Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καφές με γάτες και ερωτικές συνταγές

Σήμερα η Μαριέτα ξεκινάει από το Κουκάκι και φτάνει ως το Χαλάνδρι, με ένα... γευστικό βιβλίο στο χέρι.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Δε θα πω πολλά. Ντύσου να βγούμε! Πρωινό καφέ, στο Κουκάκι και συγκεκριμένα στη Laluk (Γεωρ. Ολυμπίου 15). Λατρεύω τους ριγέ τοίχους στο βάθος αλλά και τα ξύλινα τραπέζια στην είσοδο. Τα τελευταία έχουν και θέα τα βινύλια στον τοίχο, οπότε μπορεί και να τα επιλέξω για σήμερα, έτσι γιατί είναι και πιο κοντά στον πεζόδρομο, να χαζεύω λίγο τους περαστικούς. Εσπρέσο διπλό, ατζέντα στο τραπέζι και προγραμματισμός. Μόλις τελειώσω με αυτά, θα μελετήσω ένα ολόφρεσκο βιβλίο που έφτασε στα χέρια μου και είναι ο ορισμός του spicy. 

Ο λόγος για το "Cucina amore mio - Οι ερωτικές συνταγές μου" του Έκτορα Μποτρίνι, που κυκλοφορεί από την Brainfood Eκδοτική. Ο γνωστός σεφ, καταπιάνεται με όλες εκείνες τις τροφές που βοηθούν την καλή σεξουαλική ζωή και φυσικά μοιράζεται συνταγές για να κάνουμε όλοι εμείς οι αναγνώστες, το απαραίτητο... test drive. Καμία τρελή μαγείρισσα δεν είμαι, αλλά οι οδηγίες είναι αναλυτικές και νομίζω ότι θα το βρω... όποτε τελοσπάντων επιχειρήσω να μπω στην κουζίνα.

Μέχρι τότε, ευτυχώς υπάρχουν οι σεφ που εκτελούν φανταστικά της συνταγές τους. Φύγαμε, λοιπόν, για το Botrini's (Βασ. Γεωργίου Β' 24). Η Λένα είχε γράψει τα καλύτερα και επιτέλους έφτασε ο καιρός να πάω και εγώ σε αυτό το εστιατόριο. Θα φροντίσω να είμαι σχετικά νηστική για να μπορέσω να απολαύσω όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα. Οι φήμες λένε ότι κάθε κουταλιά, κάθε πιρουνιά, συνοδεύεται από ήχους απόλυτης ικανοποίησης...

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του