Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια βόλτα για να τα κάνουμε πλακάκια

Σήμερα η Μαριέτα βγαίνει βόλτα με ζωηρό βλέμμα, χαμηλά!


Μαριέτα Χριστοπούλου

Λατρεύω τα πατώματα. Είμαι αυτή που πάει στο σινεμά και περπατώντας στους μεγάλους γυαλιστερούς γρανίτες, νιώθει ότι τηλεμεταφέρεται στο Χόλιγουντ και φαντάζεται να φοράει φόρεμα με ουρά. Μη γελας, ο καθένας έχει τα προβλήματά του, απλά σου έκανα την εισαγωγή για να πιάσεις το θέμα της σημερινής μου βόλτας.

Γιατί αυτή η μέρα, θα περιλαμβάνει επιλογές σύμφωνα με τα...πλακάκια! Ιδιαίτερα, παλιά, πλακάκια που αγαπώ σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Σίγουρα δε σου έχω βάλει όλα όσα υπάρχουν στην Αθήνα, αλλά είναι μια καλή αρχή. Αν χρησιμοποιείς Instagram, ξέρεις πολύ καλά ότι τέτοια μέρη είναι ιδανικά για φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν έχεις την ίδια... δαπέδια μανία με εμένα.

Φύγαμε;

Ξεκινάμε από το Penny Lane (Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι)

https://www.instagram.com/p/BNWjNDFB28a/?taken-by=pennylane_cf

Κόκκινο άσπρο, εδώ! Ο χώρος είναι φανταστικός, με πολύ φως, ωραία διακόσμηση και πολλές ωραίες μυρωδιές. Μαζί με τον καφέ, μην αντισταθείς στο brunch.

Μεσημεριανό στο ΑΣΤΕΡ (Τρώων 48, Πετράλωνα)

https://www.instagram.com/p/_1dENEintU/?taken-at=327233323

Τρία διαφορετικά πλακάκια (το λιγότερο) και bonus το μωσαϊκό. Μπαίνεις και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι της γιαγιάς. Φτάνουν στο τραπέζι σου και αναρωτιέσαι... η γιαγιά σου πάντα μαγείρευε τόσο υπέρχα κρητικά φαγητά;

Ρακόμελο προθέρμανσης στον Ακροβάτη  (Ψαρρών 26 & Μαιζώνος, Μεταξουργείο)

https://www.instagram.com/p/BNCGbN1j5Nk/

Το κτίριο του του 1889! Ήταν πολύ κοντά στη Finos Film, και λέγεται πως πέρασαν ιερά τέρατα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου για να πιουν ένα ουζάκι. Μάλιστα, εδώ έχουν γίνει και τα γυρίσματα του Μπακαλόγατου με τον Χατζηχρήστο . Τα ασπρόμαυρα πλακάκια είναι νέα προσθήκη, για να θυμίζουν το παλιό. Επιτυχία, θα έλεγα εγώ.

Κρασί για σβήσιμο στο Para Siempre (Xάρητος 43, Κολωνάκι) *κεντρική φωτογραφία

https://www.instagram.com/p/9wVAgSLvFo/

Εδώ το πλακάκι δε μονοπωλεί, αλλά κάνει μια εξαιρετική αντίθεση με το βιομηχανικό πάτωμα. Tέλειο μέρος για να κλείσει αυτή η Πέμπτη και για να σκεφτώ κι άλλα μαγαζιά με τέλεια πλακάκια, ώστε να τα...κυνηγήσω, σε επόμενη βόλτα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα