Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

*Τη Δευτέρα, η Χρύσα πήγε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Μια βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους και αξίζει πολύ! Πάνω από 2.000 ζώα, από τουλάχιστον 360 είδη, μας περιμένουν όλους κάθε μέρα του χρόνου, από τις 9 το πρωί έως τη δύση του ηλίου, να τα γνωρίσουμε και να τα θαυμάσουμε σε έναν υπέροχο χώρο στα Σπάτα! Το Πάρκο προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μαγικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους και φιλοξενεί θηλαστικά, πτηνά, ερπετά, έντομα και αμφίβια! Η Κάτια έχει μια ιδιαίτερη αγάπη στα πτηνά! Στο σπίτι έχουμε πάνω από 7 καναρίνια και 2 παπαγαλάκια, όλη μέρα παίζει μαζί τους και τα ταΐζει.

*Την Τρίτη η Αλεξάνδρα έκανε flashback στα 80s

Πριν λίγες μέρες γιόρτασα τα γενέθλιά μου. Έγινα πλέον 44. Καμία κρίση. Καμία θλίψη. Μόνο χαρά, ευχές και αγκαλιές πολλές. 
Και κοίτα ειρωνεία. Ήρθαν τα 80s στην Τεχνόπολη να μου θυμίσουν πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε. Τη δεκαετία που στο timeline της ζωής μου τα hashtags ήταν #παιδικότητα και #εφηβεία.  
Νοσταλγία, δεν θα με λυγίσεις. Θα έρθω να σε βρω και να σε αντιμετωπίσω αυτή την Τρίτη στην έκθεση «GR80s Η Ελλάδα του ‘80 στην Τεχνόπολη». 

*Tην Τετάρτη, η Λένα ήπιε ζεστή σοκολάτα στο Χαλάνδρι

Ζεστή σοκολάτα, σου είπα;  Λάθος! Την καλύτερη ζεστή σοκολάτα σ' αυτή την πόλη, που θα τη πιούμε στο  Petite Fleur.  Μπορεί να το γνωρίζεις ήδη από τα (ομώνυμα) "αδερφάκια" του, που βρίσκονται στο Κολωνάκι και την Κηφισιά (α, και στην Κέρκυρα!). Εμείς, σήμερα, λέω να αποφύγουμε τις πολλές μετακινήσεις και να δώσουμε το ραντεβού μας σ' αυτό που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου (Πλατεία Αγίου Νικολάου 2). Αυτό το πανέμορφο, νοσταλγικό καφέ με άρωμα Παρισιού, είναι πασίγνωστο για τα ΘΕΪΚΑ ροφήματα (βιολογικής) σοκολάτας του, αλλά και για τα πεντανόστιμα σπιτικά γλυκά του, υπό τους ήχους jazz μουσικής. 

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα το έριξε στο καλό φαγητό

Και το βραδάκι, ο δρόμος μου θα με βγάλει στο Brown's, που βρίσκεται στο lobby του Divani Caravel. Υπέροχη ατμόσφαιρα και μοναδικές γεύσεις θα έχει το κλείσιμο της πρώτης βόλτας μου, τον Φεβρουάριο. Με τις αποχρώσεις του καφέ να με περιτρυγιρίζουν, θα παλέψω για να αποφασίσω ποιο από όλα τα ωραία πιάτα της μοντέρνας Brasserie, θα φτάσουν στο τραπέζι μου. Να το ρίξω στο comfort food ή μια πιο εκλεπτυσμένη γαστρονομική δημιουργία; Γαρίδες κοκτέιλ; Βlack Angus Burger; Μια πολύχρωμη σαλάτα; Δε ξέρω... θα το σκεφτώ πολύ, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φύγω με το στομάχι γεμάτο και τον ουρανίσκο απόλυτα ικανοποιημένο!

*Tην Παρασκευή, η Κέλλυ κι όλο το allyou, πήγαν Άνω Πετράλωνα

Το ειδυλλιακό μέρος για εμάς τους… allyou-ίτες και allyou-ίτισσες πρέπει να περιλαμβάνει 3 πράγματα (πέρα από την καλή παρέα): Νόστιμο (και οικονομικό ιδανικά) φαγητό, άφθονο ποτό (και συγκεκριμένα ράκι για κάποιους συγκεκριμένα που της έχουν αδυναμία!) και φυσικά έναν «ζεστό» και φιλόξενο περιβάλλον. Φυσικά, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να καλύψει όλα αυτά τα όμορφα στοιχεία από τον «παλιό-καλό» Σαντορινιό (Δωριέων 8, Πετράλωνα). Δεν ξέρω για εσένα και την δική σου «οικογένεια», αλλά για εμάς ένα παραδοσιακό ελληνικό γεύμα είναι η ιδέα μας για το απόλυτο φαγοπότι. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της