Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια μέρα στο Ναύπλιο

Η Μαριέτα κάνει βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Σήμερα λεώ να φύγουμε από την Αθήνα. Δεν έχω παράπονο από αυτήν, προσφέρει μέρη για υπέροχες βόλτες, όμως η αλλαγή είναι αναζωογονητική. Οπότε, βάλε σε μια τσάντα τα απαραίτητα και μπες στο αμάξι να πάμε στο Νάυπλιο. Η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας, είναι ένας κοντινός προορισμός γεμάτος εκπλήξεις.

Pixel

Μετά από περίπου 2 ώρες ταξίδι, τι καλύτερο για ένα καφεδάκι. Ο "Μαύρος Γάτος" στη Μπουμπουλίνας ενδείκνυται τόσο για τις βροχερές μέρες, μιας και έχει ωραία διακόσμηση, όσο και για τις ηλιόλουστες όπου μπορείς να τις περάσεις άνετη και ωραία στους πράσινους καναπέδες, χαζεύοντας το γραφικό σοκάκι. Αν έχεις τρέλα με τον καφέ, εδώ θα βρεις διαφορετικά χαρμάνια για να διαλέξεις.

Επόμενος προορισμός, το Παλαμίδι, δηλαδή ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Ελλάδας. Για να το επισκεφτείς, δε χρειάζεται να ανέβεις τα 999 σκαλιά του μύθου. Μπορείς να φτάσεις στην είσοδο με αυτοκίνητο και να κάνεις τη βόλτα σου.  Το εισιτήριο είναι 8 ευρώ, όμως αξίζει, μη το σκεφτείς! Είναι ένας υπέροχος περίπατος στην ιστορία, με θέα που κόβει την ανάσα. Μπες στην φυλακή του Κολοκτρώνη, ανέβα στους προμαχώνες, κάνε στην ξεναγό τις ερωτήσεις σου και μη διστάσεις να μετρήσεις η ίδια τα σκαλοπάτια. Εγώ τα έβγαλα πάνω από 999 αλλά δέχομαι και άλλες γνώμες. 

Pixel

Ύστερα από τόσο περπάτημα, το φαγητό είναι απαραίτητο. Φύγαμε για "Στάβλο" (Προφήτη Ηλία 12). Πρόκειται για ένα σχετικά καινούργιο μαγαζί, το οποίο λειτουργεί σε έναν παλιό στάβλο.

stavlos1.jpg 

Μην ξαφνιαστείς αν στην είσοδο κάποιος σε υποδεχτεί σα να σε ξέρει χρόνια. Είναι ο Νίκος και η Φωτεινή που έχουν το μαγαζί και περνούν τη φιλοξενεία σε άλλο επίπεδο. Στον Στάβλο θα φας υπέροχα κρεατικά και μανιτάρια πλευρώτους να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Οι τιμές είναι προσιτές και οι γεύσεις ασυναγώνιστες. Δε σε νοιάζει που για λίγο δε βλέπεις θάλασσα! Δε θα ξεκολλάς από το πιάτο σου.

Πάμε τώρα για ένα χωνευτικό καφεδάκι; Το Rosso (Φαρμακοπούλου και Κομνηνού) είναι εξαιρετική επιλογή. Βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και σε κερδίζει με την ιδιαίτερη διακόσμηση του. Οι καρέκλες του μοιάζουν όλες να έχουν βγει από σιδεράδικο και στα τραπέζια μπορείς να βρεις μέχρι και ραπτομηχανές Singer.  Δίπλα από το Rosso, βρίσκεται και το ιταλικό παγωτατζίδικο Antica Gelateria di Roma. Μια δοκιμή θα σε κάνει να καταλάβεις γιατί έχει τόσο καλή φήμη. 

Λίγο πριν την αναχώρηση, το μενού έχει Ακροναυπλία και βόλτα με θέα το ηλιοβασίλεμα. Αυτό που είδες πριν από το Παλαμίδι, τώρα είναι μπροστά στα πόδια σου. Ένα υπέροχο δρομάκι πάνω από τη θάλασσα, όπου πολύς κόσμος κάνει τη βόλτα του, τρέχει, ρεμβάζει. Η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη για να σε κούρασει και η θέα σε ανταμείβει.  

Για το τέλος, ένα σουβλάκι στο χέρι από το Trendy Grill και πίσω για Αθήνα με γεμάτο στομάχι και υπέροχες εικόνες! Την επόμενη φορά το ταξίδι θα κρατήσει παραπάνω... 

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο

DO IT YOURSELF

Tips για να δείχνεις πάντοτε stylish

Ακολούθησε τα προσεκτικά στην καθημερινότητά σου και δες την εικόνα σου να αλλάζει