Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η πιο… αισθησιακή Παρασκευή έχει άρωμα Ελλάδας

Από την Αργεντινή πίσω στα πάτρια εδάφη μάς ταξιδεύει -μέσα από την σημερινή της βόλτα- η Κέλλυ! 


Κέλλυ Νόβακ

Όπως σου έχω ήδη πει, ο στόχος μου για την νέα σεζόν είναι να δοκιμάζω νέα πράγματα. Νέες κουζίνες, νέες συνήθειες, νέα χόμπι. Και αυτό γιατί -πέρα από το γεγονός ότι θέλω να ανανεώσω την καθημερινότητα μου- εμείς εδώ στο AllYou, όπως τόσο καιρό έχεις καταλάβει, «πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε», για να επαναλάβω και το γνωστό τσιτάτο ενός παλιού αγαπημένου περιοδικού. Και αυτή την Παρασκευή, σε προσκαλώ να κάνουμε ένα μίνι ταξίδι μέχρι την Αργεντινή. Μην ανησυχείς, σύντομα θα επιστρέψουμε και στα πάτρια εδάφη.

Αν και μεγάλη φαν της Αργεντινής και της -γενικότερης- λατινοαμερικάνικης κουλτούρας της, μπορώ να πω ότι ήμουν αρχικά λίγο διστακτική με την πρώτη σημερινή μου "στάση". Παρόλα αυτά, μπορώ να σου πω ότι είμαι σίγουρη ότι θα βγω -και με το παραπάνω- κερδισμένη. Θέλεις να μάθεις τι σκοπεύω να κάνω; Θα μάθω tango! Ναι, ναι, καλά διάβασες. Από την Πέμπτη 8/10, μέχρι και το Σάββατο 11/10, στο πλαίσιο του προγράμματος “Tango για όλους”, η Escuela Argetina de Tango διοργανώνει δωρεάν μαθήματα για αρχάριους. Στον πολυχώρο El Galpon (Παγγαίου 6, Βοτανικός) θα βρεις τον Αργεντίνο χορευτή Luis Alberto Mestre και την Εlena Gossi, όπου θα σε διδάξουν την τέχνη του πιο αισθησιακού και σαγηνευτικού χορού. Ιδανικό, για να έρθεις πιο κοντά –κυριολεκτικά και μεταφορικά- με τον σύντροφό σου, δεν νομίζεις; Εννοείται, ότι εκεί θα βρεις και εμένα απόψε. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με το πρόγραμμα κάλεσε στο τηλ. 6947851017.

Με έναν αέρα ανανέωσης να με κατακλύζει και προσπαθώντας να επιστρέψω και πάλι στην πραγματικότητα –είμαι σίγουρη ότι τόσο πολύ θα με ταξιδέψει αυτός ο χορός!- λέω να κάνω “check-in” στην ελληνική πραγματικότητα, όχι όμως ολοκληρωτικά! Και σου εξηγώ αμέσως τι εννοώ: Λίγα μόλις μέτρα από την… Αργεντινή, βρίσκεται η πιο hip ελληνική ταβέρνα της πόλης. Στο κέντρο-απόκεντρο του Γκαζιού, βρίσκεται το εστιατόριο Tirbuson (Κωνσταντινουπόλεως 104), ένα μαγαζί που μόνο οι θαμώνες, αλλά και καλοί γνώστες της περιοχής, γνωρίζουν. Μην σε ξεγελάσει η industrial και σύγχρονη διακόσμηση του μαγαζιού (πρόκειται, εξάλλου, για ένα παλιό μηχανουργείο), γιατί εδώ θα βρεις ελληνικά παραδοσιακά πιάτα με μια... φρέσκια ματιά. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το πιο τρυφερό γλυκοπικάντικο μοσχαράκι στην κατσαρόλα, τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες σε κυβάκια -και με την φλούδα τους παρακαλώ!- και το μαριναρισμένο κολοκύθι με φρέσκο κόλιαντρο, δυόσμο και μοτσαρέλα.

Και έτσι απλά, θα φέρω στην... σεμνή καθημερινότητά μου, δύο διαφορετικούς κόσμους μαζί. Λέω να το ξαναδοκιμάσω σύντομα. Εσύ;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.