Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα η Χρύσα ήπιε καφέ στο Κολωνάκι

Θα ξεκινήσω από το Ντεμοντέ (Χάρητος 44, Κολωνάκι). Ένα πολύ «ψαγμένο» και καλλιτεχνικό café του όμορφου πεζόδρομου της Χάρητος ξεπροβάλει ανάμεσα από άλλα μαγαζιά και ξεχωρίζει. Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια του, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν minimal, φωτεινό, design, αλλά πολύ ζεστό και φιλικό χώρο, τόσο πολύ που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Θα πιω αρωματικό τσάι κι ίσως αργότερα το εκπληκτικό ελληνικό καφεδάκι που φτιάχνει η κα Μαρία με τα χεράκια της. Έχε κατά νου ότι μαζί, σερβίρονται εξαιρετικά γλυκά ημέρας ή και αλμυρές γεύσεις, όπως κις και χειμωνιάτικες σούπες.

*Την Τρίτη, η Αναστασία άκου ροκ

Πικάπ (Δημοφώντος 10, Θησείο). Μωσαϊκό στο πάτωμα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, πολύ ξεχωριστά αντικείμενα όπως ένα πολύ ενδιαφέρον φωτιστικό φτιαγμένο από παλιές κασσέτες και ωραίες ζωγραφικές στους τοίχους συνθέτουν την χειροποίητη διακόσμησή του. Οι μουσικές είναι ροκ (Thievery Corporation, Black Keys και Killers) αλλά παίζουν στην ένταση που πρέπει για να μην ενοχλεί τις συζητήσεις ανάμεσα στις παρέες. Το (καθαρότατο) ποτό κοστίζει 5€. 

*Την Τετάρτη, η Λένα έψαξε για τραπέζι στο Citylink

Το Citylink και η Στοά Σπυρομήλιου με περιμένουν. Τόσο λαμπερά, πολύχρωμα, μοσχομυριστά, κοσμικά, δελεαστικά, μυρωδάτα, ακτινοβόλα, που θα ήταν μάταιο να αντισταθώ. Απ' το πρωί εκεί θα με βρεις. Με καφέ στο City Bistro ξεκινάω, ακούω υπέροχη τζαζ μουσική, κάνω χάζι τρελό και σκέφτομαι πως τον δεύτερο καφέ μου το εσπρεσάκι μου, θα το πιω ,στο διάσημο για τον καφέ του, Clemente. Αν βρω τραπέζι θα καθίσω έξω. Για να έχω θέα!

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα πήρε το γούρι της!

Η πρώτη στάση, θα είναι για τον πρωινό καφέ. Που; Μα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Noel (Κολοκοτρώνη 59Β). Ένα διπλό εσπρεσσάκι και όλος αυτός ο γιορτινός στολισμός, είναι αρκετά για να μου φτιάξουν τη διάθεση!
Εκεί, θα βρω και το υπέροχο γούρι της Dudette. Ένα μικρό "κερματάκι" για τον λαιμό, με το μήνυμα "kiss 17" επάνω, για να καλοπιάσουμε το νέο χρόνο που έρχεται. Το δικό μου το φοράω ήδη, αλλά επειδή μου αρέσει πολύ, λέω να το κάνω δώρο και στις φίλες μου. 2 γούρια παρακαλώ!

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ έφυγε για Χίο

Η μέρα μου ξεκινάει στο πολυαγαπημένο 44 Bar Coffee Shop (Λεωφ. Αιγαίου 44) που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού. Έχοντας πείσει τον εαυτό μου και έχοντας πλήρη γνώση του ότι αυτές τις ημέρες θα φάω περισσότερο απ’ όσο πρέπει, το γευστικότατο brunch μου στο 44, δεν θα το στερηθώ. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της