Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

3 γιορτινά θαύματα στην Καλλιθέα!

Η Κέλλυ μοιράζεται μαζί σου,  θαύματα και μυστικά σε μια  «παρεξηγημένη» περιοχή των ΝΠ...!


Κέλλυ Νόβακ

Είμαι παιδί των Νοτίων Προαστίων και η αλήθεια είναι ότι άμα έχεις μεγαλώσει σε μια περιοχή σαν την Νέα Σμύρνη, είναι δύσκολο να την αποχωριστείς. Όλα είναι δίπλα σου! Το κέντρο της Αθήνας είναι κοντά, η θάλασσα το ίδιο και φυσικά ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της πόλης μας και ίσως η πιο «παρεξηγημένη» περιοχή των νουπου. Η γειτονική Καλλιθέα είναι από τα μέρη που πρέπει να ξέρεις καλά, άμα θέλεις να περάσεις καλά. Και καλά θα περάσεις σίγουρα μαζί μου σήμερα, αν με συνοδεύσεις στην καθιερωμένη παρασκευιάτικη βόλτα μας και πίστεψέ με θαύματα θα δεις, αν με ακολουθήσεις!

Θαύμα no#1: Το brunch. ΛΑΤΡΕΥΩ το πρωινό φαγητό, άρα και το brunch! Ποιος δεν θέλει να ξεκινήσει την ημέρα του με αυγά Benedict σε ψωμί brioche με ζαμπόν μελιού; Ε, λοιπόν ένα τέτοιο πιάτο και πολλά άλλα όπως μια αυγά Florentine, αυγά γεμιστά, ενδιαφέρουσες σαλάτες αλλά και πεντανόστιμα χοτ ντογκ, θα τα βρεις όλα στο Momo (Σαπφούς 95), ένα από τα πιο hip πλέον μέρη για brunch. Έτσι λοιπόν, το all-american style μαγαζί με την ξύλινη μπάρα και τους τοίχους από τούβλο, ως από μηχανής θεός θα φτιάξει την ημέρα μου, την οποία θα ξεκινήσω με το στομάχι μου γεμάτο, χωρίς καν να έχω διασχίσει πάνω από 3 χιλιόμετρα από το σπίτι μου!

Θαύμα no#2: Η απόλυτη βόλτα. Προσωπικά, δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό μέσα στην ημέρα, από μια απολαυστική βόλτα. Είναι η ψυχοθεραπεία μου. Και ειδικά, όταν μπορώ να περπατήσω σε μέρη που μου προσφέρουν ψυχική αλλά και οπτική ευχαρίστηση. Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν, θα στραφώ για λίγη… ψυχική γαλήνη, στα καταστόλιστα ,ανθισμένα και μοσχοβολιστά από τα βότανα, δρομάκια του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364). Όλο το κτίσμα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Αθήνας, για να επισκεφθεί κανείς. Ιδιαίτερα τωρα, τις γιορτές, με τα εκατομμυρια φωτάκια να λάμπουν και τις δεκάδες μουσικές και εκδηλώσεις. Λοιπόν, για να νιώσεις γιορτινά, αλλά και για να  να απολαύσεις μια stress-free  Christmas βόλτα βλέποντας από την κορυφή του κτιρίου την δύση του ηλίου, όπως θα κάνω εγώ σήμερα, έλα μαζί μου.

Θαύμα no#3: Το ρακόμελο από την Αμοργό. Mπορεί ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας, την Αμοργό, να μην το έχω επισκεφθεί ακόμα, αλλά για το παρόν, μπορώ να αρκεστώ με ένα σφηνάκι (εντάξει και παραπάνω) από το φημισμένο ποτό της, το ρακόμελο. Που θα βρω αυθεντικό ρακόμελο στην Αθήνα; Μα, στο Αμοργιανό Πέρασμα (Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα) που αλλού; Το μικρό, απλό αλλά και κόζικο μαγαζάκι γνωρίζουν μόνο οι πραγματικοί λάτρεις του ρακόμελου αλλά και της Αμοργού και φυσικά οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής! Θα συνοδεύσω το πολυαγαπημένο μου ρακόμελο με τους λαχταριστούς σπιτικούς μεζέδες που σερβίρει το μαγαζί και αντικρύζοντας την νησιώτικη διακόσμηση με τα δίχτυα στους τοίχους και τα βότσαλα στην είσοδο, σαν από θαύμα θα νιώσω ότι βρίσκομαι σε κάποιο μεζεδοπωλείο στην Αμοργό.

Να περνάς καλά και να μην ξεχάσω να σου ευχηθώ: Ευτυχισμένο το 2019!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα