Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Eνα μικρό λουλούδι κι ένας χειμωνιάτικος ήλιος είναι αρκετά;

Σήμερα η Λένα τριγυρίζει, από το πρωί ως το βράδυ, στο Χαλάνδρι.


Λένα Γρηγορίου

Καλημέρα, καλημέρα μ’ αυτό το χειμωνιάτικο ήλιο να τα κάνει όλα να μοιάζουν… ανοιξιάτικα! Καλή μέρα που μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη αν ξεκινήσει  από ένα Μικρό Λουλούδι.

Είμαι στο αγαπημένο μου Petite Fleur, στο Χαλάνδρι (Πλατεία Ελευθερίας 2), απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Καθισμένη στο μπαλκόνι του, απολαμβάνω την ωραιότερη σοκολάτα που μπορείς να φανταστείς. Ρόφημα που λατρεύω και που μόνο στο Παρίσι μπορεί να είναι τόσο υπέροχο. Στο Petite Fleur, λοιπόν, που το ξέρω από την πρώτη μέρα που το άνοιξαν ο Νίκος και η Σοφία (που, όμως, δεν είναι πια στην Ελλάδα, αφού "την έκαναν" για Αυστραλία) και που είναι γεμάτο με όμορφα γλυκά, νοστιμιές, καφέδες, σοκολάτες, ποτά, υπέροχες μουσικές, παραμυθένιο περιβάλλον και πολλή ταξιδιάρικη διάθεση.

Απολαμβάνω και χαίρομαι που έχω χρόνο ελεύθερο, δικό μου για να ξεκινήσω εδώ να ξεφυλλίζω ένα βιβλίο που αγόρασα πριν λίγο, αφού έχω ακούσει και διαβάσει πολλά γι αυτό. Σου μιλάω για το "Καλοκαίρι", της Ίντιθ Γουόρτον (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).
Γραμμένο το 1917, απο τη συγγραφέα των "Χρόνων της αθωότητας", έχει, λένε, μια φρεσκάδα σαν να γράφτηκε σήμερα. Το αγόρασα από τον "Ευριπίδη",  το βιβλιοπωλείο στη Στοά (Ανδρέα Παπανδρέου 11) καθώς ερχόμουν.  Μπήκα μέσα κι ενώ πίστευα πως θα βγω σε τρία λεπτά με το βιβλίο μου στο χέρι, μπορεί και να έκανα τρία τέταρτα να ξεκολλήσω. Είναι τόσο λιμπιστικά τοποθετημένα τα καινούργια βιβλία, τόσο όμορφη η ατμόσφαιρα και η μυρωδιά του χαρτιού, που δύσκολά ξεκολλάς. Τουλάχιστον εγώ, πολύ δύσκολα!

Πίνω τη σοκολάτα μου και έχω ήδη αρχίσει να γοητεύομαι από τις πρώτες σελίδες του  βιβλίου μου. Το απόγευμα θα δω το... μέλλον! Όντως. Στην Αβάνα! Σε μπέρδεψα; Να σε ξεμπερδέψω αμέσως. Σινεμά θα πάω. Στην Αβάνα (Λυκουργου  και Λ. Κηφισίας) στο Χαλάνδρι. Για να δω την τελευταία ταινία της υπέροχης Ιζαμπελ Υπερ, «Το μέλλον». Με έχει πολύ ιντριγκάρει η υπόθεση της ταινίας, ο ρόλος της Γαλλίδας σταρ και η βραβευμένη σκηνοθέτης, η Μία Χάνσεν Λαβ. Η υπόθεση μοιάζει απλή. Μια καθηγήτρια φιλοσοφίας, παντρεμένη και με δυο παιδιά, καλείται να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της. Τόσο απλά…

Το βράδυ λέω να δω Voice, στον ΣΚΑΙ. Διαφωνείς; Κακώς! Οι τέσσερις κριτές ( Ρουβάς, Παπαρίζου, Μουζουράκης, Μαραβέγιας) είναι πολύ διασκεδαστικοί. Και, ομολογώ, πως πολλές φορές δεν χρειάζομαι κάτι άλλο για να χαλαρώσω και να χαμογελάσω.

Θα τα ξαναπούμε την άλλη Τετάρτη. Ως τότε να είσαι καλά. Να χαμογελάς και να χαίρεσαι τον υπέροχο χειμωνιάτικο ήλιο!

Φιλιά
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα