Ταξίδι στα καλύτερα στέκια της Νύφης του Βορρά!

Σήμερα -και με αφορμή την υποχρεωτική άνοδο στη βόρεια Ελλάδα λόγω ψήφου- η Ειρήνη μάς ξεναγεί στα γνωστά –άγνωστα μονοπάτια της Θεσσαλονίκης!

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Οι εκλογές στην Ελλάδα έχουν πραγματικά την τάση να καθιερωθούν ως επίσημη εθνική εορτή, μιας και επαναλαμβάνονται διαρκώς και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρόλη την ταλαιπωρία τους, εμένα προσωπικά μου δίνουν την ευκαιρία αρχικά να πάρω περισσότερα από 2 ρεπό στη δουλειά και δεύτερον να επισκεφθώ τα αγαπημένα μου μέρη στη βόρειο Ελλάδα, τον τόπο καταγωγής μου. 

Μετεκλογικά, λοιπόν, λέω να κινηθούμε ΧΑ- ΛΑ- ΡΑ σε αυτήν την πόλη, που μαγεύει κάθε επισκέπτη, που παρά την αφόρητη υγρασία της θάλασσας, χαρακτηρίζεται ως ο πιο ειδυλλιακός, ιδανικός, ρομαντικός προορισμός, ενώ δικαίως θα της ταίριαζε μια αλλαγή στην ονομασία της, τύπου... Ξε-σσαλονίκη!

Κι αν πιστεύεις ότι η συμπρωτεύουσα είναι μόνο μπετόν, ιδού οι αποδείξεις ότι σφάλλεις!

Έχω φτάσει από πολύ νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης και ομολογώ, πως για να το γυρίσω ολόκληρο θα πρέπει βασικά να πάρω το πρωινό μου και να ετοιμάσω το πλάνο μας. Για το λόγο αυτό, ο πρώτος μου προορισμός δεν θα μπορούσε να μην έχει θέα πανοραμική και δεν είναι άλλος από το Orizontes Roof Garden του Electra Palace, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Αποτελεί μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις, με πλούσιες επιλογές για πρωινό, γευστικά πιάτα για μεσημεριανό και βραδινό και απεριόριστη, μαγευτική θέα προς τον Όλυμπο, τη θάλασσα, το δάσος του Σέιχ Σου και τα τείχη της πόλης. 

elec.jpg

Θάλασσα είπα; Χμμ.. Να μια ιδέα για βόλτα που θα ταράξει τα νερά του Θερμαϊκού! Το café bar «Αργώ» είναι το φημισμένο πλωτό μπαρ της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Οικογένειες, παρέες, ζευγάρια αλλά και τουρίστες κλείνουν μια θέση κάθε καλοκαίρι και απολαμβάνουν την εναλλακτική διασκέδαση υπό τους ήχους της pop-rock μουσικής, μέσα σε ένα σκηνικό που θυμίζει την αρχαία Ελλάδα. Πριν επιβιβαστώ σε αυτό, το πέτυχα πολύ κοντά στη στεριά και το φωτογράφισα!

argw.jpg

Για το τέλος (νομίζω πως δε σε έχω κουράσει ακόμα αρκετά) έχω αφήσει την Άνω Πόλη και τα Κάστρα της Θεσσαλονίκης. Το γοητευτικό αυτό μωσαϊκό Ιστορίας, παράδοσης, αρχιτεκτονικής και φύσης είναι εύκολα προσβάσιμο τόσο με την αστική συγκοινωνία της πόλης όσο και με το αυτοκίνητο. Κάνοντας έναν περίπατο εκεί θα δεις τουρίστες να βγάζουν αμέτρητες φωτογραφίες σε όλες τις γωνιές (πάρε μάτι κι εμένα) και μόλις σουρουπώσει ζευγαράκια συγκεντρώνονται και ζουν τον έρωτα τους στο φωταγωγημένο τοπίο. Κάπου ανάμεσα τους κι εγώ, διάλεξα τυχαία ένα από τα δεκάδες στέκια και παρήγγειλα ένα ποτήρι ημίγλυκο κόκκινο κρασί. Στην υγειά μας!

kastra.jpgAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares