Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Οδυσσέας… και η Μuchatrela Band

Σήμερα η Αναστασία θα παντρέψει την τέχνη με την μουσική και ξέρω ότι θα σου αρέσει



της Αναστασίας Δεληγιάννη

Οκτώ Νοεμβρίου έχει ο μήνας σήμερα και πρέπει σίγουρα να επισκεφθώ το Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31), διότι υπάρχει σοβαρός…  λόγος! Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων "Λέξεις επί σκηνής" που διοργανώνει, η Φένια Παπαδόδημα παρουσιάζει τη μουσική παράσταση "Είμαι ο Οδυσσέας /Je suis Ulysse" με το Grace Flowers Quintet. Δεν θέλω με τίποτα να το χάσω. H νέα Γαλλίδα ηθοποιός Anne Cantineau και η Φένια Παπαδόδημα ερμηνεύουν σύγχρονα λογοτεχνικά κείμενα στα ελληνικά και τα γαλλικά, με θέμα τον νόστο καθώς και αποσπάσματα της Οδύσσειας. Μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!

Μάλιστα, όπως με ενημέρωσαν κάποιοι φίλοι και γνωστοί το πρώτο μέρος της βραδιάς σε μία σύμπραξη με το ELAIONAS FESTIVAL, ο Νίκος Ξυπολυτάς Δρ. Kοινωνιολογίας με ειδίκευση σε θέματα εργασίας και μετανάστευσης, ο Άρης Ασπρούλης ΥΔ. Kοινωνιολογίας και Διευθυντής Επικοινωνίας και Προβολής του Θεάτρου Τέχνης και οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του ELAIONAS FESTIVAL, Γιώργος Παλαμιώτης και Φένια Παπαδόδημα, θα πραγματοποιήσουν μία ανοιχτή συζήτηση με το κοινό πάνω στις θεματικές Ψυχή και πόλις – Νόστος και Οδύσσειες.

Η συνέχεια αυτής της βόλτας είναι άκρως μουσική και διασκεδαστική! H Muchatrela band ξεκίνησαν τη διαδρομή τους τον Οκτώβριο του 2012 μέσα από μουσικούς πειραματισμούς και συνεχή δημιουργία. Μuchatrela Band και ξερό ψωμί! Θα πάω στο αγαπημένο μου μαγαζί Faust (Καλαμιώτου 11, Αθήνα). Mε κοντραμπάσα, σαξόφωνα και τρομπέτες, κιθάρες, γιουκαλίλια και νταούλια παίζουν αυτά τα παιδιά, από τους εκλεπτυσμένους ήχους της Νέας Ορλεάνης μέχρι τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς των Βαλκανίων και από το λίκνισμα του Swing και του Dixie μέχρι τους μυσταγωγικούς χορούς σε κύκλο της παραδοσιακής μουσικής. Το μεγάλο ταλέντο Φώτης Αθανασίου (η φωνή της μπάντας) έχει μια εξαιρετική φωνή που σε συνεπαίρνει. Το βράδυ θα είμαι εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τα λέμε την επόμενη Τρίτη.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη

Το dry brushing είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα του σώματός σου

CELEBS

Η Hilary Duff φέρνει στον κόσμο το τέταρτο μωρό της – δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες!

«Εδώ και μήνες ονειρευόμουν να σε κρατήσω στην αγκαλιά μου» Hilary Duff

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Ο λόγος που δεν πήγε καλά στην Eurovision το 2021

Όσα δήλωσε η ερμηνεύτρια του πολυσυζητημένο El Diabo