Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

29 Δεκεμβρίου 2015: Αγαπημένο μου ημερολόγιο...

Δύο μέρες πριν αλλάξει ο χρόνος, η Ειρήνη γράφει τις τελευταίες τις σκέψεις στο αγαπημένο της ημερολόγιο! 



 

Οι γιορτές δεν είναι απλά μια εποχή, είναι συναίσθημα! Είναι συναίσθημα παιδικό, αθώο γεμάτο αγάπη, ξεγνοιασιά, προσφορά και αλληλεγγύη. Είναι αγάπη πραγματική, ουσιαστική, για αυτούς που ήταν δίπλα σου μα έχουν φύγει, για αυτούς που πορεύονται μαζί σου στο παρόν και για όσους δεν θα σε αφήσουν στo μέλλον. Έχει δίκιο η Μαρία.  

Η περίοδος των εορτών έχει και για μένα μια ιδιαίτερη, μελαγχολική διάσταση. Φταίει βλέπεις, που δεν ξεχνώ ποτέ τους αγαπημένους μου παππούδες. Σαν να ακούω τη γιαγιά μου να μου λέει πάντα με παράπονο «Ένα κερί κι ένα λουλούδι, να μου φέρνεις. Ή θα με ξεχάσεις;». Αυτό το κερί δεν τους το στέρησα καμιά φορά, μα όταν έρχεται η στιγμή να τους αντικρίσω και πάλι, τα δάκρυα και η θλίψη είναι ασυγκράτητα.  

Οι γιορτές όμως είναι χαρά. Και μπορεί οι φετινές να μη με βρίσκουν σε κάποιο γραφικό χειμερινό προορισμό της Ελλάδας, ούτε στο Gardenia Hotel του Bansko στη Βουλγαρία, ούτε έξω από τις βιτρίνες της Oxford Street του Λονδίνου ή το KADEWE του Βερολίνου, μα με βρίσκουν σε ένα μέρος γεμάτο θαλπωρή, που δεν είναι άλλο από το πατρικό μου σπίτι, στο Κιλκίς.  

Τι περιλαμβάνει το «μενού» του Ρεβεγιόν; Εκθαμβωτική εμφάνιση με golden dress - από τα πιο οικονομικά της αγοράς- από τα Bershka, φαγοπότι στο σπίτι με λίγους και εκλεκτούς της καρδιάς μου κι έπειτα, έξοδο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Κλασική αλλά πετυχημένη συνταγή! 

Μέχρι τότε όμως, κάθομαι εδώ στον αναπαυτικό μας καναπέ, αγκαλιά με τον πιστό μου φίλο, το σκύλο μου και εσένα ημερολόγιο μου και συμπληρώνω τις τελευταίες μας σελίδες... 

Το 2015 ήταν μια χρονιά όλο εκπλήξεις κι ανατροπές. Άλλες καλές κι άλλες κακές. Λένε ότι το σύμπαν συνωμοτεί για αυτές και μπορώ να πω, ότι, ναι, έβαλε τα δυνατά του και μου έφερε τα πάνω κάτω. Διότι τα όνειρα που έκανα έγιναν πραγματικές εμπειρίες, διότι οι κόποι μου δικαιώθηκαν, διότι με έφερε κοντά σε ανθρώπους που με νοιάζονται και παράλληλα, με ωρίμασε, με έκανε πιο σκεπτική, δοτική, δυναμική. Το σημαντικότερο όλων; Μου χάρισε μια νέα οικογένεια. Ανεκτίμητο.  

Για το 2016; Οι ευχές είναι αμέτρητες. Υγεία, ευτυχία, γαλήνη, αγάπη. Και αισιοδοξία. Και όνειρα πολλά, γιατί το αξίζεις, ακόμα κι αν μέχρι τώρα δεν είχες πιστέψει σε αυτά, ακόμα κι αν οι γύρω σου σε είχαν απογοητεύσει. Μην πατήσεις το pause. Έχεις 365 ημέρες το χρόνο να ονειρεύεσαι και να παλεύεις για όσα αγαπάς. Δεν είναι και λίγο!  

Ραντεβού αρχές Ιανουαρίου για καφέ και κους κους στο Γιασεμί, δίπλα στο τζάκι!  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ