Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αυτή τη Δευτέρα σαλπάρουμε (με καθυστέρηση)

Σήμερα η Αναστασία σου μαθαίνει την Πάρο που αγαπά!



Κάποιοι από εμάς προτιμούν τις διακοπές του Σεπτέμβρη. Δεν είμαστε πολλοί γι' αυτό ακριβώς το λόγο αυτές οι καθυστερημένες καλοκαιρινές διακοπές (ή οι πρόωρες φθινοπωρινές, όπως θέλεις πες το) είναι ιδιαίτερες και πολύτιμες. Αυτή τη δεύτερη, λοιπόν, βδομάδα του Σεπτέμβριο σαλπάρω για Πάρο.

Η Πάρος, λοιπόν, όπως θα ξέρεις είναι ένα από τα μεγάλα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων - απέναντι βρίσκεται η Αντίπαρος, ενώ μια ανάσα μακριά θα βρεις τη Νάξο και την Ηρακλειά. Αν από την άλλη έχεις όρεξη για περισσότερες εξορμήσεις, η Μύκονος, η Σαντορίνη και τα Κουφονήσια είναι επίσης εύκολα προσβάσιμα και όχι μόνο με τα πλοία της γραμμής αλλά και με μικρότερα καραβάκια που οργανώνουν κρουαζιέρες συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας.

Πίσω στην Πάρο όμως τώρα. Το αγαπημένο μου μέρος στο νησί είναι η Νάουσα. Όχι για τα πανέμορφα γραφικά σοκάκια και την πολυκοσμία της. Αλλά γιατί έχει την μαγική ιδιότητα να σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια και ηρεμία, παρά την πολυκοσμία της. Στη Νάουσα οι περισσότεροι αγαπούν τα πολλά και πραγματικά πανέμορφα μπαράκια με τα τραπεζάκια που γίνονται ένα με το κύμα και τα πάρτι μέχρι το πρωί στα μεγάλα clubs. Πριν φτάσεις όμως εκεί πρέπει να κάνεις μία στάση στο μαγικό σποτ της περιοχής, εκεί που σταματούν όλοι οι τουρίστες αλλά και όλοι οι ντόπιοι. Στους απίθανους λουκουμάδες του Παραδοσιακού. Τραγανοί, ζεστοί και ολόφρεσοι συνοδεύονται είτε με μέλι, είτε με σοκολάτα (γάλακτος ή λευκή). Μπόνους η μπάλα παγωτό σε διάφορες γεύσεις που μπορείς να προσθέσεις από πάνω. Κάθε μπολάκι αντιστοιχεί σε περίπου 9.451.548 θερμίδες, όμως αν φας θα με θυμηθείς. 

224132_D7BKJHMNYNBjk08m9BxHXupaSnAZFbR_S2Yz8hUQpHU.jpg

Αν πάλι πεινάς για... αλμυρό άλλαξε κατεύθυνση και πήγαινε προς το λιμανάκι εκεί όπου αράζουν τα κότερα και τα γιοτ που φτάνουν καθημερινά (οι Ιταλοί έχουν μεγάλη αδυναμία στο νησί και φροντίζουν να το τιγκάρουν στην κυριολεξία κάθε χρόνο). Εκεί ακριβώς βρίσκεται το εστιατόριο Meditteraneo. Τραπέζι αν δεν κλείσεις δεν θα βρεις, ούτε καν τον Σεπτέμβρη, ενώ η ουρά όσων περιμένουν την σειρά τους για να φάνε μετά τις 9 το βράδυ φτάνει μέχρι το διπλανό εστιατόριο. Το Meditteraneo τα συνδυάζει όλα: άψογο φαγητό και πολύ καλές τιμές. Με 20 ευρώ το άτομο θα φας καταπληκτικά, ενώ το κρασί με μόλις 2,5 ευρώ το ποτήρι είναι απλά υπέροχο. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα την μακαρονάδα με καλαμάρι αλλά και τους φανταστικούς κολοκυθοκεφτέδες. 

paros-mediterraneo-marina.jpg

Και τώρα ώρα για ποτό. Εκτός από το Barbarrosa που εδώ και πολλά χρόνια είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού θα βρεις πολλά ακόμη μπαρ που «σκίζουν», ειδικά όταν μιλάμε για κοκτέιλ. Το κλασικό πλέον Agosta είναι number one ενώ η πιο καινούργια Φούσκα προσφέρεται αν έχεις διάθεση για περισσότερη ησυχία και ρομαντισμό. Εκεί θα βρεις και το υπέροχο Banana Blast, ένα κοκτέιλ που πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σου περιγράψω αλλά είναι από αυτά τα πράγματα που για να τα εκτιμήσεις πρέπει να τα δοκιμάσεις. 

agosta.jpg

Και κλείνουμε με τα αυτονόητα. Βουτιές, βουτιές, και πάλι βουτιές. Εντάξει η Πούντα και η Σάντα Μαρία έχουν στο τσεπάκι τα μεγάλα εντυπωσιακά beach bars με τη φασαρία, την δυνατή μουσική και τον πολύ κόσμο. Εγώ όμως σου προτείνω να περάσεις μία βόλτα από την παραλία του Φάραγγα. Είναι επίσης οργανωμένη, έχει περισσότερη σκιά καθώς θα βρεις ξαπλώστρες ακόμη και κάτω από δένδρα. Αν πάλι είσαι φαν της απομόνωσης τότε δεν έχεις παρά να κατευθυνείς προς την άγνωστη τους περισσότερους παραλία της Τρυπητής. Δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη (θα χρειαστεί να αφήσεις το αυτοκίνητο στον δρόμο και να κατηφορήσεις με τα πόδια) αλλά η γαλήνη και τα υπέροχο πρασινογάλανα νερό θα σε αποζημιώσουν. 

Οι περισσότεροι θα σου πουν ότι για να χαρείς ένα ακριβό κυκλαδίτικο νησί όπως η Πάρος πρέπει να έχεις στο πορτοφόλι σου αρκετά χρήματα. Εγώ σου λέω ότι για να χαρείς την Πάρο αυτό που κατά κύριο λόγο χρειάζεσαι είναι το μαγιό σου. Α! Και εκείνο το αγόρι που συχνά κάνει αυτό το τραγούδι του Leonard Cohen να μοιάζει αληθινό. 

{videobox}vRMWW1KJD5E{/videobox}

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30