Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Μεγάλη οθόνη σ' αγαπώ"

...μας λέει σήμερα η Λένα και μάς ταξιδεύει στις Νύχτες Πρεμιέρας.


Λένα Γρηγορίου

Βόλτα κινηματογραφική, θα σε πάω σήμερα.. Μέσα από εικόνες θα ταξιδέψουμε μαζί σε κάθε γωνιά της γης. Ξέρω πόσο αγαπάς την Ελλάδα. Όσο κι εγώ. Μα πες μου, δεν θα ήθελες μετά απ' όλα όσα έχεις δει, ακούσει, διαβάσει, αναλύσει όλο τούτο το 90μερο, να ξεφύγεις για λίγο από το ελληνικό μας "τώρα"; Να συναντηθείς με μύθους κι αλήθειες, με ήρωες και αληθινούς ανθρώπους, με τόπους και δημιουργούς, μακρυά από ' δω;

Γι' αυτό σου λέω. Μέσα από τη μυστική κι ανυπέρβλητη ομορφιά της μεγάλης οθόνης θα ταξιδέψουμε, για να τα γευτούμε και να τ' αγγίξουμε όλ' αυτά. 

Απόψε ξεκινάνε οι Νύχτες Πρεμιέρας. Για 21η φορά. Για τα μάτια μας μόνο! Και για τη φαντασία μας. Και για τα ταξίδια και το σεργιάνι, τις βόλτες και τις αναμετρήσεις που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε και περιμένουμε.

230 ταινίες. Απ' την Αργεντινή και τη Δανία, απ' την Ταϊλάνδη και την Αμερική, τη Γερμανία και τον Καναδά, τη Χιλή, τη Ρουμανία και τη Γαλλία. Που θα δούμε πρώτοι και θα φλερτάρουμε με βασιλιάδες κι αγόρια της διπλανής πόρτας, με θνητούς κι αθάνατους.

Με την αγγλόφωνη "Νιότη", του (βραβευμένου) Πάολο Σορεντίνο, ξεκινάει το ταξίδι απόψε. 

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε καλώ, όπως κάλεσαν κι εμένα, να μοιραστούμε την εμπειρία μιας ταινίας υψηλής αισθητικής, την ποίηση της εικόνας που δημιουργεί το ελεύθερο πνεύμα και το ταλέντο ενός μεγάλου δημιουργού, όπως ο Σορεντίνο.

Ο Μάικλ Κέην, ο Χάρβει Καιτέλ, η Τζέην Φόντα είναι εντυπωσιακοί. Σχεδόν εκθαμβωτικοί. 

Κι εμείς, όταν ανάψουν τα φώτα, πιστεύω πως θα είμαστε θαμπωμένοι (όχι θαμποί, ελπίζω..) μετά από ένα ταξίδι στις αγάπες, τις ανησυχίες, τις ζωές κάποιων άλλων. 

* 21ο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας. Πληροφορίες και πρόγραμμα: www. cinemag.gr και www.aiff.gr

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε