Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Είναι το κρύο τσουχτερό...

...και γι' αυτό σήμερα η Λένα το "υποδέχεται" στις πιο ζεστές γωνιές της πόλης μας! 


Λένα Γρηγορίου

Ότι είμαι παιδί του καλοκαιριού, πιθανότατα σου το έξω ξαναπεί. Παρόλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω πως τα πρώτα τσουχτερά κρύα που μόλις έπιασαν, με κάνουν να βλέπω με... καλύτερο μάτι και τον χειμώνα, ο οποίος βρίσκεται επισήμως προ (ή μάλλον εντός) των πυλών. 

Σήμερα, λοιπόν, λέω να γιορτάσουμε την επίσημη πρώτη εμφάνισή του, κάνοντας μια βόλτα, πού αλλού; Στα βόρεια και πιο συγκεκριμένα στο πιο όμορφο βουνό της όμορφης πόλης μας: την Πεντέλη. Μην βιαστείς να σκεφτείς ότι σου... πέφτουν λίγο μακριά. Σου υπόσχομαι ότι η βόλτα μας θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.  

Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Παλιάς Πεντέλης. Εκεί, απέναντι ακριβώς από το λιλιπούτειο λούνα παρκ που το καλοκαίρι (αχ, το καλοκαίρι) είναι γεμάτο με –εξίσου- λιλιπούτειους θαμώνες, βρίσκεται ο «Παλιάτσος» (Βασιλέως Γεωργίου Β & Σουβαλιώτου, Πλατεία Αγίας Τριάδος). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο cafe-wine bar, με εξαιρετική vintage διακόσμηση, εξαιρετικό καφέ και τσάι, αλλά και ένα --εξίσου- εξαιρετικό, τεράστιο, αναμμένο, χουχουλιάρικο τζάκι να δεσπόζει (σχεδόν) στο κέντρο του. 

Και μετά το καφεδάκι, τι; Για την συνέχεια, θα κατηφορίσουμε προς τη Νέα Πεντέλη και θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία της. Εκεί θα συναντήσουμε το λατρεμένο Coupepe (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνίου 31, Νέα Πεντέλη). Αν έχεις επισκεφτεί αυτό το πανέμορφο all day bar έστω και μία φορά, αποκλείεται να μην κόλλησες. Από το πρωί στο μενού του θα βρεις πρωϊνό με αυγά ή ομελέτα, τρομερές τυρόπιτες κουρού και κρουασάν. Τα γλυκά ποικίλλουν κάθε φορά, αλλά είναι όλα φρέσκα και χειροποίητα. Κρέπες, σάντουιτς, σαλάτες, γλυκά και άφθονο ρακόμελο είναι μερικά μόνο από τα «συστατικά» που το έχουν κάνει σήμα κατατεθέν των Βορείων προαστίων. Για σήμερα, πάντως, λέω να απολαύσουμε μια από τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ Italian style πίτσες του. 

Όσο για το φινάλε; Προτείνω να το γράψουμε λίγο πιο... κεντρικά: στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα στο Think positive (Γκίνη & Ασπασίας Κανατσούλη 2). Για την ιστορία, αυτό το "λιλιπούτειο" μπαρ, που βρίσκεται σε ένα απομονωμένο στενάκι μακριά από τους πολύβουους πεζοδρόμους, είναι το πρώτο επίσημο κοκτεϊλάδικο του Χαλανδρίου. Την εποχή που πίναμε βότκα, ουίσκι, άντε και κανένα mojito, το "think" σέρβιρε τα πιο ευφάνταστα και εντυπωσιακά personalized κοκτέιλ. Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, αλλά το strawberry cheesecake upside down εξακολουθεί να είναι το ΤOP κοκτέιλ στην περιοχή.   

Καλό (μας) χειμώνα! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει