Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Tη Δευτέρα, η Χρύσα ήπιε κοκτέίλ στην πιο ωραία αυλή της πόλης

Όταν με πήγαν κάτι φίλοι πρώτη φορά στο Taf (Νορμανού 5), δεν σου κρύβω ότι ξετρελάθηκα κι από τότε το επισκέπτομαι κάθε φορά που πάω στο Μοναστηράκι. Πίσω από τις ξύλινες πόρτες του θα δεις την πιο όμορφη αυλή της πόλης. Ακόμα, οι ωραίες μουσικές, τα καθαρά ποτά, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες συγκαταλέγονται επίσης στους λόγους για τους οποίους το επισκέπτομαι. 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα επισκέφτηκε ένα αγαπημένο λογοτεχνικό στέκι

Θα ρίξω στους ώμους τη ζακέτα μου και θα κατέβω στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάω στου Λουμίδη (Αιόλου 106, Ομόνοια), για να πάρω λουκουμάκια τριαντάφυλλο που μου αρέσουν. Έτσι θα πω στον πωλητή αλλά μέσα μου θα ξέρω τι με οδήγησε εδώ. Η Άλκη Ζέη και το βιβλίο της «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» που το δανείστηκα από την έφηβη βαπτιστήρα μου. Και μπήκα στον κόσμο της συγγραφέως, και ταξίδεψα στο τότε, που σε αυτό εδώ το Πατάρι σύχναζε η ίδια, κορίτσι τότε, μαζί με τον Νίκο Γκάτσο, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη...

*Την Τετάρτη, η Λένα το έριξε στο ψωμί

 "Μαμά ψωμί" λένε τον υπέροχο φούρνο, στην οδό Ζαχαρίτσα 44 και στα ράφια του μπορείς να βρεις, στην κυριολεξία ό,τι ψωμί σκεφτείς. Σταρένιο, πολύσπορο, καρυδόψωμο, ολικής άλεσης, με προζύμι, με ηλιόσπορο, με φουντούκι. Σε τρέλανα; Και να ‘ταν μόνο το ψωμί... Πίτες, αλμυρές και γλυκές, σάντουιτς, κρουασάν, κέικ, κουλουράκια. Κολασμένη κατάσταση... Όταν θα πας να είσαι προετοιμασμένη. Εκτός από τη γεύση σου, να έχεις και την ακοή σου έτοιμη: για κλασική μουσική! Μην απορείς ξανά! Είπαμε, είναι ο απόλυτα καλλιτεχνικός φούρνος!

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα ψήφισε Π. Φάληρο

Το πρόγραμμα - αργότερα- έχει, λοιπόν, "Χαμπουργκεράδικον" Χοντρός Λιγνός (Ζησιμοπούλου 97). Πρόκειται για μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στη λίστα των μαγαζιών του "Κυρ-Αρίστου". Ο χώρος του προσεγμένος και το προσωπικό με το χαμόγελο στα χείλη. Στην οθόνη παίζει -φυσικά- Χοντρός Λιγνός και στο αίθριο, κερδίζουν τις εντυπώσεις τα κυκλικά τραπέζια. Τα μπέργκερ εδώ είναι με μπιφτέκι που θυμίζει σπίτι. Θα πάρω ένα τσιζ και μια σόδα, γιατί το ξέρω πολύ καλά ότι θα φουσκώσω! 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ πήγε στο απόλυτο «μπραντζάδικο»

Πριν, όμως, προλάβει να νυχτώσει, θα κάνω μια πρώτη στάση στο πολυαγαπημένο Estrella (Ρόμβης 4, Αθήνα). Ένα από τα ήδη πιο επιτυχημένα all day cafes της Αθήνας, που σερβίρει (θεϊκό) φαγητό και νομίζω ότι σε αυτό έχει παίξει σίγουρα ρόλο, το γεγονός ότι έχουν βάλει το… χεράκι τους οι φίλοι μας οι Θεσσαλονικείς! Το απόλυτο… «μπραντζάδικο» που ξεκίνησε αρχικά από την συμπρωτεύουσα, «κατέβηκε» πριν λίγο καιρό και στην Αθήνα, προσφέροντας εκπληκτικές γεύσεις, κατάλληλες για πρωϊνό, brunch αλλά και… lunch! Ίσως να το έχεις ακουστά ως το μαγαζί που σερβίρει το φημισμένο μπουγατσάν.

 

*Κεντρική φωτογραφία: Βανίλια Bistro

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό «αντίο» του Θανάση Ευθυμιάδη

Ο «Αντώνης Καλούδης» αποχαιρετά τη Χριστίνα του

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele

Γίνεται 36 ετών και συνεχίζει να «περπατάει» τη μουσική της με τον πιο θαρραλέο, πετυχημένο και ειλικρινή τρόπο