Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

1 βόλτα, 3 στάσεις, 20 €

Τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Διάβασε τη σημερινή παρασκευιάτικη βόλτα της Κέλλυς και θα καταλάβεις!  


Κέλλυ Νόβακ

Ναι, ναι το ξέρω είναι Παρασκευή και όπως και να έχει, μετά από μία κουραστική –και αρκετά ζεστή- εβδομάδα, θέλεις να το ρίξεις και λιγάκι έξω. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω σήμερα, μιας και όλες τις υπόλοιπες ημέρες, έχω καταδικάσει τον εαυτό μου σε κατ’ οίκον περιορισμό και αυτό για ένα πολύ βασικό λόγο: Να κάνω οικονομία.

Επειδή όμως απ’ ότι θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να θυσιάσω την Παρασκευιάτικη βόλτα μου, έχω βαλθεί να βρω τον τρόπο να βγω έξω και σήμερα, τουλάχιστον μέχρι τις 2 που λειτουργεί το μετρό… Και μπορώ να σου αποδείξω ότι μπορώ να φάω, να πιω και να ντυθώ, ακόμα κι εάν έχω στην τσέπη μου μόλις €20!

Επειδή είμαι άκρως καταναλωτικό ον –ναι το παραδέχομαι!- και λόγω του ότι έχω ήδη κάνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς με όλα τα καλοκαιρινά μου ρούχα, λίγο shopping είναι αναπόφευκτο. Για κάτι εξαιρετικά οικονομικό που "συναντάει" όμως και τις ιδιαίτερες ενδυματολογικές προτιμήσεις μου, θα επισκεφτώ το online shop Asos. Μπορεί να μην μπω στην λίστα με τα New Arrivals, αλλά παρόλα αυτά μπορώ για τώρα να αρκεστώ στο Οutlet section, που διατηρεί καθόλη την διάρκεια του χρόνου το site. Εκεί, θα βρω τα λιγότερο νέα μοντέλα από τα brands του e-shop, αλλά δεν με πειράζει, γιατί μπορώ πάντα να εξελίξω το outfit μου με το κατάλληλο styling. Επειδή νιώθω ότι η βραδιά μου θα πάρει μια πιο… grunge στροφή, θα επιλέξω ένα ‘90s inspired φόρεμα, του οποίου η τιμή ανέρχεται στα €8,99.

vsp_20euro_01.jpg

Με τα υπόλοιπα 11 ευρώ στο χέρι, θα πάρω το τραμ και από τα νότια προάστια θα κατευθυνθώ στο κέντρο. Λίγο το online shopping και λίγο η 20λεπτη διαδρομή του τραμ, μου άνοιξαν την όρεξη. Σήμερα, έχω διάθεση για ένα λαχταριστό burger και ξέρω ακριβώς που θα βρω το καλύτερο της περιοχής. Στον φημισμένο δρόμο των υφασματάδικων,και συγκεκριμένα στην Καλαμιώτου 14, βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο, ένα από τα πιο Αll American μπεργκεράδικα της πόλης, με ένα twist! Σήμερα λέω να επιλέξω από το Food Str Burger, το ομώνυμο μπέργκερ με μανιτάρια και τραγανά λαχανικά, το οποίο όχι μόνο θα με χορτάσει, αλλά δεν θα μου αδειάσει και το πορτοφόλι καθώς έχει μόνο €3,50!

Με λιγότερα από 8 ευρώ στην τσέπη μου, θα συνεχίσω άνετη την βραδιά μου και αυτή την φορά θα κινηθώ στην περιοχή του Ψυρρή. Όπως σου είπα, είμαι σε μια old school, punk διάθεση και το ιδανικό μέρος για να μου ικανοποιήσει αυτή την ορμή, είναι το Teddy Boy Bar (Tάκη 18). Εδώ και 4 χρόνια, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού Δημήτρης, και το υπόλοιπο team του μαγαζιού, έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν έναν μοναδικά ατμοσφαιρικό χώρο, μέσα από την διασκόμηση και φυσικά τις μουσικές επιλογές του μαγαζιού. Με ένα αρκετά ενημερωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το μαγαζί προσφέρει καθημερινά διαφορετικές και ιδιαίτερες μουσικές. Και όλα αυτά, ενώ πίνεις το δροσιστικό ποτό σου, με μόλις 5 ευρώ!

Και λίγο πριν το ρολόι δείξει 2 π.μ και πριν προλάβω να μεταμορφωθώ σε κολοκύθα, θα τρέξω γρήγορα για να προλάβω το τελευταίο τρένο του μετρό. Και ύστερα από μια γεμάτη μέρα, θα έχω εκπληρώσει τον στόχο μου: Να περάσω άλλη μια ευχάριστη βραδιά, χωρίς να ξοδέψω… «δραχμή» παραπάνω από το budget μου!

Είδες; Σου 'πα ότι θα τα καταφέρω… 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!