Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η ζωή είναι περιπέτεια

...και γι' αυτό σήμερα η Μαρία "yol-άρει" στη Μαλακάσα!


Μαρία Μυλωνά

Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να ζηλεύει τη ζωή κάποιου άλλου; Όχι με την κακή έννοια, όχι. Αλλά, να, να μπορούσες να την κάνεις κι εσύ. Για μένα, ακριβώς αυτή την αίσθηση μού προκαλεί η ζωή των δύο αυτών υπέροχα "τρελών" τύπων (βλ. του Σάκη Τανιμανίδη και του Γιώργου Μαυρίδη), που κάνουν "τον πλανήτη άνω κάτω" κάθε εβδομάδα μέσα από το "world party" τους. Δεν είναι μόνο οι μαγευτικοί προορισμοί που επιλέγουν κάθε φορά, αλλά κυρίως το γεγονός ότι κάθε στιγμή του ταξιδιού τους είναι συναρπαστική. Είναι μια νέα περιπέτεια. 

Κι έπειτα σκέφτομαι: Εφόσον δεν είναι ο προορισμός που μετράει, αλλά το πόσο ιδιαίτερη, πόσο μοναδική και πόσο "περιπετειώδη" κάνουμε την κάθε στιγμή του, γιατί να μην προσπαθήσω να τους... μιμηθώ, έστω κι αν πρόκειται να "ταξιδέψω" μόλις 30 χιλιόμετρα από το σπίτι μου; 

Αυτό, λοιπόν, έχω σκοπό να κάνω σήμερα και σε προσκαλώ να ζήσεις μαζί μου την περιπέτεια στη... Μαλακάσα. Τελικός προορισμός μας; Το Adventure Park

Τι, δεν το έχεις ξανακούσει; Σου εξηγώ, λοιπόν: Πρόκειται για έναν (πολυ)χώρο αναψυχής, στην "καρδιά" ενός πυκνόφυτου δάσους, στο οποίο διοργανώνονται πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη φύση. Η πιο ενδιαφέρουσα είναι (μακράν) οι εναέριες διαδρομές. Ακριβώς αυτό θα κάνουμε σήμερα: Θα "πετάξουμε" σε ύψος μέχρι 15 μέτρων.

Η διαδικασία είναι απλή. Αφού βάλουμε τον ειδικό εξοπλισμό ασφαλείας και περάσουμε την σύντομη μεν, πλήρως ικανοποιητική δε εκπαίδευση, θα ξεκινήσουμε την αναρρίχηση, θα κρεμαστούμε από ψηλά και θα περάσουμε από δέντρο σε δέντρο δεμένοι σε μια τροχαλία. Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι γυμνασμένη, ειδήμονας της αναρρίχησης ή λάτρις των extreme sports (ούτε κι εγώ είμαι άλλωστε), καθώς υπάρχουν 3 "πίστες", με διαφορετικές διαδρομές με κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας και ύψη: οι "Αλεπούδες", για τους αρχάριους (ή όσους... αισθάνονται έτσι), οι "Λύκοι", για τους λίγο πιο... προχωρημένους (καθώς τα ύψη κυμαίνονται από 4 έως 10 μέτρα) και οι "Αετοί", για τους πιο extreme τύπους, αφού όλη η δραστηριότητα εξελίσσεται σε ύψος 15 περίπου μέτρων.

Εσύ μπορείς να διαλέξεις όποια... πίστα θέλεις, αλλά εγώ (που το έχω ξαναδοκιμάσει), λέω σήμερα να μεταμορφωθώ σε... Αετό (και ο Θεός βοηθός). Άλλωστε, είπαμε, η ζωή είναι περιπέτεια.

Οι διαδρομές διαρκούν περίπου 3 ώρες, αλλά δεν θα χρειαστεί να φύγουμε αμέσως μετά. Μπορεί στο πάρκο να μην υπάρχει ταβέρνα ή κάποιο αναψυκτήριο που να διαθέτει κάτι για να τσιμπήσουμε (παρά μόνο καφέ/αναψυκτικά/νερό), αλλά έχω προνοήσει να αναπληρώσουμε τις (πολλές) χαμένες θερμίδες μας, φέρνοντας μαζί μου ένα καλάθι γεμάτο με κεφτεδάκια/τυροπιτάκια/μπομπάκια και όλα τα υπόλοιπα εις -άκια, που θα μας κάνουν να αισθανθούμε και πάλι παιδιά. Ναι, καλά κατάλαβες, πικνικ σου προτείνω και σου υπόσχομαι ότι δεν θα είμαστε οι μοναδικοί, καθώς ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθούν σχεδόν όλοι οι επισκέπτες του.  

Τι λες, λοιπόν; Τα λέμε... στην κορυφή; 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φεστιβάλ Στη Σκιά Των Βράχων 2026 - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 13- 27 Ιουλίου

Άλλη μια εβδομάδα με υπέροχες εκδηλώσεις ξεκινά για το Φεστιβάλ Βράχων

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

"Mother Company" των Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου και Κωνσταντίνου Θωμαΐδη

Το ντοκιμαντέρ Mother Company στις 14 και 15 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου-Πειραιώς 260.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν της Στέγης μάς κάνει να ανυπομονούμε για τον Σεπτέμβριο

Εν μέσω καλοκαιριού, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνει το στίγμα της νέας σεζόν με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει από υδάτινο διαλογισμό και την επιστροφή του Robert Icke μέχρι διεθνείς συμπράξεις με τους Jim Jarmusch και Łukasz Twarkowski.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19 έως 26/7/26

Η επικοινωνία σας θα αρχίσει να καλυτερεύει και η ψυχολογία σας θα ανεβαίνει σταδιακά.

CELEBS

Το ιδιαίτερο fashion style της Kristen Bell που έχει γενέθλια

Πώς να υιοθετήσετε το στυλ Kristen Bell με αυτές τις συμβουλές

ΤΑΞΙΔΙ

Σικελία: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο

Στη Σικελία με αγάπη: Τρεις μέρες και τρεις επιλογές για να πάτε... και να ξαναπάτε  

Best of Network