Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Χρύσα έφτασε στην Ιθάκη

Κι επειδή δεν μπορώ να περιμένω με τίποτα ώσπου να έρθει το καλοκαιράκι για να πάω να φάω στο υπέροχο παραλιακό μαγαζί Ιθάκη (Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης), θα πάω σήμερα, το αποφάσισα! Άκου εδώ τι θα γίνει, κόλαση! Θα ξεκινήσω με τη σαλάτα με ρόκα, αβοκάντο και καραβιδόψιχα και θα συνεχίσω με γλιστρίδες (θα πάρει φωτιά η γλώσσα μου) γυαλιστερές με λεμόνι, και sushi. Μπαίνοντας στο πλάι θα βρεις μια μεγάλη κάβα με πολλά κρασιά και παλιά ποτά για να διαλέξεις. Μάθε επίσης ότι από την Ιθάκη έχει παρελάσει όλη η αφρόκρεμα, από την Αθηνά Ωνάση μέχρι τον Leonardo di Caprio και τον Bill Clinton (γιατί όχι και εγώ; χαχαχα).

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε ΚΠΙΣΝ

Θα αποδράσω από τη γλυκιά μου φυλακή. Θα κατέβω στο Σύνταγμα, θα πάω να πάρω τη φίλη μου τη Ράνια που δουλεύει εκεί κοντά, θα μπούμε στο shuttle bus του ΚΠΙΣΝ και θα βρεθούμε στο Σταύρος Νιάρχος. Εκείνη και εγώ.
Θα συμμετάσχουμε σε μια από τις ξεναγήσεις για να δούμε όλους τους χώρους, την Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Λυρική Σκηνή, τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά κτίρια, τους κήπους. Και θα το απολαύσουμε. 

*Την Τετάρτη, η Αναστασία το έριξε στη ροκ

Μετά θα πάμε στο Χρυσοστόμιο Rock Bar (Κερασούντος 4, Αιγάλεω). Εδώ θα ακούσεις όλα τα είδη της ροκ μουσικής, γίνονται 60s-70s πάρτι και μάλιστα με την ίδια ευκολία που θα παίξει Lynyrd Skynyrd, θα το «γυρίσει» και λίγο προς την funk-soul . Η διακόσμηση είναι από πέτρα και ξύλο, όπως συμβαίνει συνήθως με τα ροκ μπαρ!


*Την Πέμπτη, η Μαριέτα το έριξε στη μελέτη

Θα μελετήσω ένα ολόφρεσκο βιβλίο που έφτασε στα χέρια μου και είναι ο ορισμός του spicy. 
Ο λόγος για το "Cucina amore mio - Οι ερωτικές συνταγές μου" του Έκτορα Μποτρίνι, που κυκλοφορεί από την Brainfood Eκδοτική. Ο γνωστός σεφ, καταπιάνεται με όλες εκείνες τις τροφές που βοηθούν την καλή σεξουαλική ζωή και φυσικά μοιράζεται συνταγές για να κάνουμε όλοι εμείς οι αναγνώστες, το απαραίτητο... test drive. Καμία τρελή μαγείρισσα δεν είμαι, αλλά οι οδηγίες είναι αναλυτικές και νομίζω ότι θα το βρω... όποτε τελοσπάντων επιχειρήσω να μπω στην κουζίνα.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ πήγε μουσείο

Έφυγα λοιπόν, για το Βυζαντινό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22) και την πιο πρόσφατη έκθεσή του “Θησαυρούς από τις Συλλογές του Ερμιτάζ”. Για πρώτη φορά εκθέτονται στους χώρους του μουσείου αρχαιολογικοί θησαυροί και έργα τέχνης που προέρχονται από τις αυτοκρατορικές συλλογές του σημαντικού Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department