Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα αλά Αθήνα!

Σήμερα, η Ειρήνη μάς ξεναγεί στους πιο γνωστούς και πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας, που φαίνεται να λάμπει και να βάζει στην άκρη την κρίση!



Πόσο καλά γνωρίζεις την Αθήνα και τα δεκάδες δρομάκια του κέντρου; Πόσο παρατηρείς όσα βλέπει με τα μάτια του ένας τουρίστας; 

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα μοιάζει μάλλον δύσκολη, αν σκεφτείς πως, όπως κι εγώ, είσαι πάντοτε απορροφημένη στα προβλήματα, τις έγνοιες και την ρουτίνα. Όμως, αυτή η πόλη κρύβει πολλά μυστικά και καταφέρνει να συγκεντρώσει μέσα της μια ολόκληρη Ελλάδα, αυτό που ο γνωστός συγγραφέας, P.Coelho , χαρακτηρίζει ως «λίκνο του πολιτισμού». 

Αποφάσισα, έτσι, να κάνω μια διαφορετική βόλτα, ένα ταξίδι μαζί σου στους δρόμους της πρωτεύουσας, για να σου αποδείξω πως η Αθήνα επαναπροσδιορίζει εαυτόν μέσα από τη μόδα, τη γαστρονομία, τις εκδηλώσεις και τις νέες τάσεις, με αποτέλεσμα να ανταγωνίζεται το Βερολίνο αλλά και το Λονδίνο, ενώ παράλληλα αναβιώνει η ενέργεια της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Μοναστηράκι Town, κάτι αντίστοιχο του Camden Town των Λονδρέζων. Η πλατεία αυτή είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες του κέντρου και εκεί θα συναντήσεις μια Βαβέλ, τόσο από άποψη τουριστικής κίνησης, όσο και από άποψη ενδυματολογικών επιλογών. Θα λέγαμε ότι κλασικά αυτό το μέρος ανήκει στο πιο punk και gothic κοινό της πόλης, που δεν διστάζει να φορέσει δεκάδες σκουλαρίκια, αρβύλες και άλλα συναφή, τα οποία μπορεί να αγοράσει και από ανάλογα καταστήματα που βρίσκονται τριγύρω. 

Ωστόσο, το Μοναστηράκι ελκύει κι εκείνους που θέλουν να απολαύσουν την Αθήνα από ψηλά ή να συνδυάσουν τη βόλτα τους με τη ρομαντική τους διάθεση και να διαλέξουν ένα από τα δεκάδες café, με τα μικροσκοπικά βεραντάκια κατά μήκος της Αδριανού.

Νομίζεις πως αυτό ήταν όλο; Λάθος! Για τους λάτρεις του παραδοσιακού ελληνικού μεζέ, της τσιπουρο- κατάστασης και του καλού κρασιού η πλατεία αλλά και τα γύρω σοκάκια είναι γεμάτα μικρές ταβέρνες, ορισμένες εκ των οποίων φιλοξενούν και live μουσική. 

Κάνε εικόνα μια νύχτα στην περιοχή: Φωτισμένη Ακρόπολη, μυρωδιά υγρασίας, ο ήχος από τις γραμμές των συρμών, μουσική, γέλια, ομιλίες, αναμνηστικές φωτογραφίες κι αν έχει φεγγάρι... δεκάδες φιλιά κάτω από την αγκαλιά του. 

Ερμού Street, ο πιο εμπορικός δρόμος της Αθήνας. Όλα τα μέσα συγκοινωνίας οδηγούν εκεί όπου χτυπά δυνατά η καρδιά της πόλης. Μια ανάσα από το μετρό του Συντάγματος,  θα δεις εκατοντάδες κόσμου να περνούν το κεντρικό φανάρι της ομώνυμης πλατείας, ανά 3 περίπου λεπτά και να συρρέουν στην αγορά, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, ιδιαίτερα τα απογεύματα. 

Θυμάμαι, πως όταν πρωτοήρθα στην Αθήνα, πριν από 6 σχεδόν χρόνια, η Ερμού ήταν μια ικανοποιητική αγορά. Μπορούσα να βρω ανά πάσα ώρα και στιγμή αυτό που ήθελα, τη λύση δηλαδή της έκτακτης περίστασης. Η διαφορά με το σήμερα εμφανέστατη, διότι παρά την περίοδο κρίσης που βιώνει η χώρα, η αγορά της αντιστέκεται και γίνεται ολοένα και πιο κοσμοπολίτικη. Για πρώτη φορά νιώθω πως βρίσκομαι στην Oxford Str. του Λονδίνου!

Παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου. Τουρίστες παντού κι ανάμεσα τους οι Έλληνες που συνεχίζουν να σέβονται τον εαυτό τους. Περιποιημένοι κύριοι με τα κουστούμια τους ή το casual chic look, γυναίκες κομψές, ντυμένες στα πρότυπα που επιτάσσει η μόδα αλλά και η ομορφιά. Οι περισσότερες από αυτές έχουν ένα κοινό σημείο συνάντησης, που ξεχωρίζει από όλα τα άλλα, γιατί αποτελεί παράδεισο των αρωμάτων και όχι μόνο. Μυρίζω νότες γνώριμες, σαν αυτές που αναδύονται από το δικό μου δέρμα σε κάθε μου έξοδο και ξέρω ότι η Μαρία, η Κατερίνα, η Σοφία, εσύ, εγώ κι άλλες πολλές γυναίκες έχουμε το ίδιο εκλεπτυσμένο γούστο, που θα μας οδηγήσει στα σημεία πώλησης του απόλυτου brand, της Estee Lauder, εκεί όπου θα ανταλλάξουμε απόψεις, θα ανανεώσουμε τη συλλογή μας και τη διάθεση μας, μα πάνω από όλα θα αισθανθούμε όμορφες και εκθαμβωτικές. 

Νεολαία γεμάτη χαμόγελα, παρέες, ζευγάρια, όλοι χαζεύουν τις αμέτρητες βιτρίνες και γεμίζουν τα καταστήματα, ακόμα κι αν αυτά μετρούν ορόφους, όπως το ολοκαίνουριο H&M , Ερμού 22, το μεγαλύτερο flagship κατάστημά της στη Νότιο Ανατολική Ευρώπη, που έκλεψε τα βλέμματα όλων των Ευρωπαίων στα εγκαίνια του,24 Οκτωβρίου. Το κτίριο – σύμβολο πολιτισμού του 1910 αναπαλαιώθηκε από την εταιρεία, που κάνει δυναμική επέκταση στην Ελλάδα. 

Ευαγγελιστρίας Street, το άκρως αντίθετο της Regent Str. Αν θέλεις να επιστρέψεις στο σπίτι σου με δεκάδες σακούλες στα χέρια από ψώνια, δίχως να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, τότε η οδός Ευαγγελιστρίας και τα πέριξ αποτελούν τα πιο έξυπνα hotspots και θα ικανοποιήσουν όλες σου τις απαιτήσεις. Καταστήματα low cost και στοκατζίδικα σε περιμένουν για να ανανεώσεις το σπίτι, τη ντουλάπα αλλά και το νεσεσέρ σου!

Έχασες τον προσανατολισμό σου; Το κατάστημα της MAC, πριν στρίψεις δεξιά για την Ευαγγελιστρίας πρέπει να γίνει το hotspot σου και μιας και θα βρεθείς μπροστά στην είσοδό του, σε προκαλώ να κάνεις το πρώτο βήμα γνωριμίας με την αγαπημένη μου εταιρεία καλλυντικών. Ρίξε μια ματιά στα νέα προϊόντα, δοκίμασε τα και ζήτησε τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού. Κι αν είσαι αρχάρια στους μακιγιάζ, κλείσε το ραντεβού σου με τη νέα σου αισθητικό και ανακάλυψε ότι σου ταιριάζει! 

Πανεπιστημίου, η ιστορική. Σε αυτό το τμήμα της πόλης μπορείς να φωτογραφηθείς κάτω από τα πιο ιστορικά, επιβλητικά και αριστοκρατικά κτίρια. Αναζήτησε επίσης, το μεγαλύτερο και πληρέστερο πολυκατάστημα μόδας στην Ελλάδα, το Attica, Πανεπιστημίου 9 και «κλείσε» τη βόλτα σου στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, στο πιο γνωστό στέκι της κοσμικής, καλλιτεχνικής και πολιτικής Αθήνας, το Zonars. Φρεσκοκομμένος καφές, εκλεκτής ποιότητας πρωινό, χειροποίητα γλυκά, όπως Rocher Praline και πεντανόστιμα πιάτα. Διάλεξε ένα από τα τραπέζια δίπλα στην τεράστια τζαμαρία και άφησε την πόλη που τρέχει να σε μαγέψει!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου