Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Γκάζι για ποδήλατο, θέα και 80s

Η Μαριέτα κάνει σήμερα στάση στο μετρό "Κεραμεικός".


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δε μπορώ με ευκολία να αποφασίσω ποια είναι η αγαπημένη μου εποχή, όμως σίγουρα δεν πρόκειται για τον χειμώνα. Θες ότι χρειάζεται να ντυνόμαστε σαν κρεμμύδια για να κυκλοφορούμε; Ότι απλώνουμε ρούχα και κάνουν καμιά εβδομάδα να στεγνώσουν; Δε ξέρω. Σίγουρα απολαμβάνω τις γιορτές, το τζάκι και το χουχούλιασμα αλλά δεν είναι ο χειμώνας η περίοδος του χρονου που είμαι στα καλύτερα μου.

Έτσι, όταν αποφασίζει να βγει ήλιος Νοέμβρη μήνα, το σκάω το χαμόγελο και η όρεξη μου ανεβαίνει. Φοράω το πουλόβερ μου και παίρνω τους δρόμους για βόλτες. Σήμερα, επιλέγω Γκάζι. Πρόκειται για μια περιοχή που μπορεί να μην έρχεται πρώτη στη σκέψη σου πια για να πας, αλλά σίγουρα αξίζει την επίσκεψη.

Θα ξεκινήσω από το στενό που κλέβει τις εντυπώσεις και θυμίζει νησί. Μιλάω για την οδό Σωφρονίου, φυσικά, που βρίσκεται κάθετη στη Βουτάδων. Τέτοιους μήνες, όλα είναι λιγότερο... νησιώτικα αλλά και πάλι αυτός ο δρόμος είναι πολύ ωραίος για βόλτα γιατί νιώθεις σε μεταφέρει κάπου εκτός Αθήνας. Θα πιω τον πρώτο μου καφέ στο ιδιαίτερο ποδηλατικό cafe, Flamme Rouge που έχει είσοδο και από Τριπτολέμου. Εδώ όλα φωνάζουν ποδήλατο και οι περισσότεροι θαμώνες αγαπούν τις ορθοπεταλιές. Βλέπεις ανήκει στη Βάσω Λαζοπούλου, πρωταθλήτρια ποδηλασίας. 

Επόμενη στάση; Ε, με τέτοια μέρα, έχω όρεξη να δω την πόλη από ψηλά. Έτσι, θα ανέβω στον Πύργο του Νέου Υδαταερίου και το Παρατηρητήριο. Από το ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, θα απολαύσω τη θέα! Από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό μέχρι τα δυτικά προάστια και το Αιγάλεω, το Φάληρο και την Καστέλλα με θέα 360 μοιρών. Υπάρχουν και κυάλια.

Μετά, θα περιπλανηθώ να κοιτάξω τι ωραίο υπάρχει το επόμενο διάστημα στη Τεχνόπολη και θα γράψω στην ατζέντα μου να ξαναβρεθώ εδώ την Κυριακή μαζί με τα αντικείμενα που έχω από τα 80s - αφού πριν κλείσω ραντεβού. Σίγουρα θα έχεις ακούσει για την μοναδική έκθεση που ετοιμάζεται για την Ελλάδα του Ογδόντα. Ε, χρειάζεται τη συμβολή μας και την περιμένει στις 27/11 από τις 12 έως τις 6 μ.μ.  Στο πόδι σημειώσεις δεν κρατιούνται, οπότε ο δεύτερος καφές θα είναι στο Gaz à l’eau, το καφέ του Δήμου Αθηναίων μέσα στην Τεχνόπολη. Μου αρέσει πολύ αυτό το μέρος! 

Η συνέχεια θα με βρει στον Κάνδαυλο (Περσεφόνης 47) να τρώω τα γευστικά του σουβλάκια. Έπειτα, θα πάρω το δρόμο για το σπίτι περνώντας μπροστά από το Cartone, ένα αγαπημένο καφέ με ιδιαίτερη διακόσμηση - ναι, αυτό το αυτοκίνητο κάθετα στον τοίχο, είναι φανταστικό. Θα υποσχεθώ στον εαυτό μου να ξανάρθω άλλη μέρα σαν αυτή, με ήλιο και κρύο! Η μιζέρια του χειμώνα δε θα περάσει...

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι την Πρωτομαγιά

Έθιμα και ιστορία της πρώτης μέρας του Μαΐου   

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους