Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βουτιά στην αμερικάνικη κουλτούρα!

Ψώνια, burger και Χαλάνδρι έχει σήμερα η βόλτα της Κέλλυς.


Κέλλυ Νόβακ

Γενικά, μου αρέσουν οι παραδόσεις. Ακόμη και αν αυτές προέρχονται από άλλη χώρα και άλλη κουλτούρα. Να, σαν την γιορτή των Ευχαριστιών aka Thanksgivings. Ένα έθιμο που ξεκίνησε στις Η.Π.Α αλλά που πλέον γιορτάζουν πολλές χώρες, πλέον μέχρι και εμείς στην Ελλάδα! Να σου πω την αλήθεια μου, τα τελευταία χρόνια την γιορτάζω και εγώ με τους φίλους μου. Και αυτό, όχι απαραίτητα γιατί είμαστε αμερικανόφιλοι –εντάξει είμαστε λίγο!-, αλλά επειδή κάποιοι από τους φίλους μου, έχουν ρίζες από εκεί.

Κάθε χρόνο λοιπόν, μια μερά μετά την ημέρα των Ευχαριστιών, μια θαυμάσια παράδοση λαμβάνει μέρος: Η… “Mαύρη Παρασκευή” πιο γνωστή ως Black Friday. Για μία μέρα και μόνο όλες οι εταιρίες ρούχων και αξεσουάρ, ηλεκτρονικών ειδών, ειδών σπιτιού κ.ά έχουν τρομερές εκπτώσεις στα προϊόντα τους. Φέτος, έχω παρατηρήσει ότι φέραμε τον θεσμό αυτό και στην Ελλάδα κάτι μου με χαροποιεί ιδιαιτέρως γιατί… εμ, εκπτώσεις είναι αυτές και σε ποιον δεν αρέσουν!

Η σημερινή μου παρασκευιάτικη βόλτα λοιπόν, όσο… «μαύρη» και αν είναι, θα έχει σίγουρα shopping, φαγητό και ποτό, έτσι γιατί αφού με τέτοιες εκπτώσεις, θα σώσω μερικά χρήματα, και θα έχω την ευκαιρία να τα κάνω όλα!

Θα επισκεφθώ το πολυαγαπημένο River West (Λεωφόρος Κηφισού 96-98, Αιγάλεω) εμπορικό κέντρο το οποίο συμμετέχει και αυτό φέτος στον θεσμό της Black Friday. Έτσι λοιπόν, η πλειοψηφία των καταστημάτων θα διαθέσει ειδικά για την Παρασκευή 25/11, προϊόντα και υπηρεσίες σε ειδικές προσφορές. Πληροφορήθηκα ότι όλοι οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου μπορούν να βρουν ρούχα και αξεσουάρ, είδη σπιτιού, βιβλία, κοσμήματα, καλλυντικά μέχρι και υπηρεσίες κομμωτήριου σε ειδικές τιμές!

Χορτασμένη από ψώνια αλλά και αρκετό window shopping, λέω να συνεχίσω σε παρόμοιο πνεύμα και να τιμήσω ακόμη περισσότερο την αμερικάνικη κουλτούρα, με λίγο –ή πολύ- παραδοσιακό αμερικάνικο φαγητό. Αν κάπου γνωρίζουν να φτιάχνουν burgers είναι στην Αμερική, το καλό όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψω ώρες ατελείωτες για να… καταβροχθίσω ένα. Γιατί στο ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ (Φρεαττύδος 13, Πειραιάς), σίγουρα το burger που θα φάω θέλει ειδική μεταχείρηση! Θα επιστρέψω στον Πειραιά και σε ένα από τα πιο «έμπειρα» μπεργκεράδικα της Αθήνας, το οποίο έχει λάβει τρομερές κριτικές και έχει βαθμολογηθεί ως ένα από τα 25 καλύτερα burger joints του κόσμου!

Πέρα από τα εντυπωσιακά τετραπλά με μπιφτέκι burger, το μενού έχει μια τεράστια ποικιλία από αυθεντικές αμερικάνικες γεύσεις, για όλα τα γούστα. Εδώ, τα πάντα είναι χειροποίητα από το ψωμάκι του burger, τις σάλτες και τις πατάτες φυσικά, ενώ το κρέας που χρησιμοποιούν είναι το φημισμένο Black Angus της Ιρλανδίας. Μια μπουκιά από αυτό το burger και με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί δεν έρχομαι εδώ πιο συχνά…

Κάνοντας μια ακόμη πιο βαθιά βουτιά στην αμερικάνικη κουλτούρα με σκοπό κυρίως να ξεπλύνω τον ουρανίσκο μου απ’ όλες τις έντονες γεύσεις του burger, θα απολαύσω ένα από τα πιο κλασικά αμερικάνικα κοκτέιλ, το οποίο τυχαίνει να είναι και από τα αγαπημένα μου. Το μέρος στην Αθήνα που φτιάχνει αυτό που λένε και οι Αμερικάνοι “mean old fashioned” κοκτέιλ (ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλ που έχει «γεννηθεί» στις Η.Π.Α) είναι το Mr. Peacock (Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι). H δική του εκδοχή του γνωστού αυτού κοκτέιλ, έχει τρομερό ενδιαφέρον (χρησιμοποιούν σιρόπι από Coca Cola και ρούμι εμβαπτισμένο με ποπ κορν) τόσο όσο και η πανέμορφη, πολύχρωμη αυλή του! Χμ, αυτό το γευστικότατο κοκτέιλ μπορεί να με κάνει να… βουτήξω στον αλκοολισμό, γι’αυτό θα είμαι πολύ προσεκτική και θα αρκεστώ σε ένα μόνο! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός