Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα σήμερα και στη Βεάκη είναι λες και είναι Σάββατο!

Η Χρύσα σήμερα λέει να πατήσει το πόδι της στα παλιά της λημέρια, να θυμηθεί και να σου προτείνει στέκια βολικά και αγαπημένα!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

«Θέλω να γυρίσω στα παλιά εδώ και τώρα, θέλω την παλιά μου γειτονιά για μια ώρα»! Ξύπνησα τραγουδώντας αυτό το τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη, δεν ξέρω γιατί, μην με ρωτάς. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι χθες, λίγο πριν κοιμηθώ, τον πήρε το μάτι μου να τραγουδάει σε μια εκπομπή όπου βρέθηκε καλεσμένος. Ένα ζάπινγκ το κάνω φίλη μου πριν κοιμηθώ και πάντα καταλήγω στο αγαπημένο μου νικελόντεον (έχει ωραίες βραδινές σειρές, ξέρω πολλούς φανς, δεν είμαι η μόνη). Το τραγούδι αυτό που γυρνάει στο μυαλό μου από το πρωί, μου δίνει αφορμή να επισκεφθώ τα παλιά μου λημέρια! Εκεί που σύχναζα πριν… κάποια χρόνια, στην Βεάκη στο Περιστέρι.

Θα ξεκινήσω από το Kika Café Aperitivo (Αιμ. Βεάκη 35 και Δήλου). Τέτοιον μιλανέζικο καφέ δεν πίνεις ούτε στο Μιλάνο! Είναι ένα μαγαζί που καλύπτει όλα τα γούστα και τους πρωινούς αλλά και τους βραδινούς τύπους. Εγώ πάω εκεί για τον καταπληκτικό μιλανέζικο καφέ όπως σου προανέφερα. Οι μουσικές του καταστήματος κινούνται στο φάσμα της funk/swing jazz και ποπ. Οι καναπέδες και τα τραπεζάκια τους είναι πολύ άνετα και γουστόζικα. Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το μαγαζί το βράδυ ας επιλέξουν να δοκιμάζουν πρώτα το mojito στην αυθεντική του συνταγή από την κουβανέζικη Bodeguita όπου (ενημερωτικά) το έπινε κάποτε ο… Hemingway, στη συνέχεια ας παραγγείλουν την special μαργαρίτα ή τις τροπικές εκδοχές των δύο κοκτέιλ με γεύσεις τζίντζερ, μάνγκο, λίτσι και παπάγια. 

Μετά από το Kika σειρά έχει το Bistro espresso bar & crepa (Αιμίλιου Βεάκη 23). Τα απλωμένα χρωματιστά χαριτωμένα φαναράκια κάτω από τα δέντρα των παρτεριών και τα ξύλινα αριστοτεχνικά φτιαγμένα τραπεζάκια με παγκάκια ντυμένα με μαξιλάρια, με παλιά παντζούρια που γίνονται τραπέζια στον εσωτερικό χώρο σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, όχι πολύ παλιά... εκεί γύρω στα ‘80s - ‘90s. Η μουσική κινείται στην ίδια εποχή με την διακόσμηση. Οι κρέπες, οι σαλάτες, οι μπαγκέτες και οι αραβικές πίτες είναι όλα ένα και ένα. Αν πας, παρήγγειλε ανεπιφύλακτα ό, τι θες. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην γευτώ τις κρέπες του. Θα κάτσω εκεί για μια αλμυρή και καπάκια και μια γλυκιά. Πως με βρίσκεις φίλη; Όχι, θα κάτσω να σκάσω… 

Και αφού θα έχω χορτάσει στο υπέροχο Bistro, θα περάσω και από το αγαπημένο μου παλιό στέκι «Whatever» (Αιμίλιου Βεάκη 41). Κορίτσια γίνετε passion θεές με το απίστευτα γευστικό και γεμάτο αρώματα κοκτέιλ Passion Strawberry, με ρούμι, φράουλα και passion fruit. Τέλος, αν το δοκιμάσεις θα γίνει το ποτό σου! Το «Whatever» οργανώνει συνέχεια δυνατά πάρτι με διαφορετικούς προσκεκλημένους DJs να εναλλάσσονται στα decks. Το «Whatever» είναι σκέτη… απόλαυση! 

Δευτέρα σήμερα και η Βεάκη θα έχει κόσμο, come with me!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα