Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Με fairy tale, καφενείο και ρακομεθιά οι Δευτέρες είναι πιο ωραίες

Η Χρύσα σήμερα σου συστήνει τέσσερα από τα αγαπημένα της στέκια στην πόλη. Follow her!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Αν η εβδομάδα δεν ξεκινήσει με «σου-σου», δηλαδή κουβεντούλα μεταξύ φιλενάδων, δε βγαίνει. Δευτέρα σήμερα και έχω πολλά να σου πω και να σου δείξω. Να σε πάω σε μέρη που ίσως δεν γνωρίζεις και  που σίγουρα θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Θα ξεκινήσω την εβδομάδα μου με «σου-σου» όπως σου είπα. Έχω ραντεβού με το team μου (φιλενάδες από το νηπιαγωγείο), θα γίνει πανικός, έχω καιρό να μάθω νέα τους και αυτές τα δικά μου!

Πρώτη στάση στο Καφενείο (Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, Πλάκα). Χειμώνα-καλοκαίρι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου στέκια. Εκεί πάω για τον πρώτο καφέ της μέρας, για την ακρίβεια πάω για τον καταπληκτικό σκέτο ελληνικό! Έχει τύχει όμως να πάω και για φαγητό και έμεινα πολύ ευχαριστημένη! Τώρα που είναι χειμώνας έχει μια ζεστή παρεΐστικη σάλα κι ένα πανέμορφο τζάκι που σιγοκαίει. Τα ξύλινα τραπεζάκια με τα κεντημένα σεμεδάκια με ξετρελαίνουν, αυτό το decor με πάει πολύ πίσω, παιδικές αναμνήσεις… που μυρίζουν γιαγιά και χωριό! Εκτός από τους αχνιστούς ελληνικούς καφέδες, τα ουζάκια και τα κρασιά, μπορείς να δοκιμάσεις τα κεφτεδάκια με πικάντικη κόκκινη σάλτσα, το ρολό χοιρινού με σάλτσα πορτοκάλι, τα κάστανα και τις πατάτες που σιγοψήνονται στο τζάκι. Αν πας μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το πολύ ιδιαίτερο ρυζόγαλό τους.

Δεύτερη στάση στο πιο… γλυκό Fairy Tale του κόσμου, (Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια)! Όπως καταλαβαίνεις και από το όνομα, το συγκεκριμένο μαγαζί έχει ως θέμα τα παραμύθια και τη μαγεία. Σε έναν κουκλίστικο χώρο σερβίρει παραλλαγές ζεστής σοκολάτας με ευρηματικές και παιχνιδιάρικες ονομασίες και φυσικά ιδιαίτερες γεύσεις. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα σοκολατένια cupcakes, αλλά και τις νέες χειμωνιάτικες γεύσεις, όπως την σοκολάτα της φωτιάς με χρωματιστά πιπέρια και κανέλα.

Τρίτη στάση στον Πειραιά στο Gazi College (Γρ. Λαμπράκη 117). Ένας απίστευτα όμορφος χώρος που συνδυάζει τις νοσταλγικές με τις multi culti αναφορές. Εκεί θα απολαύσεις τα ωραιότατα κοκτέιλ της πόλης. Σημείωση, Παρασκευές και τα Σάββατα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Οι όμορφες, χαλαρές μουσικές είναι πολυσυλλεκτικές και κινούνται σε world, funk και pop χρώματα. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 7-8€. Gazi College θα βρεις και στο Γκάζι αλλά και στην Γλυφάδα. Εγώ έχω μια ιδιαίτερη αγάπη σε αυτό του Πειραιά για λόγους… συναισθηματικούς.

Τελευταία στάση στην μυθική Ρακομεθιά (Πρόκνης 4, Νέος Κόσμος). Η Ρακομεθιά είναι ένα μεζεδοπωλείο με «ζεστή» διακόσμηση και προσεγμένο μενού το οποίο συνοδεύει άψογα τα τσίπουρα και τις ρακές. Κλασικά θα παραγγείλω με την κοριτσοπαρέα μου σφακιανή πίτα, παστουρμαδοπιτάκια, ζουμερά μπιφτέκια σχάρας και μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο.

 

Φίλη μου όπως καταλαβαίνεις έχω γεμάτη μέρα σήμερα, follow me για να γεμίσεις και εσύ τη δική σου! Ραντεβού the next Monday!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα