Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Χρύσα πήγε μανταλάκι

Μανταλάκι (Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια). Τι σημαίνει «ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ»; Τρέλα, μεράκι, κέφι, ζεστό κλίμα, καλή φιλοξενία και εξυπηρέτηση. Αν πας σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένη. Λατρεύω τον ατόφιο μοσχοβολιστό ελληνικό καφέ που φτιάχνει! Θα ξεκινήσω λοιπόν από αυτό το υπέροχο μαγαζί! Βέβαια αν θες να κάνεις στάση για φαγητό, θα το ευχαριστηθείς! Το έχω κάνει κι αυτό, μην ξεχνάς φίλη μου ότι είμαι οπαδός του καλού φαγητού. Εδώ θα βρεις κρεατικά από τη Μάνη, απάκι από την Κρήτη, λουκουμάκια από την Καλαμάτα, τσάι από τον Ταΰγετο, τσίπουρο από την Πιερία, ρακή από το Λασίθι, κρασί από τα Μεσόγεια και την Κορινθία και πολύ ωραία γλυκά του κουταλιού.

*Την Τρίτη, η Αναστασία ήπιε τον καφέ της στο SuperFly

SuperFly (Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι). Ιδανικό στέκι, διαχρονικό με στιλ δεκαετίας ‘80s κι ένα σκηνικό ότι πρέπει για να ευχαριστηθούμε  το καφεδάκι μας χαλαρά και να κουβεντιάσω με τις φιλενάδες μου. Όλο το μαγαζί είναι γεμάτο με ‘80s και ‘90s παιχνίδια, περιοδικά, comics, ρετρό διακοσμητικά, σχολικά θρανία αντί τραπεζιών, ακόμη και Arcade Games και Atari που μπορούν όλοι να τα χρησιμοποιήσουν ελεύθερα. 

*Την Τετάρτη, η Λένα είχε όρεξη για παστίτσιο

Έχω μια τεράστια επιθυμία να καταβροχθίσω ό,τι αγγίζει την ευαίσθητη και αλάνθαστη όσφρηση  μου… όπως, ας πούμε, ένα κομμάτι παστίτσιο…Λατρεύω το παστίτσιο! Κυρίως όταν είναι ευρηματικό και ανατρεπτικό! Και... σοφιστικέ! Σαν αυτό που φτιάχνει (με τα χεράκια του) ο Γκίκας Ξενάκης (τον λένε και γίγαντα της γεύσης) στην Aleria (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο).

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα το έριξε στα γλυκά

Μιλώντας για σοκολάτα, επόμενη στάση λέω να είναι το Sweet Alchemy by Stelios Parliaros (Ηρωδότου 24, Κολωνάκι). Δε χρειάζεται και πολλές συστάσεις ο Στέλιος Παρλιάρος. Ξέρεις πολύ καλά τα μαγικά που κάνει με τη σοκολάτα και τα γλυκά! Διάλεξε αυτά που σου αρέσουν περισσότερο και τσέκαρε για δώρο το "Jingle Bells". Είναι ένα μικρό πακετάκι λευκό - κόκκινο, που έχει μέσα φανταστικά μπισκότα. Μικρό, γιορτινό και γευστικό!

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ βρήκε το κατάλληλο stand για δώρα

Έφυγα λοιπόν για Σύνταγμα και το πολυαγαπημένο Attica Department Store (Πανεπιστημίου 9, Αθήνα). Κάνοντας ήδη μια πρώτη βόλτα στο ισόγειο του πολυκαταστήματος, βρίσκω να με… τραβάει κάτι. Είναι το stand της Estée Lauder. Πολλές κόκκινες και χρωματιστές συσκευασίες βλέπω να το τριγυρίζουν και σαν οπτικός άνθρωπος που είμαι, τρέχω κατευθείαν εκεί! Συνειδητοποιώ τελικά ότι εδώ θα βρω όλα αυτά που χρειάζομαι για σήμερα. Δώρα σε καλές τιμές, για τα αγαπημένα μου πρόσωπα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

CELEBS

Νίκος Συρίγος για τη θέση της Ελλάδας στη Eurovision:  «Νιώθω ότι πατώσαμε»

«Ήταν πάρα πολύ μεγάλες οι προσδοκίες μου από αυτό το κορίτσι»

BEAUTY TIPS

3 τροφές με αντιγηραντικές ιδιότητες που θα σου χαρίσουν νεανική επιδερμιδα

Βάλε αυτές τις τροφές στη διατροφή σου και άλλαξε την εικόνα της επιδερμίδας σου για παντα! 

CELEBS

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Το ατύχημα κατά τη διάρκεια των προβών

Πήγε στον γιατρό μαζί με τη Μαίρη Συνατσάκη