Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

«Για την προσφορά, τη μαχητικότητα, την αγάπη, την αισιοδοξία»

Βράβευση της κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.



PAN_1129.jpg

Tο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με πρωτοβουλία του Διοικητή του Νοσοκομείου κυρίου Μανώλη Παπασάββα, τίμησε, την Τετάρτη 5/09/2018 , την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο «Χωρέμειο Αμφιθέατρο» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αφορμή τα 25 χρόνια από την δημιουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών το 1993, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε την κυρία Βαρδινογιάννη για την συνολική της προσφορά στον χώρο της υγείας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, του καλλιτεχνικού κόσμου καθώς και πλήθος κόσμου.

PAN_1706.jpg

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και την προσωπικότητα της κυρίας Βαρδινογιάννη.   «Η Ελλάδα, Μαριάννα μου, μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ, μέσα από το δικό σου παράδειγμα μπόρεσε να κάνει αυτό που είναι ο ρόλος της μέσα στον χρόνο παγκόσμια. Να διδάξει τι σημαίνει ανθρωπιά, αγάπη και αλληλεγγύη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

PAN_0419.jpg
 
Κατά την ομιλία του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων μίλησε εκτενώς για το έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη:   «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους όλων των γονιών και των χιλιάδων παιδιών που αποθεραπεύτηκαν, αλλά και των παιδιών που δίνουν αυτή τη στιγμή τον δικό τους αγώνα, τον άνθρωπο, που χάρη σε αυτόν βρισκόμαστε εδώ και μιλάμε για αυτό το μεγαλειώδες έργο.  Είμαι σίγουρος, ότι όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι εάν μπορούσαν να βρίσκονται εδώ, θα ήθελαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που με την ανεξάντλητη αγάπη της, τη προσφορά της, τη μαχητικότητά της, την αισιοδοξία της,  κατάφερε το ακατόρθωτο, να μας δοθεί η δυνατότητα να παλέψουμε με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, να έχουν όλα τα παιδιά έναν δυνατό σύμμαχο στον αγώνα τους και να καταφέρουν να βγούνε νικητές».

Με εμφανή συγκίνηση η κυρία Βαρδινογιάννη παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και μία εικόνα της Αγίας Σοφίας την οποία της παρέδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου.  
«Το βραβείο αυτό αποτελεί για εμένα μία έκπληξη γιατί ό, τι έκανα στην ζωή μου, ακόμα και την πιο μικρή πράξη προσφοράς, το θεωρούσα πάντοτε χρέος απέναντι στον εαυτό μου και απέναντι στην κοινωνία».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της να αναλάβει την κατασκευή μιας μικρής εκκλησίας μέσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».  «Η εκκλησία αυτή θα λειτουργεί σαν καταφύγιο για παιδιά και γονείς και θα είναι αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Παναγίας, που τιμάται στις 8 Σεπτεμβρίου, για να συμβολίζει την ελπίδα για ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

 

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ