Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα η Χρύσα πήγε Καφενείο

Πρώτη στάση στο Καφενείο (Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, Πλάκα). Χειμώνα-καλοκαίρι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου στέκια. Εκεί πάω για τον πρώτο καφέ της μέρας, για την ακρίβεια πάω για τον καταπληκτικό σκέτο ελληνικό! Έχει τύχει όμως να πάω και για φαγητό και έμεινα πολύ ευχαριστημένη! Τώρα που είναι χειμώνας έχει μια ζεστή παρεΐστικη σάλα κι ένα πανέμορφο τζάκι που σιγοκαίει. Τα ξύλινα τραπεζάκια με τα κεντημένα σεμεδάκια με ξετρελαίνουν, αυτό το decor με πάει πολύ πίσω, παιδικές αναμνήσεις… που μυρίζουν γιαγιά και χωριό! Εκτός από τους αχνιστούς ελληνικούς καφέδες, τα ουζάκια και τα κρασιά, μπορείς να δοκιμάσεις τα κεφτεδάκια με πικάντικη κόκκινη σάλτσα, το ρολό χοιρινού με σάλτσα πορτοκάλι, τα κάστανα και τις πατάτες που σιγοψήνονται στο τζάκι. Αν πας μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το πολύ ιδιαίτερο ρυζόγαλό τους.

*Την Τρίτη η Αναστασία τα... ήπιε με τον Σινάτρα

Το vintage cocktail bar Drunk Sinatra (Θησέως 16) αποτελεί για εμένα ένα από τα πιο γουστόζικα και παρεείστικα στέκια της Αθήνας. Απολαμβάνω την κάθε μου στιγμή εκεί. Η φιγούρα του Φρανκ Σινάτρα επιβλέπει τις παρέες πάνω από την μπάρα την ώρα που αυτοί απολαμβάνουν τα μοχίτο, τα zombie, τα ginger skinos με λικέρ μαστίχα και τα υπόλοιπα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8-10€ και τα ποτά στα 6,50€. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσω και από εκεί μια βόλτα απόψε και θα κάτσω μέχρι να νυστάξω! 

*Την Τετάρτη η Λένα έφαγε στον "Βλάχο"

Παίρνοντας το (στολισμένο) δρόμο προς το σπίτι μου κι έχοντας απολαύσει την παγωμένη μαργαρίτα μου, θα κάνω μία τελευταία στάση για φαγητό, στα Μελίσσια και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στη γωνιά της εκκλησίας (ακριβώς στη στροφή που ενώνει το δήμο Κηφισιάς με τα Μελίσσια), στην οδό Καραμανλή 1, βρίσκεται η ταβέρνα "Ο βλάχος", που εξειδικεύεται στις λεπτοκομμένες χοιρινές (πεντανόστιμες) μπριζόλες του και στις (ακόμα πιο νόστιμες) χωριάτικες πίτες, που φτιάχνονται με χειροποίητο φύλλο και ψήνονται στα κάρβουνα. 

*Την Πέμπτη η Μαριέτα απόλαυσε τον καφέ της στο Tziz

Ύστερα, θα αναχωρήσω για τα Εξάρχεια. Ποδαράτο! Το κέντρο το πρωί - ειδικά ένα τέτοιο πρωί- είναι πιο ήρεμο και η βόλτα είναι ιδιαίτερη. Θα χαζέψω τους δρόμους, τον κόσμο και μετά θα συνεχίσω προς τη Ναυαρίνου 12. Θα πιώ τον καφέ μου στο Τziz. Με μπουφάν και έξω, για να με χτυπάει ο κρύος αέρας. Αν και, εδώ που τα λέμε, μπορεί να το ξανασκεφτώ. Ο όροφος έχει καναπέδες, μοναστηριακό τραπέζι, τραπέζι πλάι στο τζάμι. Ένα σωρό σημεία για να απολαύσω τον εσπρέσο μου.

*Την Παρασκευή η Κέλλυ αποκάλυψε τα θαύματα της Καλλιθέας

Θαύμα no#3: Το ρακόμελο από την Αμοργό. Mπορεί ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας, την Αμοργό, να μην το έχω επισκεφθεί ακόμα, αλλά για το παρόν, μπορώ να αρκεστώ με ένα σφηνάκι (εντάξει και παραπάνω) από το φημισμένο ποτό της, το ρακόμελο. Που θα βρω αυθεντικό ρακόμελο στην Αθήνα; Μα, στο Αμοργιανό Πέρασμα (Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα) που αλλού; Το μικρό, απλό αλλά και κόζικο μαγαζάκι γνωρίζουν μόνο οι πραγματικοί λάτρεις του ρακόμελου αλλά και της Αμοργού και φυσικά οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής! Θα συνοδεύσω το πολυαγαπημένο μου ρακόμελο με τους λαχταριστούς σπιτικούς μεζέδες που σερβίρει το μαγαζί και αντικρύζοντας την νησιώτικη διακόσμηση με τα δίχτυα στους τοίχους και τα βότσαλα στην είσοδο, σαν από θαύμα θα νιώσω ότι βρίσκομαι σε κάποιο μεζεδοπωλείο στην Αμοργό.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Ο έρωτας με τον Κατράκη και ο θάνατος του συζύγου της

Η αγαπημένη Χριστίνα της σειράς «Ντόλτσε Βίτα» πέθανε σε ηλικία 76 ετών

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές