Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κόκκινο σκουφί, Λόλα και γύρω τέλειοι ξένοι

Σήμερα το μενού τις Μαριέτας έχει καφέ, προβληματισμό και προσφορά.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Απομένουν 10 μέρες για τα Χριστούγεννα και αυτό ο καιρός έχει φροντίσει να το καταλάβουμε πολύ καλά. Θερίζει, για να το πω κομψά. Οπότε, σήμερα θα βγω περίπου σαν κρεμμύδι. Ζεστά ρούχα και ένα κόκκινο σκουφί, για να είμαι σε εορταστικό κλίμα. Πριν την αναχώρηση μου, θα αφήσω το χριστουγεννιάτικο γαλάκτωμα σώματος με παρθένο ελαιόλαδο των Messinian Spa να μου ανεβάσει τη διάθεση. Είναι special edition, η συσκευασία έχει κόκκινο χρώμα και η μυρωδιά του... περιεχόμενου είναι καταπληκτική. Αδυνατώ να σου την περιγράψω, πρέπει να τη μυρίσεις και θα με καταλάβεις.

Μυρωδάτη και οπλισμένη απέναντι στο κρύο, θα κατευθυνθώ στα Πετράλωνα και συγκεκριμένα στη Λόλα (Κειριαδών 11) για να πιω τον καφέ μου. Μου αρέσει πολύ αυτό το μαγαζί με τη βιομηχανική διακόσμηση και τη μεγάλη τζαμαρία. 'Επειτα θα γυρίσω σπίτι. Οι μέρες είναι φορτωμένες με δουλειά! Θα στρωθώ γιατί το βράδυ έχει σινεμά.

Σήμερα είναι η πρεμιέρα της ταινίας "Δύο Ξένοι" του Θοδωρή Αθερίδη. Έκλεψα και την είδα λίγο νωρίτερα, καθώς η Fix Hellas με είχε καλέσει σε ιδιωτική προβολή. Όμως, θα ξαναπάω και αυτή τη φορά με μεγάλη παρέα. Γιατί το θέμα της συγκεκριμένης ταινίας, είναι σπαρταριστό: ψέματα. Πόσο καλά ξέρουμε τους δίπλα μας; Πόσα κρύβουμε και μας κρύβουν; Η ταινία μπορεί να μην έχει γρήγορες σκηνές και υπέροχα τοπία, αλλά έχει δράση και ουσία. Έχει ένα θέμα που μας αφορά και σίγουρα προβληματίζει. 

https://www.instagram.com/p/BN90wjZDWfw/?taken-by=allyougr

Βγαίνοντας από την κινηματογραφική αίθουσα θα πάω στα Goody's Burger House. Θα πάρω ένα γεύμα ArGOODaki, βοηθώντας κι εγώ όσο μπορώ στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η οποία φέτος στηρίζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες όλων των μαθητών της Ελλάδας με προβλήματα όρασης. 

Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department