Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μπήκε η άνοιξη! Εσύ το… μυρίστηκες;

Η Κέλλυ βάζει το νέο της αγαπημένο άρωμα και πηγαίνει για δείπνο.


Κέλλυ Νόβακ

Λατρεύω αυτή την εποχή. Και με τον φόβο ότι θα ακουστώ γραφική (δεν με απασχολεί διόλου!), δεν μπορώ να χορτάσω τις νέες μυρωδιές από τα λουλούδια και φυτά που αρχίζουν σιγά-σιγά να ανθίζουν. Είμαι πολύ, άνθρωπος της όσφρησης. Ίσως αυτό γιατί η όραση μου είναι… περιορισμένη (φοράω γυαλιά από την Β’ Δημοτικού) και μάλλον, έχω αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις υπόλοιπες αισθήσεις μου! Αλλά πέρα από την πλάκα, πραγματικά λατρεύω τις όμορφες μυρωδιές. Σκέψου απλά, πόσο γρήγορα μπορεί να σε «μεταφέρει» μια μυρωδιά, σε μια γλυκιά ανάμνηση. Από μικρή ηλίκια το συνειδητοποίησα αυτό. Το πόσο σημαντικές δηλαδή, είναι οι αναμνήσεις μέσα από την όσφρηση.

Γι’αυτό και δεν φεύγω ποτέ από το σπίτι, χωρίς να φορέσω άρωμα. Νιώθω ότι αν σήμερα πρόκειται να δημιουργήσω μια ευχάριστη ανάμνηση, πρέπει να την θυμάμαι καλά, και αυτό για εμένα συμβαίνει μόνο μέσα από ένα αξέχαστο άρωμα. Και ειδικά τώρα που μπαίνει η άνοιξη, που είναι η εποχή των μυρωδιών, γίνεται να μην φοράω το απόλυτο άρωμα; Το έχει πει και η Coco Chanel εξάλλου: «Μια γυναίκα χωρίς άρωμα, δεν έχει μέλλον». Ποιά είμαι εγώ να αμφισβητήσω λοιπόν, τα λόγια της σπουδαίας αυτής γυναίκας; Τα καλά νέα είναι πάντως τα εξής: Φέτος, βρήκα το άρωμά μου. Για την άνοιξη τουλάχιστον.

Γενικά, δεν είμαι άνθρωπος που λατρεύει τις γλυκιές μυρωδιές σε μια κολώνια (ένα touch από εσπεριδοειδή είναι must), αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μου έλειψε καθόλου. Αναφέρομαι στο νέο άρωμα της MAC Cosmetics, Ruby Woo. Το γνωστό brand, κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα σειρά αρωμάτων, με το όνομα Shadescents, η οποία είναι βασισμένη σε μερικά από τα πιο εμβληματικά της κραγιόν. Το κατακόκκινο κραγιόν Ruby Woο, δεν λείπει ποτέ από το νεσεσέρ μου και τώρα, δεν θα λείπει ούτε το ομώνυμο άρωμα! Οι νότες από βαθύ κόκκινο δέρμα είναι εκπληκτικές. Προσφέρει μια… γλυκιά, ανάλαφρη ζεστασία που πραγματικά με έχει κάνει και να «κολλήσω» μαζί του! Αλλά είναι και τα υπόλοιπα αρώματα της συλλογής που προσφέρουν εξίσου… εθιστικές τάσεις!
 

prosopa_02.JPG
 

Το My Heroine με τις μεθυστικές νότες από σαφράν είναι θαυμάσιο για πιο ειδικές περιστάσεις και glam events, ενώ το Velvet Teddy είναι ιδανικό για να το φοράει κανείς σε καθημερινή βάση. Εγώ πάντως να ξέρεις, για τη σημερινή μας βόλτα, θα φορέσω το Ruby Woo. Και ψεκάζοντας μόλις λίγο από το άρωμα, σαν να νιώθω ότι ξεχωρίζω. Νιώθω πιο γυναίκα, πιο θηλυκό. Περίεργο, αλλά ισχύει. 
 

prosopa_03.jpg
 

Με αυτή την μοναδική διάθεση, λοιπόν, its… dinner time! Με ένα τόσο εντυπωσιακό άρωμα να «κοσμεί» τον λαιμό μου, αλλά και το αντίστοιχο κραγιόν στα χείλη, νιώθω καταπληκτικά. Και επειδή ακριβώς, αισθάνομαι έτσι, νομίζω ότι πρέπει να «ανταμείψω» αυτή μου την διάθεση! Παρέα με μερικούς φίλους ακόμη, έχουμε κλείσει τραπέζι στο εστιατόριο Prosopa (Mεγ.Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4, Ρουφ).

Το εστιατόριο Prosopa έχει αρκετά χρόνια λειτουργίας (πάνω από 15), κάτι που σημαίνει ότι έχει αποδείξει την αξία του στον χρόνο (και κυρίως στην οικονομική κρίση!). Σε έναν άκρως chic urban σκηνικό, οι σεφ του μαγαζιού προσφέρουν μεσογειακή, gourmet κουζίνα με ένα… twist! Από τις γαρίδες τυλιγμένες σε σπαγγέτι πατάτας, το θεϊκό ριζότο με κολοκύθα και λάδι τρούφας, αλλά και τα εκπληκτικά γλυκά (μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το τιραμισού!), το εστιατόριο είναι το ιδανικό μέρος, για να χαλαρώσεις με τους φίλους σου, απολαμβάνοντας ένα καλό ποτήρι κόκκινο κρασί. Μην φοβάσαι πάντως για τις τιμές, καθώς είναι απόλυτα λογικές για την μοντέρνα και πολυσυλλεκτική κουζίνα που θα απολαύσεις, όταν το επισκεφτείς.

Και στην τελική, έχει μπει η άνοιξη. Δεν πρέπει να την υποδεχτούμε με την κατάλληλη διάθεση; Εγώ, πάντως σήμερα αυτό θα κάνω! Ελπίζω να με ακολουθήσεις και εσύ…

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα