Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρεις και σήμερα…

H Λένα σήμερα κάνει μια (πολύ πολύ) γιορτινή βόλτα και την αφιερώνει στην καινούργια χρονιά!


Λένα Γρηγορίου

…και καλώς το μας το '17! Ούτε σε ρώτησε, ούτε με ρώτησε. Έρχεται γιατί... έτσι! Είναι τελεσίδικο και αποφασισμένο. Κοίτα το στα μάτια, λοιπόν, για να σε μάθει και να το μάθεις και να τα πάτε καλά. Εγώ, πάντως, αυτό θα κάνω. Και θα πάω και μια μεγάλη γιορτινή βόλτα, έτσι για να προετοιμαστώ και να το υποδεχτώ όπως του πρέπει. Εντάξει και για να το καλοπιάσω.

Η Βουκουρεστίου έχει βάλει τα γιορτινά της (πιο γιορτινά δεν γίνεται!) και σήμερα μου φαίνεται ο ιδανικός προορισμός, έτσι ώστε να μπω στο "κλίμα" της Πρωτοχρονιάς, της "λάμψης", της γιορτής. Εκεί, λοιπόν! 

Το Citylink και η Στοά Σπυρομήλιου με περιμένουν. Τόσο λαμπερά, πολύχρωμα, μοσχομυριστά, κοσμικά, δελεαστικά, μυρωδάτα, ακτινοβόλα, που θα ήταν μάταιο να αντισταθώ. Απ' το πρωί εκεί θα με βρεις. Με καφέ στο City Bistro ξεκινάω, ακούω υπέροχη τζαζ μουσική, κάνω χάζι τρελό και σκέφτομαι πως τον δεύτερο καφέ μου το εσπρεσάκι μου, θα το πιω ,στο διάσημο για τον καφέ του, Clemente. Αν βρω τραπέζι θα καθίσω έξω. Για να έχω θέα!

Όχι, από το Hermes δεν θα περάσω...  Εντάξει, θα ρίξω μια ματιά στη βιτρίνα. Εντάξει, πολλές κλεφτές ματιές θα ρίξω, μα... θα προσπεράσω.

Θα περάσω κι απ'το Pasagi. Δεν θα καθίσω για φαγητό, αφού προσέχω σχολαστικά την σιλουέτα μου (...), αλλά δεν μπορώ να μην σου πω πως και μόνο που ξέρω πως σεφ εδώ είναι ο Άρης Τσανακλίδης, κολάζομαι!

Βεβαίως θα πάρω και μια μυρωδιά από το (κοσμικό) Zonar's. Ούτε εδώ θα καθίσω. Ε, δεν τα προλαβαίνω όλα, η γυναίκα. Ομως πολύ θα ήθελα να έρθω, κάποια άλλη μέρα ("μίαν ετέραν φοράν" που έλεγε και ο Ζήκος .....) για τσάι. Αυτοί που έζησαν το Zonar's στα παλιά του μεγαλεία, λένε πως και το καινούργιο έχει καταφέρει όχι μόνο να μην ξενίζει, αλλά να θυμίζει την αρχοντιά και την πολυτέλεια του χθες.

Θα "κλείσω" με Attica. Mη φανταστείς τρέλες και σπατάλες. Ξέρω και να συγκρατούμαι και να αντιστέκομαι στις καταναλωτικές μου ορέξεις. 2-3 τελευταία ψώνια θα κάνω (με συνολικό budget... 35 ευρώ) και θα θαυμάσω τις βιτρίνες. Χωρίς αντίσταση! Ο κοσμογυρισμένος παιδικός μου φίλος (που ζει στις Βρυξέλλες και ήρθε εδώ να κάνει γιορτές) μου έλεγε πως τόσο ωραίες βιτρίνες, τόση λάμψη, τόση καλόγουστη χλιδή, δυσκολεύεται να θυμηθεί αν έχει ξαναδεί, στην Ευρώπη. Κι αν έχει δει αυτός! 

Δεν ξέρω πόσο του γούστου του θα με βρει το '17 που έρχεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Εγώ, πάντως, προετοιμάστηκα πολύ γιορτινά για να το υποδεχτώ. 

Προσπάθησα, τουλάχιστον. Εσένα δεν σε είδα. Πώς να σε βρω μέσα σε τόσο πολύ κόσμο. Καλή χρονιά, σου είπα; Σου λέω τώρα. Χιονίζει. Δεν με πιστεύεις; Ε, έλα να δεις

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της