Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Tη Δευτέρα η Χρύσα έφαγε στο Ρακουμέλ
Θα βαδίσω μέχρι την (Εμμανουήλ Μπενάκη 71, πλατεία Εξαρχείων) όπου βρίσκεται το φοβερό Ρακουμέλ. Ένα γνήσιο κρητικό μεζεδοπωλείο στα Εξάρχεια, το οποίο φτιάχνει εξαιρετικό ρακόμελο που σε «ανεβάζει», με βάση σπιτική ρακή από την Ζάκρο Σητείας. Το… concept ήταν έμπνευση μιας παρέας από την Ιεράπετρα. Στη συνταγή μάλιστα προσθέτουν ματζουράνα και δίκταμο από το οροπέδιο Λασιθίου και έτσι η γευστική εμπειρία… μένει αξέχαστη. Σε αυτό το μαγαζί λατρεύω τα μυζηθροπιτάκια, το απάκι, το λουκάνικο ξιδάτο Κρήτης,  φυσικά τον ντάκο και τέλος τις φρεσκοκομμένες πατατούλες. Να σημειώσω ότι  δεν πληρώνουμε παραπάνω από 15€ ανά άτομο. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα.

*Την Τρίτη η Αναστασία άκουσε Muchatrela band
Η συνέχεια αυτής της βόλτας είναι άκρως μουσική και διασκεδαστική! H Muchatrela band ξεκίνησαν τη διαδρομή τους τον Οκτώβριο του 2012 μέσα από μουσικούς πειραματισμούς και συνεχή δημιουργία. Μuchatrela Band και ξερό ψωμί! Θα πάω στο αγαπημένο μου μαγαζί Faust (Καλαμιώτου 11, Αθήνα). Mε κοντραμπάσα, σαξόφωνα και τρομπέτες, κιθάρες, γιουκαλίλια και νταούλια παίζουν αυτά τα παιδιά, από τους εκλεπτυσμένους ήχους της Νέας Ορλεάνης μέχρι τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς των Βαλκανίων και από το λίκνισμα του Swing και του Dixie μέχρι τους μυσταγωγικούς χορούς σε κύκλο της παραδοσιακής μουσικής. Το μεγάλο ταλέντο Φώτης Αθανασίου (η φωνή της μπάντας) έχει μια εξαιρετική φωνή που σε συνεπαίρνει. Το βράδυ θα είμαι εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη.

*Την Τετάρτη η Λένα έκατσε στο Σπίτι
 Σήμερα, θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το Χαλάνδρι και συγκεκριμένα από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στον αριθμό 9. Τι θα βρούμε εκεί; Αφού μπούμε στην μικρή στοά, στο τέλος της θα συναντήσουμε το "Σπίτι", ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια στην περιοχή. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί ονομάζεται έτσι, θα σου πω ότι πρόκειται για ένα bar που θα σε κάνει πραγματικά να αισθανθείς... σαν στο σπίτι σου: μικρά καλαίσθητα δωμάτια περιμετρικά, με vintage στιλ στη διακόσμηση και μια πανέμορφη αυλή στο κέντρο, που θυμίζει παλιά γειτονιά. Κάπως έτσι είναι το σκηνικό του. Τα δυνατά του σημεία; Οι εξαιρετικές μουσικές του (βλ. από τα decks παρελαύνει η αφρόκρεμα των bar DJs και των ραδιοφωνικών παραγωγών της πόλης) και η ακόμα πιο εξαιρετική λίστα με τα κοκτέιλ του. Για σήμερα, πάντως, λέω να επισκεφτούμε (αυτό) το Σπίτι, το απογευματάκι, ώστε να απολαύσουμε τον καφέ μας στην αυλή του. 

*Την Πέμπτη η Μαριέτα μπήκε σε εορταστικό κλίμα στο Public cafe
Λέω να περάσω από τo καφέ του Public στο Σύνταγμα, γιατί Μου αρέσει η θέα τους και με "ανεβάζει". Εκεί, θα κάνω τη λίστα μου για τα επόμενα βιβλία που θα καταβροχθίσω τις γιορτινές μέρες, θα κοιτάξω τα όμορφα αστεράκια στην Βασιλίσσης Σοφίας και θα χαζέψω το κέντρο από ψηλά. Από απόσταση, ακόμα και οι βιαστικοί Αθηναίοι που τρέχουν να προλάβουν το μετρό, μοιάζουν όμορφοι. Σαν πολύχρωμο αίμα που τρέχει στις αρτηρίες της πρωτεύουσας και της δίνει ζωή. Έχω ανάγκη από κάτι φιλοσοφικό, είναι προφανές. Ας το γράψω στη λίστα των βιβλίων μου.​

*Την Παρασκευή η Κέλλυ βγήκε με την Gisele
Θα επισκεφθώ το Why Sleep? (Boυτάδων 50, Γκάζι), στο Γκάζι, όπου σήμερα δουλεύει ένα από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα, ειδήμων στο nightlife της Αθήνας. Η Gisele μπορεί ανατομικά να είναι άντρας, αλλά τα βράδια θα την δεις να ντύνεται με ψηλά τακούνια και να φοράει μακιγιάζ, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο με τις χορευτικές της κινήσεις και τα μακριά της πόδια. Δεν ξέρω σήμερα αν θα έχει performance ή θα βρίσκεται απλά στην μπάρα του μαγαζιού σερβίροντας ποτά (αυτό το κρατάει έκπληξη για όλους), αλλά όπως και να έχει, ακόμη και αν το μαγαζί έχει ένα συγκεκριμένο μέσο όρο ηλικίας (26 και κάτω), ξέρω ότι θα περάσω καλά και θα ακούσω και λίγη r ‘n b, που συνηθίζεται να παίζει στο μέρος αυτό, με σκοπό μόνο και μόνο γιατί ξέρω ότι μπορώ να «συναγωνιστώ» την νεολαία που βρίσκεται εκεί, ακόμα και αν ο καπνός από τα τσιγάρα φαίνεται να ενοχλεί την βουλωμένη μύτη μου.
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός