Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τζάκι με χιονισμένη θέα, πατατοχιονάνθρωποι, σοκολατένια Cup cakes και αγάπη!

Η Χρύσα την πρώτη Δευτέρα του χρόνου χουχουλιάζει σπίτι μαζί με την οικογένειά της ετοιμάζοντάς τους τις αγαπημένες τους λιχουδιές! 


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Δεν έχω κάπου καλύτερα να πάω σήμερα φίλες μου από το σπίτι μου! Έχω εξαιρετική θέα, έχω τζάκι αναμμένο, έχω την καλύτερη παρέα (την κόρη μου και τον άντρα μου) και φυσικά την Πανδώρα! Ποια είναι η Πανδώρα; Είναι το αγαπημένο σκυλάκι της γειτονιάς που έχει γίνει η καλύτερη φίλη της Κάτιας (της κόρης μου). Θα περιποιηθώ και θα φροντίσω δεόντως την οικογένειά μου φτιάχνοντάς τους ωραίο φαγητό, νόστιμο γλυκό και φυσικά προσφέροντάς τους τα χάδια μου και τις αγκαλιές μου! Τι πιο τρυφερό και καλύτερο από αυτό;

DSC02988.JPGDSC02991.JPGDSC02992.JPGDSC02994.JPG

Θα φτιάξω δυο ξεχωριστά πιάτα για τις αγάπες μου! Χριστουγεννιάτικοι πατατοχιονάνθρωποι περιμένουν την Κάτια και ριζότο με σάλτσα μανιταριών, κάρυ, ρεγκάτο και καλαμπόκι περιμένει τον Βασίλη! Είναι τα αγαπημένα τους! 

Ριζότο με σάλτσα μανιταριών, κάρυ, ρεγκάτο και καλαμπόκι (συνταγή της Χρύσας)! Αυτό το Ριζότο είναι πολύ μπροστά και σε εμφάνιση και σε γεύση! Αν θέλεις και εσύ να εντυπωσιάσεις, επιχείρησέ το και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη! Αρκεί βέβαια να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα!

Υλικά: (για 4 άτομα):

Μισό κιλό Ρύζι Agrino για ριζότο

κάρυ

μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

τζίντζερ

ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας λάδι

μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο

μισό ποτήρι λευκό κρασί

150 γρ ρεγκάτο τριμμένο

1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι

Υλικά για τη σάλτσα μανιταριών:

1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια της αρεσκείας σας

1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδίτσα light

μουστάρδα

σάλτσα μπαλσάμικο

κάρυ

μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

τζίντζερ

ρίγανη

rizoto.jpg

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το αντικολλητικό τηγάνι μας στο οποίο ρίχνουμε τη μια κουταλιά της σούπας λάδι, τη μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, κάρυ, ρίγανη, μπαχάρι, 2 ποτήρια νερό και τζίντζερ και το τοποθετούμε στο μάτι αφήνοντάς το να σιγοβράσει για περίπου ένα τέταρτο. Όσο αυτό θα σιγοβράζει θα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μανιταριών μας! Θα ρίξουμε στο μούλτι τα μανιτάρια θα τα χτυπήσουμε καλά καλά να λιώσουν κι έπειτα θα τα ρίξουμε σε ένα μπολ και μαζί με αυτά θα ανακατέψουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι, 1 κουταλιά σάλτσα μπαλσάμικο, κάρυ, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ, μουστάρδα. Θα τα ανακατέψουμε πολύ καλά και θα αφήσουμε το μπολ στην άκρη. Πάμε πάλι στο τηγάνι μας! Ήρθε η ώρα να αδειάσουμε το ρύζι μας για να αρχίσει να βράζει, όσο πίνει το νερό μας τόσο εμείς θα το ποτίζουμε... μέχρι να βράσει! Θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα για να βράσει. Πριν την τελική του βράση θα το σβήσουμε με κρασάκι. Όταν δούμε ότι έχει βράσει, θα ρίξουμε το καλαμπόκι μας θα το ανακατέψουμε κι αμέσως μετά θα ρίξουμε την σάλτσα μανιταριών μας! Τέλος θα ρίξουμε το τριμμένο ρεγκάτο μας και θα ανακατέψουμε καλά το ζεστό ριζότο μας! Έτοιμο για σερβίρισμα!

Μετά θα φτιάξω κάτι αποκλειστικά για την γλυκιά μου Κάτια! Χριστουγεννιάτικους πατατοχιονάνθρωπους! Ενόψει των ημερών, προβλέπεται ένα τέτοιο πιάτο και πόσο μάλλον όταν είναι το αγαπημένο της κορούλας μου! 

Υλικά:

1 πατάτα baby

1 πατάτα στρογγυλή μεγάλη

180 γραμ. σάρκα κολοκύθας

1-2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο

2 baby καρότα

καταψυγμένος αρακάς

μια φέτα κόκκινη πιπετιά

τυρί κρέμα

patataxionanthropos.jpg

Εκτέλεση: 

Πλύνε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσεις. Εν συνεχεία τις τοποθετείς σε ένα ταψάκι στο φούρνο και τις ψήνεις ως έχουν για  45 λεπτά  στους 200  ώσπου να ψηθούν καλά μέχρι τη μέση. Αφαιρείς τις πατάτες από τη φωτιά και κόβεις πολύ προσεκτικά μια λεπτή φέτα από τη βάση κάθε πατάτας και αφαιρείς σιγά σιγά τη σάρκα χωρίς να ανοίξει η πατάτα.

Παίρνεις την κολοκύθα και την κόβεις σε μικρά κυβάκια. Βράζεις τη σάρκα για 10 περίπου λεπτά ώστε να μαλακώσει. Προσθέτεις και τη σάρκα από τις πατάτες και αφήνεις το μείγμα να βράσει για λίγο ανακατεύοντας καλά ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το τριμμένο τυρί. Γεμίζεις τις πατάτες με το μείγμα που μόλις ετοιμάσες.

Βάλε την μεγάλη πατάτα σε ένα πιάτο και βάλε την μικρή πατάτα στην κορυφή ώστε να σχηματιστεί το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Το ένα μικρό καρότο θα είναι το διακοσμητικό σου για τη μύτη και το καπέλο, τα μπιζέλια θα είναι τα μάτια και τα κουμπιά  ενώ η πιπεριά θα είναι το στόμα. Τέλειο;

Και στο τέλος θα φτιάξω το γλυκάκι μου! Τι; Σιγά μην τους άφηνα χωρίς γλυκό! Σοκολατένια Cup cakes και χρωματιστή σοκολάτα! Ουάου!!! Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ζουμερό cup cake που μπορείς να κάνεις σε πολλά χρώματα. Το γλάσο με τη γεύση σοκολάτας σίγουρα είναι πιο ενδιαφέρον από το γλάσο ζάχαρης, και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε κέικ ή μπισκότα

Για 12 Cupcakes

Yλικά:

1 μεγάλο αυγό

180 γρ.Ζάχαρη

125 γρ. κρέμα γάλακτος

140 γρ. χλιαρό νερό

50 γρ. ηλιέλαιο

3/4 κ.γ. μπέικιν

1/2 κ.γ. σόδα

100γρ. αλεύρι

30 γρ. κακάο Van Houten

cup.JPG

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε σε μπώλ το αλεύρι μαζί με το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν και τη σόδα. Βάζουμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το λάδι. Χτυπάμε λίγο ακόμα και συνεχίζουμε ρίχνοντας το μίγμα των στερεών υλικών. Στο τέλος προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες μέχρι λίγο πάνω από τη μέση. Ψήνουμε στους 160-170 για 20 λεπτά περίπου. καιτα αφήνουμε να κρυώσουν.

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια κανάτα με χείλος για να γεμίσεις τις θήκες γιατί το μείγμα είναι αραιό.

Και αφού θα ευχαριστηθούμε όλες αυτές τις νοστιμιές θα πάω να τους προσφέρω τα χάδια μου! Πάω να ξεκινήσω τις προετοιμασίες κορίτσια μου, να έχετε κι εσείς μια υπέροχη Δευτέρα!
 

6.jpg

Καλή χρονιά με πολλές βόλτες στην πόλη και όμορφα, αληθινά χαμόγελα!

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της