Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Multi ethnic τσιμπολόγημα με vintage cocktail και Φρανκ Σινάτρα

Η Αναστασία ξύπνησε ορεξάτη και ετοιμάζεται να γεμίσει τη μέρα της με ωραίες στιγμές, πολύ χορό, καλή παρέα και φυσικά καλό φαγητό!



της Αναστασίας Δεληγιάννη

Κάτι μου λέει ότι σήμερα θέλω να νιώσω λίγο έφηβη, όπως τότε που ξύπναγα πρωί, έβγαινα για καφέ με την παρέα μου και δεν μαζευόμουν στο σπίτι. Γεμάτη ενέργεια, όρεξη γι νέες γνωριμίες και περιπέτειες.

Θα ξεκινήσω από το Couleur Locale (Νορμανού 3, Μοναστηράκι), βέβαια για να το βρεις θα πρέπει να ψαχτείς μιας και η είσοδός του βρίσκεται σε στοά και δύσκολα την πιάνει το μάτι. Θα απολαύσω για ακόμα μια φορά την καταπληκτική θέα της Ακρόπολης από την ταράτσα του μαγαζιού. Εκεί πάω για τον πιο τέλειο freddo espresso της πόλης. Αν εσύ θες να πιεις το ποτό σου έχε υπόψιν σου ότι το Couleur διαθέτει έμπειρους bartenders οι οποίοι θα σε βοηθήσουν και θα σου προτείνουν τι cocktail να διαλέξεις, τα οποία ξεκινούν από τα 7,5€. Περί φαγητού τώρα, το μπαράκι κινείται στη φιλοσοφία του tapas bar με mini burgers, tortillas, finger food και άλλα τέτοια νόστιμα (από 5€). Από μουσική μην περιμένεις κάτι σταθερό, ανάλογα με τα κέφια του εκάστοτε dj.

Θα κατευθυνθώ για ένα multi ethnic τσιμπολόγημα στην Αγίας Ειρήνης, μια από τις αγαπημένες μου πλατείες. Η πλατεία που συγκεντρώνει γύρω της μερικές άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό, όπως αυτή στο multi culti Mama Roux (Αιόλου 48), στο μενού του οποίου οι έθνικ γεύσεις κυριαρχούν με αδιαμφισβήτητα highlight το εξαιρετικό σουβλάκι κοτόπουλο tandoori, τα chop suey noodles και τα λαχταριστά φαλάφελ. Όλα τα θέλω!

Οι μερίδες του είναι αρκετά μεγάλες, παρ’ όλα αυτά, μπες στον κόπο να δοκιμάσεις και τα θεσπέσια επιδόρπιά του, σπιτικό brown butter και μαρέγκα, την Lemon Cream με μπισκότο από golden cookies.  

Το vintage cocktail bar Drunk Sinatra (Θησέως 16) αποτελεί για εμένα ένα από τα πιο γουστόζικα και παρεείστικα στέκια της Αθήνας. Απολαμβάνω την κάθε μου στιγμή εκεί. Η φιγούρα του Φρανκ Σινάτρα επιβλέπει τις παρέες πάνω από την μπάρα την ώρα που αυτοί απολαμβάνουν τα μοχίτο, τα zombie, τα ginger skinos με λικέρ μαστίχα και τα υπόλοιπα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-10€ και τα ποτά στα 6,50€. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσω και από εκεί μια βόλτα απόψε και θα κάτσω μέχρι να νυστάξω! 

Φίλη μου και αναγνώστρια του allyou τα λέμε την επόμενη Τρίτη!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele

Γίνεται 36 ετών και συνεχίζει να «περπατάει» τη μουσική της με τον πιο θαρραλέο, πετυχημένο και ειλικρινή τρόπο

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Ο έρωτας με τον Κατράκη και ο θάνατος του συζύγου της

Η αγαπημένη Χριστίνα της σειράς «Ντόλτσε Βίτα» πέθανε σε ηλικία 76 ετών

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας