Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η πιο γλυκιά βόλτα της Αθήνας

Παρασκευή σήμερα και η Κέλλυ μάς πάει βόλτα στα 3 top ζαχαροπλαστεία της όμορφης πόλης μας! 


Κέλλυ Νόβακ

Σήμερα θα μιλήσουμε για γλυκά. Αν και δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα προτιμήσουν το γλυκό από το φαγητό, σήμερα νιώθω την ανάγκη να… γλυκαθώ! Και ξέρεις κάτι; Δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα έχουμε μερικά από τα πιο ωραία παραδοσιακά γλυκά. Και ναι, μπορεί να λατρεύουμε όλοι την μόδα των cakes (πίστεψε με, ούτε εγώ μπορώ να αντισταθώ στα λαχταριστά frosting των cupcakes), αλλά είναι γεγονός ότι ο τόπος μας έχει "εφεύρει" μερικά από τα πιο νόστιμα γλυκά στον κόσμο. Και αυτή θα είναι και η βόλτα μου για σήμερα. Θα ανακαλύψω τα τρία καλύτερα ζαχαροπλαστεία και θα απολαύσω τα τρία πιο αγαπημένα μου, ελληνικότατα γλυκά.

Πρώτη στάση στον Πειραιά και το Chios Shop (Ναυαρίνου 6). Η Χίος είναι ο τόπος μου, οπότε είναι λογικό ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά να προέρχονται από εκεί. Και είμαι σίγουρη ότι όποιος δοκιμάσει τα μασουράκια, θα ξετρελαθεί. Τα μασουράκια είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της Χίου και αποτελούνται από σιροπιαστά φύλλα κρούστας με χοντροκομμένο καρύδι ή μανταρίνι χίου. Η φίνα αλλά και πλούσια γεύση αυτού του γλυκού πάντα με ταξιδεύει στα παιδικά μου χρόνια και την γιαγιά μου, που κάθε καλοκαίρι στο νησί συνόδευε τον απογευματινό ελληνικό της καφέ με ένα μασουράκι. Οπότε, καταλαβαίνεις ότι όταν θα φάω σήμερα αυτό το γλυκό θα είναι για εμένα μια γευστική αλλά και συναισθηματική... εμπειρία.

Και μιας αναφέρθηκα σε ντελικάτα γλυκά, μου άνοιξε η όρεξη για την δική μας (και πολύ πιο γευστική) εκδοχή των macaroons ή των γλυκών μαρέγκες. Φυσικά, μιλάω για τα αμυγδαλωτά. Αυτά τα τραγανά, μαστιχωτά γλυκά με γεύση αμυγδάλου είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα γλυκό. Και επειδή δεν θέλω να παινέψω κι άλλο το «σπίτι» μου (η Χίος φημίζεται εξάλλου και για τα αμυγδαλωτά της), μπορώ να πω ότι και αυτά της Άνδρου είναι πεντανόστιμα. Την καλύτερη όμως «αθηναϊκή» εκδοχή τους θα την βρω στο Konstantino (Σοφοκλέους 4) στο κέντρο της πόλης. Και πίστεψέ με, όταν θα τρώω τα συγκεκριμένα που θα λιώνουν στο στόμα μου, δεν θα στεναχωρηθώ καθόλου που δεν θα είμαι στην Άνδρο!

Kαι φύγαμε για Εξάρχεια. Θα πάω σε μεζεδοπωλείο για να φάω το τελευταίο μου γλυκό, αλλά αξίζει να διανύσω την απόσταση με τα πόδια μέχρι τον επόμενο γευστικό μου προορισμό. Το Άμα Λάχει (Καλλιδρομίου 66) πέρα από τρομερό, κρητικό φαγητό έχει και καταπληκτικά γλυκά. Και συγκεκριμένα αναφέρομαι στο εκμέκ καταΐφι με παγωτό καιμάκι. Το ξέρω ότι το εκμέκ θεωρείται πολίτικο γλυκό, αλλά υπάρχει στα ελληνικά τραπέζια... μια ζωή και σίγουρα αποτελεί από τις πιο γνώριμες και οικίες γεύσεις στους ελληνικούς ουρανίσκους. Και πίστεψέ με, για ένα τόσο αφράτο και τόσο σωστά σιροπιασμένο γλυκό, αξίζει να κάνεις αψηφήσει... την ενθικότητά του.

Τι λες, θα απολαύσεις και εσύ την πιο γλυκιά βόλτα στην πόλη ή "κολλάς" στις (ομολογουμένως πολλές) θερμίδες που θα σου "χαρίσει" Να σου πω κάτι; Προσωπικά, θα σου πρότεινα να μην το πολυσκεφτείς. Η ζωή, εξάλλου, είναι μικρή για να μην ευχαριστιόμαστε κάθε τόσο τις γλυκιές απολαύσεις που μας προσφέρει. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα