Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πάλι...πλατεία!

Παραμονή Χριστουγέννων κι όλα χωράνε σε μια (χαμογελαστή) βόλτα!


Λένα Γρηγορίου

Αύριο έχουμε Χριστούγεννα και, δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ, θα βάλω τα δυνατά μου, θα κοτσάρω πλατύ χαμόγελο και θα βγω για προ Christmas βόλτα και σεργιάνι και...γενικώς!

Πάμε πλατεία; Κι όταν λέμε πλατεία, εννοούμε πλατεία Κολωνακίου. Εκεί που κάποιο παγκάκι, κάποιο (σπασμένο) πεζοδρόμιο, κάποιο τραπέζι στο Da Capo ή στη Βιβλιοθήκη, η Μηλιώνη, το Brittish Council,  σίγουρα κάτι, κάποιον σου θυμίζουν... Και σ' εμένα, το ίδιο.

Και επειδή σήμερα έχω πάρει απόφαση να ξεκινήσω βιβλιοψάξιμο τρελό, θα πάω "καρφί" στο Libro. Χρόνια εκεί ψαχουλεύω και ανακαλύπτω τους μικρούς μου θησαυρούς. Δυο βήματα από την πλατεία, στην Πατριάρχου Ιωακείμ, στο νούμερο 8, είναι το Libro. Στέκι αγαπημένο, φιλόξενο παλιό και... σοφό για κάποιες (και κάποιους) σαν κι εμένα που το βιβλίο είναι είδος πρώτης ανάγκης. Εκεί, σήμερα, θα σε ξαφνιάσω και θα χωθώ να  ψάξω για το "Paris Vogue". Ε, να κάνω και κάτι έξω απο τα συνηθισμένα. Να χαζέψω ως απόλυτη περιοδικοmaniac, τη γιορτή των 90 χρόνων της μεγάλης "κυρίας"των περιοδικών. Μια έκδοση με εξώφυλλα της VOGUE απο το 1920 ως το 2009. Να την... καβατζώσω και να μου την κάνω δώρο.

Θα αγοράσω κι ένα  βιβλίο (για τον καλό μου) και φυσικά αυτό θα είναι του αγαπημένου μου Γιάννη Ξανθούλη "Βιβλικοί ήρωες με χαμηλά λιπαρα", από τις Εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα". Ο Ξανθούλης, πάντα, καταφέρνει μέσα από τις ατμόσφαιρες που δημιουργεί στα βιβλία του  να με κάνει να ξαναβρίσκω όλα αυτά που μικρή έβρισκα στα παραμύθια Απ' το "Πεθαμένο λικέρ" του και το "Ταγκό των Χριστουγέννων" και την "Κωνσταντινούπολη" και το " Ροζ που δεν ξέχασα" ως του "Φιδιού το γάλα", και το "Θείο Τάκη" και το "Γιο του δάσκαλου" και τον "Τούρκο στον κήπο", ο Ξανθούλης που οι δυο καλύτεροι φίλοι του είναι (όπως δηλώνει) η φαντασία και η μοναξιά, ανακατεύει παρόν και μέλλον, έρωτα και πάθος, ζωή και θάνατο, χαμόγελο και δάκρυ με μια μαγική κουτάλα φαντασίας που φτιάχτηκε, λες, μονάχα για εκείνον.

Το It, στη Σκουφά, στο νούμερο 29, είναι το ιδανικό μέρος για να... στρατοπεδεύσω, αμέσως μετά και  να απολαύσω ένα φρεσκοστυμμένο χυμό κι ένα υπέροχο χορταστικό σάντουιτς! Μου τα εγγυώνται όλα και οι άνθρωποι και η χαλαρή ατμόσφαιρα και το περιβάλλον και (κυρίως) τα πλατιά χαμόγελα όλων όσων θα με φροντίσουν.

Να χαμογελάς, να περάσεις όμορφα Χριστούγεννα και ν’ ακούς (πολλά) Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Φιλιά

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US