Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κάθε μέρα γιορτή!

Η Χρύσα σε πάει εκεί που θες, αρκεί να έχεις καλή παρέα!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα και η διάθεσή μου βρίσκεται στα ύψη! Η καθιερωμένη βόλτα της Δευτέρας είναι γεγονός και μαζί θα κάνουμε ένα σύντομο – mini ταξίδι μέσα στην γιορτινή Αθήνα! Πάλι σήμερα θα σου προτείνω όμορφα και πολύ ξεχωριστά μέρη που σίγουρα θα τα κάνεις και δικά σου στέκια!

Pixel

Θα ξεκινήσω από το Ντεμοντέ (Χάρητος 44, Κολωνάκι). Ένα πολύ «ψαγμένο» και καλλιτεχνικό café του όμορφου πεζόδρομου της Χάρητος ξεπροβάλει ανάμεσα από άλλα μαγαζιά και ξεχωρίζει. Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια του, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν minimal, φωτεινό, design, αλλά πολύ ζεστό και φιλικό χώρο, τόσο πολύ που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Θα πιω αρωματικό τσάι κι ίσως αργότερα το εκπληκτικό ελληνικό καφεδάκι που φτιάχνει η κα Μαρία με τα χεράκια της. Έχε κατά νου ότι μαζί, σερβίρονται εξαιρετικά γλυκά ημέρας ή και αλμυρές γεύσεις, όπως κις και χειμωνιάτικες σούπες.

Μετά θα σε πάω στην αγαπημένη μου… Κανέλα (Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι). Ένα νέο μαγειρείο στην Αθήνα με εκπληκτικά και πολύ νόστιμα μεζεδάκια. Εκλεκτές γεύσεις υπάρχουν  στο μενού το οποίο αλλάζει συνέχεια και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Από τις νέες αφίξεις δοκιμάζουμε  πατάτα κοφτή γεμιστή με ντομάτα, φέτα, ελιά, μαϊντανό και παρθένο ελαιόλαδο, καραμελωμένο χοιρινό πανσετάκι με σουσάμι σε λόλα με καρότο, ραχανότο με καβουρμά Θρακιώτικο και τριμμένη μυζήθρα Τριπόλεως, φιλετάκια μόσχου με μαυροδάφνη και φρέσκα μανιτάρια, τα οποία συνοδεύονται με πολύχρωμο κουσκουσάκι και κοχυλάκι με πέστο από καρύδι, λιαστή ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης, γραβιέρα και ανθόγαλα. Όχι, πες! Τα καλύτερα μέρη σου συστήνω φίλη μου!

Pixel

Τελευταία στάση στο Luxus (Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια). Ένα αγαπημένο στέκι των 30+, κάπου «κρυμμένο» στο κομμάτι της Βαλτετσίου που δεν έχει άλλα μπαράκια, παίζει ωραία jazz tunes, σερβίρει καθαρά ποτά σε εξαιρετικές τιμές. Ο μικρός γλυκύτατος χώρος παραπέμπει σε μπιστρό, ενώ τις ηλιόλουστες μέρες (που θα αργήσουν λίγο, αλλά θα ξανάρθουν) απλώνει και τραπεζάκια στον πεζόδρομο μπροστά του.

Καλές μου φίλες σας χαιρετώ και σας φιλώ, πάω να απολαύσω τη Δευτέρα μου!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: 10 + 1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάιο

Από μουσική μέχρι κόμικς, street food και κινηματογράφο, η Αθήνα τον Μάιο μας περιμένει με ανεβασμένη διάθεση και πολλά φεστιβάλ. Γράφει ο Μάνος Νομικός 

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρία Σολωμού: Η φωτογραφία με τον κούκλο γιο της

«Όσο μεγαλώνουν, τόσο μας λείπουν»

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Η τέχνη της ζωής ή πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου σύμφωνα με το ζώδιό σου

Οι πιο αποτελεσματικές συνήθειες ή πράξεις αυτοφροντίδας σύμφωνα με το ζώδιό σου

CELEBS

Νίκος Συρίγος για τη θέση της Ελλάδας στη Eurovision:  «Νιώθω ότι πατώσαμε»

«Ήταν πάρα πολύ μεγάλες οι προσδοκίες μου από αυτό το κορίτσι»