Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η πρώτη Τρίτη του 2017 είναι πολύ ξεχωριστή!

Η Αναστασία είναι έτοιμη να σου βάλει ιδέες για να σου ομορφύνει την πρώτη Τρίτη του 2017!



*Tης Αναστασίας Δεληγιάννη

Καλή χρονιά αγάπες μου με υγεία, ευτυχία και πολλή αγάπη! Η σημερινή Τρίτη θα είναι όλο βόλτες, όπως κάθε Τρίτη!

Θα ξεκινήσω με το αγαπημένο μου στέκι, το Μανταλάκι (Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια). Να πιεις εκεί ελληνικό καφέ να σου φύγει το μυαλό! Επίσης, για όσους θέλουν να φάνε στο Μανταλάκι, έχει κρεατικά από τη Μάνη, απάκι από την Κρήτη, λουκουμάκια από την Καλαμάτα, τσάι από τον Ταΰγετο, τσίπουρο από την Πιερία, ρακή από το Λασίθι και κρασί από τα Μεσόγεια και την Κορινθία. Οι τιμές είναι εντυπωσιακά… χαμηλές. Όπως κατάλαβες το  Μανταλάκι θα το βρεις ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί για καφεδάκι και τάβλι ως τη 1.00 το βράδυ για φαγοπότι, ρακή και φθηνό κρασί. 

Μετά θα πάω στο αγαπημένο μου Burger Joint (Φοιβης 17, Γλυφάδα). Το burger είναι φτιαγμένο από κρέας Aberdeen Angus, το μπιφτέκι του Burger Joint συνοδεύεται από εξαιρετικές, φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τις οποίες μπορείς να παραγγείλεις στην gourmet εκδοχή, με λιωμένο τυρί fondina και λάδι τρούφας (μεγάλη απόλαυση και μεγάλη γουρουνιά συγχρόνως). Εγώ συνήθως παίρνω το  Hangover Burger με αυγό και μπέικον ή το Mushroom Burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα και τυρί emmental. Η διακόσμηση του μαγαζιού είναι λιτή και απέριττη. Λευκά πλακάκια στους τοίχους που κάνουν ωραία αντίθεση με τις σκουρόχρωμες καρέκλες.

Η μέρα θα κλείσει με Pere Ubu (Κύπρου 74, Γλυφάδα) γιατί ένα ποτάκι είναι ότι πρέπει για τη χώνευση. Το Pere ubu κρατάει τα σκήπτρα της διασκέδασης εδώ και αρκετά χρόνια, με λίγα λόγια αυτό το μαγαζί βρίσκεται στην κορυφή. Μετά τις 2 μάλιστα, η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο και ξεσηκώνει όλους τους θαμώνες, όρθιους και καθιστούς. Για να μην ξεχνιόμαστε, να σε ενημερώσω ότι σταθερή αξία αποτελούν τα φοβερά daiquiri.

Χαιρετώ, τα λέμε την επόμενη Τρίτη!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της