙΔΑ». Μιλήσαμε με τους γονείς του μικρού, προσπαθήσαμε να τους δώσουμε πίστη και δύναμη για τον δύσκολο αγώνα που ξεκινούσαν και ταυτόχρονα δώσαμε αιμοπετάλια, όσοι από εμάς μπορούσαμε. Μια διαδικασία και εμπειρία μοναδική για τον εθελοντή που θέλει απλώς να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του.

Μιλήσαμε με γιατρούς, προσωπικό του Νοσοκομείου, γονείς παιδιών που περίμεναν ένα θαύμα για τα παιδιά τους. Βλέποντας την απόγνωση και τα δάκρυα στα μάτια τους, είδαμε τον πόνο και την υπομονή που είχαν αυτοί οι άνθρωποι. Κι όμως, αυτό το θαύμα που περίμεναν, μπορούσαμε να τους το προσφέρουμε εμείς. «ΝΑΙ» ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ. 

Πώς; Ανοίξαμε την πόρτα που έγραφε ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. Συζητήσαμε και ενημερωθήκαμε από την υπεύθυνη του γραφείου για το πώς μπορούμε να σώσουμε  ένα  μωράκι, ένα παιδάκι, έναν έφηβο με μια απλή εξέταση και μια διαδικασία «ΔΩΡΟΥ ΖΩΗΣ», θα το λέγαμε εμείς, σε κάθε οικογένεια.

Γυρίσαμε στην Βέροια με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, γιατί είχαμε μαζί μας τα έντυπα εθελοντή δότη μυελού των οστών. Σε 23 ημέρες είχαμε συμπληρώσει και είχαμε αποστείλει 40 έντυπα από την «ΟΜΑΔΑ  ΔΙ.ΑΣ  ΗΜΑΘΙΑΣ», τις συζύγους μας και τους φίλους μας που ήθελαν να βοηθήσουν.  

Ο μικρός μας φίλος με την φροντίδα, την αγάπη και την σωστή νοσηλεία από το προσωπικό του «ΕΛΠΙΔΑ», γύρισε στο σπιτάκι του και όλα δείχνουν ότι ήταν μια δοκιμασία με αίσιο τέλος. Όμως, πίσω στο «ΕΛΠΙΔΑ», τα δωμάτια είναι γεμάτα από μικρές αθώες ψυχούλες που περιμένουν ένα θαύμα που μπορούμε να τους το προσφέρουμε εμείς.

Ελπίζουμε να δώσαμε το παράδειγμα και σε άλλους συνανθρώπους μας για να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών… Αύριο μπορεί να είναι κάποιο από τα παιδιά μας.

Συγχαρητήρια σε όλους  τους εργαζόμενους στο «ΕΛΠΙΔΑ» για την αγάπη τους και την στοργή που δείχνουν στους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Με εκτίμηση 

ΟΜΑΔΑ  ΔΙ.ΑΣ  ΗΜΑΘΙΑΣ" 

 

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών

Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών. Και είναι στο χέρι μας να τους σώσουμε! 

Για να εγγραφείς εθελοντής δότης μπορείς να επισκεφτείς τα γραφεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" (Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Λεβαδείας 8, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), καθημερινά 9.00 - 19.00, ή κάποιο από τα Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Δοτών της περιοχής σου (δες εδώ) όπου:

1) Θα ενημερωθείς λεπτομερώς για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων

2) Θα συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής δότη

3) Θα σου γίνει λήψη μικρής ποσότητας αίματος (5 ml) ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου)

Αν δεν υπάρχει κάποιο Συνεργαζόμενο Κέντρο στην περιοχή σου, μπορείς  να συμπληρώσεις την online αίτηση εγγραφής και το "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, σε διάστημα 3 εβδομάδων περίπου, θα σου στείλει φάκελο που θα περιέχει:

1) Ενημερωτικό έντυπο για τη δωρεά μυελού των οστών.

2) Την αίτηση εγγραφής δότη μυελού των οστών.

3) Οδηγίες για τον τρόπο συλλογής του στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) καθώς και τα απαραίτητα υλικά για να συλλέξεις μόνος σου το δείγμα.

Για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων μπορείς να επικοινωνήσεις με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ πριν την εγγραφή σου στο 210.7775615-16.

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος